Årets hållbarhetshjälte 2021

Riksbyggen och Aftonbladet Svenska hjältar letar efter Årets hållbarhetshjälte. Känner du någon som gjort en hjälteinsats för en mer hållbar värld? Gå in och nominera din hållbarhetshjälte.

Känner du Årets hållbarhetshjälte?

Känner du en hållbarhetshjälte? En cykelfantast, en återvinnare eller en grönsakskämpe? Gå in på Svenska Hjältar på Aftonbladet och nominera Årets hållbarhetshjälte.

Nominera din hållbarhetshjälte

Hållbarhet är ett av vår tids mest engagerande och viktiga ämnen. Med den nya kategorin Årets hållbarhetshjälte riktar Aftonbladet Svenska hjältar tillsammans med Riksbyggen nu strålkastarljuset mot dessa frågor.

– Ökad hållbarhet är en avgörande framtidsfråga för hela vår planet. Vi arbetar därför med hållbarhet i alla led, oavsett om det gäller byggande av nya bostäder eller fastighetsförvaltning. Vi är både stolta och glada över att vara partner i Årets hållbarhetshjälte. Allas insatser behövs om vi ska rädda planeten och då behövs hållbarhetshjältar, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Vad är en hållbarhetshjälte?

Svenska hjältars nya kategori lyfter personer, föreningar och organisationer som med sin drivkraft och ett nytänkande inspirerar andra till en mer hållbar framtid – både miljömässigt och socialt. Det kan vara en innovation eller idé för minskad klimatpåverkan eller ett initiativ där människor samlas för att göra gott tillsammans. Gemensamt för hållbarhetshjältar är att de visar hur man kan göra skillnad i det stora såväl som det lilla sammanhanget.

– Hållbarhet är både stort och litet. Riksbyggen tar hand om bostäder som över en halv miljon människor bor i. Alla kan vara med och bidra till ökad hållbarhet. Det kan handla om att sätta upp ett insektshotell för ökad biologisk mångfald eller sätta upp solpaneler på taket. Genom att vara partner i Årets hållbarhetshjälte vill vi inspirera till att fler gör mer och det gör skillnad, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete.

Riksbyggen och hållbarhet

Lär känna Riksbyggen på tre minuter. Lyssna på vår vd Johanna Frelin, som berättar om vår mission att skapa attraktiva och hållbara bostäder för alla. Riksbyggen vill vara med och driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Både i det stora. Och i det lilla.

Årets hållbarhetshjälte

700 ungdomar städar bort skräp på Bohuskusten

På Bohuskusten rycker en grupp ungdomar ut. "Vi vill inte bada i skräp i sommar"

Läs om ungdomarna på Aftonbladet
Årets hållbarhetshjälte

Så får Lea skräpplockningen att bli rolig

Tonåringen Lea har har startat en Facebookgrupp och bjuder in till event där deltagarna samlas för att plocka skräp – och fika.

Läs om Lea på Aftonbladet
Årets hållbarhetshjälte

Hemmafixaren Erik lagar andras trasiga saker

Han beskrivs som en riktig hemmafixare, en ”MacGyver”. Erik Fröderberg är krögaren och småbarnspappan som på sin fritid väljer att reparera andras trasiga grejer. Helt gratis.

Läs om Erik på Aftonbladet