Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Brf NEO Davidshall

Det gamla polishuset vid Davidshallstorg i centrala Malmö byggs om och byggs till med nya exklusiva lägenheter. Välkommen till din nya verklighet!

 • Storgatan/Verkstadsgatan
 • 122 lägenheter

Brf NEO Davidshall

Det gamla polishuset vid Davidshallstorg i centrala Malmö byggs om och byggs till med nya exklusiva lägenheter. Välkommen till din nya verklighet!

 • Storgatan/Verkstadsgatan
 • 122 lägenheter
Försäljning pågår

Fakta

 • Rum 1-5 rum och kök
 • Pris 1 595 000-14 995 000 kr
 • Avgift 2 408-9 539 kr/mån
+ Visa fler bilder (7 st)

Försäljningen är igång!

Det finns fortfarande lägenheter kvar. Längre ner på sidan kan du se vilka lägenheter som är lediga. Kontakta vår säljare så får du veta mer.

Kontakt

Reg. fastighetsmäklare
Marie Wilhelmsson
Reg. fastighetsmäklare
Eric Swahn

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  Höst 2018
 • Säljstart

  Höst 2018
 • Byggstart

  2019
 • Inredningsval

  Höst 2019
 • Inflyttning

  Sommar 2021

Om projektet

Bostadsrätter vid polishuset på Davidshallstorg

Centralt i Malmö bygger vi om det gamla polishuset och bygger också nya lägenheter på innergården. Här bor du centralt i Malmö med närhet till allt i en nyproducerad bostadsrätt.

Nu är försäljningen igång!

Davidshallstorg är en slumrande piazza där du lever livet i din egen takt, men med tillgång till stadens tempo bara ett kvarter bort. Precis här på torget, där 20-talsklassicismen möter den senare tidens rationella funktionalism, känns livet lite enklare. Det är en plats mitt i Malmö city där stadens myller plötsligt ersätts av lugn.

Här finns din florist, din kvarterskrog, ditt antikvariat och din mysigaste boutique. Runt hörnet har du all kultur du kan önska dig och några få kliv utanför dörren finns din nya favorit-affogato.

Nytt liv i kvarteret i centrala Malmö

Där många byggprojekt lätt sorteras in under kategorin lagom, är Brf NEO Davidshall mitt i centrala Malmö ett vackert undantag. Det gamla polishusets arkitektur kommer kärleksfullt att bevaras och förnyas samtidigt som tre matchande huskroppar byggs på gården.

Sammanlagt blir det 122 nya lägenheter med olika planlösningar och storlekar. Högst upp i ett av husen planerar vi en lägenhet med modern studiokänsla och strålande utsikt.

Lägenheterna i det gamla polishuset får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr. För att skapa ett enhetligt kvarter låter vi även de nybyggda husen inspireras av dåtiden.

Ditt nya ”vardagsrum”?

Livet blir stort vid torget. När du bor i Brf NEO Davidshall är det som att leva med två vardagsrum. Det i din lägenhet, och det utanför dörren. När du bor här får du hela tiden lite till. Livet blir enkelt och bekvämt när du har kulturen, maten, umgänget och staden bara minuter från dig.

Betongsoffor vid Davidshallstorg

Läs mer

Gör ditt val enklare

Vi har tagit fram en bok med praktisk information kring projektet för att du ska kunna göra ett bra lägenhetsval. I bokens första del hittar du information om de båda huskropparna som har tillhört det gamla polishuset. Det som ligger mot Davidshallstorg kallar vi här hus A och det mot Verkstadsgatan kallas hus B. I del två av boken berättar vi om de nybyggda gårdshusen C, D och E.

Längst bak visar vi lägenheternas originalinredningar och de tillval som du har möjlighet att göra. Där hittar du också information om vår miljösyn och trygghetsfilosofi, något som kan ge dig rätt förutsättningar att våga ta nästa steg i ditt liv.

Alla boende i Brf NEO Davidshall har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Därför blir det inte bara en trevlig förening att bo i utan också en fin möjlighet att umgås med grannarna, när man så önskar. Bland det som byggs finns en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar. Dessutom finns parkeringsmöjligheter, trots att föreningen ligger mitt i Malmö.

Vardagsrummet i lägenhet 233, den före detta polismästarens bostad, med flera bevarade unika detaljer som platsbyggd bokhylla, öppen spis och fiskbensparkett.

I lägenhet 771 har du ett eget våningsplan med hiss upp i lägenheten och stor terrass i söderläge.

