Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Inre Hamnen

Antal bostäder: 50
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Inre Hamnen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostadsrätter vid Inre Hamnen i Norrköping

I den nya stadsdelen Inre hamnen i Norrköping vill vi skapa tre bostadsrättsföreningar och omkring 150 nya bostäder.

Lägenheter i Inre Hamnen

Meta från soffan i vardagsrummet. Ta en morgontur med kanoten utanför köksfönstret. Odla jordgubbar på taket. Arrangera grillfest runt uteköket. När vi öppnar dörrarna till de nya bostäderna i Inre hamnen är det med utgångspunkt från dagens hamnområde. Lyftkranar, järnvägsspår och containrar. Tegelbyggnader och rostiga plåtfasader. Gult, orange, blått, rött, grönt och turkost. Färgstarka kulörer som får stadsdelen och Norrköping att utmärka sig.

Vi har även tittat ut i Europa och inspirerats av stadsomvandlingsprojekt i bland annat Köpenhamn och Amsterdam. Resultatet blir något som på samma gång är både svenskt och osvenskt.

Stål, betong och aluminium möter trä, glas och grönområden. Kanaler ringlar sig genom området och vidare ut i Strömmen. Stilrena, tysta bostäder samsas med kooperativa tankar kring hållbarhet. Varför äga allt själv när du kan låna verktyg i den gemensamma verkstaden och använda föreningens cykel- och bilpool?

Meta från soffan, hoppa i båten direkt från uteplatsen och cykla rakt in i trapphuset till cykelparkeringen. Här lyfter vi det vardagliga och tänjer på gränserna för vad som är möjligt att göra med ett hem.

Läs mer

Nio byggaktörer – 2 000 bostäder

Det stora projektet Inre hamnen betyder mer än att Norrköping får 2 000 nya bostäder vid vattnet. Tillsammans med åtta andra företag och Norrköpings kommun är Riksbyggen med och skapar en ny stadsdel. Visionen är att få fram en färgstark mosaik av människor, stadskajer och cityliv som lyfter Norrköping till en ny, internationell nivå.

Tre projekt med bostäder i Norrköping

Med Inre hamnen planerar Riksbyggen att bygga bostadsrätter i tre etapper. Även om det är för tidigt att berätta om detaljerna siktar vi på en bred målgrupp. Det unga paret som skaffar sin första bostad, barnfamiljen som behöver mer plats och de äldre som just har sålt villan.
Vi planerar för balkonger, uteplatser och takterrasser. Gemensamhetslokaler för föreningsmöten och fester. Övernattningslägenheter för vänner på besök.
I den nya stadsdelen planeras det även för skolor, kontor, utegym, affärer, restauranger och kaféer. Under 2018 tas de första synliga stegen när Norrköpings kommun bygger vägar, parker och kajpromenader.

Om arkitekterna

Till vår hjälp har vi White arkitekter, med kontor i bland annat Linköping. De är vana större omvandlingsprojekt och hjälper exempelvis till med flytten av Kiruna kommun.

Vi har också anlitat det danska arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten som är kända för sin dynamiska och hållbara arkitektur. Bland annat har de varit med och byggt vattennära projekt i Köpenhamn och Oslo.

Följ utvecklingen av Inre Hamnen i Norrköping

Följ utvecklingen av Inre hamnen på Norrköpings kommuns hemsida!

Förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 50
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Inre Hamnen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Antal bostäder: 50
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Inre Hamnen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält