Svenska hjältar 2022

Vi är stolt partner till Aftonbladets Svenska hjältar. Svenska hjältargalan sänds på TV4.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007. Varje år berättar de om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet. Av dessa utser en jury sex hjältar varje år, som prisas på en tv-sänd gala på TV4 i december.

De sex kategorierna är Årets livräddare, Årets skysdsängel, Årets vårdhjälte, Ungdomshjälten, Årets djurhjälte och Årets hållbarhetshjälte.

Min omställning

Ingen kan göra allt men alla kan göra något! I artikelserien Min omställning kan du läsa om vanliga människor som valt att ställa om till ett mer hållbart leverne och få inspiration till hur du själv kan ställa om för att minska vårt klimatavtryck.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete.

Riksbyggen och hållbarhet

Lär känna Riksbyggen på tre minuter. Lyssna på vår vd Johanna Frelin, som berättar om vår mission att skapa attraktiva och hållbara bostäder för alla. Riksbyggen vill vara med och driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Både i det stora. Och i det lilla.

Årets hållbarhetshjälte

Anna och Henric skapade en app för att konsumera mindre

Paret Anna och Henrics smarta idé ska få oss att konsumera mindre. Med en app underlättar de för grannarna att låna prylar av varandra.

Läs om Anna o Henric på Aftonbladet
Årets hållbarhetshjälte

Emilia har inte köpt nytt på fem år

Sedan 2016 lever Emilia, 41, ”köpfritt”. Idag driver hon Facebookgruppen ”Köpfritt år 2021” med över 4 000 medlemmar.

Läs om Emilia på Aftonbladet