Livet vid Davidshalltorg

Det är något alldeles speciellt med historiska platser och hus. Alla liv som levts och händelser som spelats upp mellan väggar och över gårdsplaner. Nu får gamla polishuset vid Davidshallstorg i Malmö och dess innergård påbörja ett nytt kapitel. Här ska nya liv levas, blomstra och uppstå.

Många drömmer om att bo på Davidshall och vi förstår varför. Tänk så skönt att bara ha några steg hem från favoritrestaurangen. Och att ha lika nära ut för ett glas vin med vännerna eller en fika med grannen. Parker och bibliotek ligger bokstavligt talat runt hörnet. Ett spontanbesök på Operan är fullt rimligt.

Illustration: Steve Scott/Jelly London

På sommaren skuggar de stora platanerna delar av torget. Här kan du beundra några av Malmös finaste exempel på den både sparsmakade och lekfulla byggnadsstil som kallas 20-talsklassicism eller Swedish Grace. Det finns flera små butiker, barberare och tatuerare i kvarteren och vill du mixa din egen smoothie köper du frukt och bär hos grönsakshandlaren utanför porten.

För att du ska kunna fördjupa dig i vad det kan innebära att ha Davidshalls torg som ditt extra vardagsrum har vi tagit fram en informationsbok där du kan läsa mer om livet och entreprenörerna runt torget. Läs även om polishuset spännande historia, hur stadsdelen föddes, den unika kopplingen till Kockum och födelsen av det moderna Malmö. 

Ett stort stycke Malmöhistoria

Från 1840-talet var hela Davidshall en del av Kockums Mekaniska Werkstad. Runt 1870 arbetade 700 människor på fabriksområdet, där de tillverkade allt från redskap till flyttbara ångmaskiner och järnvägsvagnar. Granne med verkstäderna låg arbetarbostäder och i nästa kvarter fanns värdshuset Davidshall, som drevs av Malmös nöjeskung David Lenander.

Men 1904 bröt en stor brand ut i verkstaden och några år senare flyttade delar av fabriken till hamnen. Kockums lämnade Davidshall helt 1913. Ett år senare bröt första världskriget ut och området låg öde i över tio år.

Först 1924 fick Davidshallstorg en stadsplan. Planen skapades av Eric Bülow-Hübe*, förste stadsingenjör i Malmö. I den fanns det inte bara plats för ett polishus utan också ett nytt stadsbibliotek på den södra sidan av torget. Just den delen av planen genomfördes aldrig.

Flera av husen kring torget byggdes av Erik Siegfrid Persson*, som också uppförde Malmgården, Ribersborg och Friluftsstaden. Familjen Persson bodde vid torget under några år och kunde se polishuset växa fram.

Arkitekten som fick uppdraget att rita polisens nya hus hette Frans Evers. Han ritade eleganta skapelser i gränslandet mellan klassicism och funktionalism. Bygget blev något försenat på grund av strejker men den 17 december 1934 invigdes det nya polishuset av socialministern Gustav Möller.

I över 80 år låg Malmös huvudpolisstation vid torget och det gedigna huset kommer att kunna stå här länge till. Under 1950-talet höjde man huset med en våning och gjorde några tillbyggnader på gården.

* Lite bonushistoria
Två av herrarna som satte sin prägel på torget är skulle få fantastiskt formstarka döttrar. Torun Bülow-Hübe blev en av Sveriges främsta silversmeder och formgivare av smycken. Signe Persson Melin, är en av landets ledande formgivare och Sveriges första professor i glas och keramik. Hon har bland annat gjort kärlet Gråsippa som idag står på torget.

Hållbart och självklart

Riksbyggen har ett väl utvecklat miljöarbete och vi bygger hållbart för en lång tid framöver.

I dag har vi människor en helt annan syn på hållbarhet än man hade när polishuset byggdes. Under stora delar av artonhundratalet tillhörde hela kvarteret Kockums Mekaniska verkstäder – precis som resten av Davidshall. Därför börjar vi med att rena jorden på innergården innan vi börjar bygga. Det ger förstås en bättre miljö – för dem som flyttar in, för dem som bor i närheten och för kommande generationer.

Miljön gynnas också genom att vi tillvaratar och återbrukar material inne i det befintliga huset. När vi renoverar de äldre delarna får byggnaden också en bättre energiklassning. Vi strävar mot att uppfylla miljömärkning enligt SGBC:s Miljöbyggnad nivå silver i projektet.

