Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Brf Kåsan

Antal bostäder: 39
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Kåsan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostadsrätter i Väsjön i Sollentuna

Naturlyx. Det är vad man får när man flyttar hem till Brf Kåsan, bara fem kilometer från Sollentuna Centrum. Här finns skogar, ängar, sjöar och berg precis utanför knuten. Husen ramas in av grönskande gårdar och genom kvarteret ringlar sig en liten å – lagom stor för ett barkbåtsrace.

Brf Kåsan i Väsjön – släpp vardagen fri!

Vardagen. Den rullar på. Ser ungefär likadan ut på måndag som den gjorde i torsdags. Det ska vikas tvätt och stekas fiskpinnar och kanske tragglas med en och annan matteläxa ...

I Brf Kåsan i Väsjön släpper vi vardagen fri och ger den mer fart. I framtiden kan linbanornas kupoler sväva som såpbubblor på rad, från Häggviks station ända hem till Väsjön. Ett upplyftande sätt att ta sig hem till vardagen. Och fiskpinnarna.

Utanför dörren finns en hel värld i grönt, blått och vitt att upptäcka. Bada från klipporna i Fjäturen eller hoppa från bryggan vid Rösjöbadet. Spring ett varv runt Väsjön. Lek kurragömma i något av de två naturreservaten. Vintertid kan du åka skidor i Väsjöbacken.

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Läs mer

Ett naturlyxigt boende i nya området Väsjön

När löven singlar kan du ta med svampkorgen ut skogen i jakt på ditt bästa kantarellställe. När snön faller kan du spänna på pjäxorna och köra några åk i skidbacken. När träden knoppas kan du njuta av vårsolen på din balkong. Och när sommaren kommer kan du cykla till någon av sjöarna i området. Naturlyx var ordet.

Naturen går som en grön tråd, från utsidan och in. Husen ramas in av barrskog och berg. Arkitekturen harmoniserar med allt det vackra. Att flytta hit betyder att du får ta del av naturens årstidsväxlingar, såväl ute som inne.

När nya området Väsjön är fullt utbyggt kommer det att vara en egen stadsdel med uppemot 4 400 bostäder och lokal service. De bostäder vi bygger kommer att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Det ska bli ett socialt hållbart och ekologiskt bostadsområde där man tar kloka, klimatsmarta beslut. Husen vi bygger ska verka i samklang med naturen och miljöfokus ska genomsyra hela processen – från stomme till din färdiga lägenhet.

För att förstärka känslan av hållbarhet ser vi till att bygga olika sociala rum. Utanför dörren och innanför tröskeln. Privata och offentliga. Med plats för social samvaro, men också för stillhet och eftertanke.

Riksbyggen planerar att bygga totalt cirka 450 lägenheter i Väsjöområdet med stor variation i storlekarna ett till fem rum och kök. Alla med hög grundstandard och egen balkong eller uteplats. Välj det boende som passar dig och din familj.

Skolor och förskolor

Kommunen utreder kontinuerligt marknaden och befolkningsprognoserna för att kunna tillgodose de behov som uppstår då det sker nyinflyttningar. I takt med att inflyttningen påbörjas i Väsjön växer behovet av förskolor och skolor allt större. I de planer som finns just nu för området finns bland annat förslag på två förskolor och en skola. Väsjöskolan, som preliminärt är planerad att stå klar 2021 skulle på sikt rymma ca 600 barn från förskola till årskurs 6. Väsjöskolan kommer att ligga vid området Väsjö torg.

I planerna just nu finns även en förskola i Södersätra. Förskolan ska rymma ca 140 barn och ska preliminärt vara klar år 2020. Idag bor det ett sextiotal barn under 15 år i Södersätra – flera av dessa har tillkommit de senaste åren i samband med villaområdet som växer fram.

Välkommen till Väsjön och må bra

Området Väsjön ligger omgivet av Rösjökilen och Södra Törnskogen – två naturreservat med både vildmarkskänsla och öppna landskap.

Rösjöskogen är kommunens mest utpräglade fritidsområde. Här finns motionsanläggningar, bollplaner och badplatser. Vid Rösjöns södra ände finns en camping med stor badplats, servering och minigolfbana.

Törnskogen är Sollentunas vildmark. Det är ett småkuperat sprickdalslandskap där hällmarkstallskog och blåbärsgranskog dominerar. Mellan hällarna ligger våtmarker och sumpskogar. Områdets storlek gör att Törnskogen är rik på växt- och djurarter.

Och inte nog med det. Fyra sjöar har du också i närheten. Skridskovänliga Väsjön, Fjäturen som passar för fiske och här finns klippbad, Rösjöns badplats har både servering och bryggor samt Snuggan, en liten skogssjö som förser den lilla ån framför Brf Kåsan med vatten.

I Väsjöområdets södra del finns Edsbergs sportfält med tennishall, fotbollsplaner och motionsspår. Väsjöbacken har tre slalombackar och lekfull Funpark.

Naturen i all ära. Men ibland vill man ha lite mer av shopping, restauranger och vimlande folkliv också. Med bussen tar det bara 20 minuter till Sollentuna Centrum med cirka 120 butiker för alla designintresserade. Vill du in till city får du lägga till 20 minuter med pendeltåg.

Närmaste pendeltågsstation är Häggvik cirka 3,5 kilometer bort. Till Stockholms Central är det 20 kilometer och till Arlanda 26 kilometer.

En helt ny stadsdel växer fram. Läs om allt som händer vid Väsjön.

Bilder

Antal bostäder: 39
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Kåsan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur 2019 Dot
 • Icon Säljstart 2019 Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Antal bostäder: 39
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Kåsan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält