Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Energioptimering

Har föreningen köpt ett nytt system för uppvärmning, eller kanske delar till det befintliga systemet? Ja då kan det vara läge att använda Riksbyggens tjänst Energioptimering. På så sätt kan ni vara säkra på att systemen samverkar och används på det mest effektiva sättet, och att föreningen inte eldar för kråkorna.

Kontakta oss

Energioptimering handlar om att säkerställa att husets anläggningar har rätt inställningar och samverkar med varandra. Det finns mycket pengar att spara bara genom att använda befintliga installationer på optimalt vis. En enkel sak som att förändra innetemperaturen i lägenheterna med en grad påverkar energiförbrukningen med fem procent. Och lägg då till att energikostnaden är den största enskilda rörliga kostnaden för alla fastighetsägare.

Rätt inställningar spar pengar

Många gånger kommer delarna till ett system, till exempel för husets uppvärmning, från flera oberoende leverantörer. Med Riksbyggens tjänst Energioptimering kontrollerar vi att alla ingående delar i fastighetens olika system samverkar med varandra fullt ut för högsta möjliga effektivitet och minsta möjliga spill och energiläckage.

Spara pengar med rätt inställningar

Energioptimering säkerställer att husets installationer har rätt inställningar för er fastighets behov och energianvändning. Systemen trimmas och man undviker att elda för kråkorna. Föreningens pengar sparas och miljön skonas.

Riksbyggens tips är att alltid låta göra en energioptimering när någon apparatur i huset är ny eller har bytts ut. Eller om förutsättningarna för husets energiflöden har förändrats på något annat sätt.

Energioptimering är för många föreningar en fortsättning på en utförd Energibesiktning av fastighetens installationer. I en energibesiktning kartläggs och analyseras energikostnaderna i fastigheten.

Vi erbjuder också hjälp med energideklaration. Sedan 2006 är det ett myndighetskrav att fastighetsägare med byggnader som upplåts med nyttjanderätt ska göra en energideklaration.

Hur kan vi hjälpa din förening?

 
 
 
 
 
Ulf Halvarsson
Affärs- och försäljningschef
Ange namn*
Ange e-post*
Ange telefonnummer*
Ange ort*

Jag vill veta mer om (minst ett val):

Vill du göra en felanmälan?

Har du fel i din lägenhet eller fastighet?

Gör en felanmälan

Söker du jobb eller praktik?

Vi vill alltid komma i kontakt med dig som är lite extra bra på det du gör.

Se alla lediga jobb