Se huset och välj bland lägenheterna

Öppna lägenhetsväljaren

Bostäder

Lägenhet
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Området

Exklusiva bostadsrätter i Malmös citykärna

Brf NEO Davidshall är nybyggda bostadsrätter i det gamla polishuset vid Davidshallstorg i Malmö. Här kan du beundra några av Malmös finaste exempel på den både sparsmakade och lekfulla byggnadsstil som kallas 20-talsklassicism eller Swedish Grace. Det är nära till restauranger och nöjen, parker och kultur. På torget finns många små butiker, från barberare till grönsakshandlare. 

Mer fakta

Hus A-B
Golv: vitmattlackerad trestavsparkett i ask, vitmålad träsockel
Väggar: vitmålade, stänkskydd ovan bänkskiva vitt blankt kakel
Belysning:fast takarmatur, spotlights under väggskåp
Inredning: köksskåp i varmgrått med handtag i svart/krom, laminerad bänkskiva, rostfri diskbänk, skåp upp till tak i lgh med takhöjd 2,7 m.
Utrustning: rostfri kyl och frys alt. kyl/frys i mindre lgh, induktionshäll, helintegrerad köksfläkt och diskmaskin, rostfri inbyggnadsugn och -mikro

Avvikelser i Hus C-E
Vägg: vit/grå-målade
Inredning: köksskåp målade i sandbeige med handtag i svartmålad metall
Utrustning: Inbyggd bänkkyl med frysfack i lgh upp till 35 kvm. Induktionshäll. Helintegrerad köksfläkt samt diskmaskin. Hus D vån 7, 8 har rostfri spiskåpa.

Bad/Tvätt
Golv: Schackrutigt vitt och mörkgrått klinker
Väggar: kakel
Belysning: fast takarmatur och spotlights under väggskåp
Inredning: golvstående WC, kommod med handfat i vitt porslin, målade luckor i betonggrått, spegelskåp med belysning och eluttag.
Utrustning: tvättmaskin och torktumlare alt. kombimaskin i små lgh, laminerad bänkskiva, väggskåp i betonggrått, vikbar duschvägg i klarglas, elansluten  handdukstork.

GWC/Dusch
Golv: schackrutigt klinker i vitt och mörkgrått
Väggar: kakelplattor
Belysning: fast takarmatur.
Inredning: golvstående WC, handfat i vitt, förekommer även med kommod målad i betonggrått, handtag i krom, spegelskåp med belysning och inbyggt eluttag, duschvägg i klarglas, elansluten handdukstork. I vissa badrum, vattenburen handdukstork.

Golv: vitmattlackerad trestavsparkett i ask, vertikala radiatorer i fönsternischerna
Övrigt: mörkgrå fönsterbänkar i kalksten, garderober med vita dörrar/luckor enligt planlösning. 

Golv: ljusgrått klinker närmast dörr, vitlackerad trestavsparkett i ask, vitmålad sockel
Väggar: målas vita alt. gråvita.
Övrigt: hatthylla, garderober och skjutdörrsgarderober enligt planlösning.

Mediacentral för IP-telefoni, data och digitalteve i varje lägenhet.

Balkonger, med vitmålad undersida och svarta pinnräcken av aluminium.
Takterrasser, golv av trätrall. 
I hus D vån 7, 8 golv av trätrall och räcke med röktonat glas med en överliggare i oljad teak. Den gemensamma takterrassen på hus C beläggs med plattor.

57 P-platser i P-huset Anna. 
13  P-platser under en upphöjd gård, varav fyra handikappanpassade.
Det finns även två bilpoolsbilar av Teslamodell.

Anmäl intresse till projektet Brf NEO Davidshall

Du kan enbart anmäla intresse för hela projektet och inte specifika lägenheter, det görs i kontakt med säljare

Ange förnamn
Ange efternamn
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält
Ange adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange postort
Ange personnummer
Reg. fastighetsmäklare
Marie Wilhelmsson
Reg. fastighetsmäklare
Eric Swahn

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning mm. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Intresserad?

Fyll i dina uppgifter i formuläret ovan, så får du fortlöpande information om projektet av vår säljare. Det är inte bindande på något sätt och självklart kostnadsfritt.

Fakta

Mer om Davidshall

 • Toggle

  Sju filmer om Davidshall

  På säljstartseventet för Förtursmedlemmar på Malmö Live filmades scenframträdandet. Vi har delat upp filmen i olika avsnitt så att du kan välja ett avsnitt som intresserar dig.

Upp