Energitjänster för bostadsrättsföreningar

Vi har en palett med energitjänster för bostadsrättsföreningar. Från tillsyn och skötsel av energi till energirådgivning och energioptimering av hela fastigheter.

Energitjänster är en del av Riksbyggens totalförvaltning

Spara pengar och energi

Genom att planera, energioptimera och sänka energianvändningen kan din bostadsrättsförening spara stora summor.

Börja energioptimera och spara energi

Hur kan vi hjälpa din förening?

Du kan anlita oss för alltifrån individuell mätning av el och vatten, driftövervakning, installationsservice och daglig skötsel och underhåll till att energioptimera hela fastigheter. Vi erbjuder också bostadsrättsföreningar hjälp med energideklaration och att skapa upp en energiplan.

Våra energitjänster

Tillsyn och skötsel är grunden för våra energitjänster. Utifrån era behov sätter vi sedan ihop en kombination av följande delar beroende på hur behoven ser ut i just din förening.

En skräddarsydd lösning för din förening

När du väljer energitjänster från oss på Riksbyggen ingår alltid tillsyn och skötsel av installationer relaterade till energi, driftrapport två gånger per år, avläsning av mätare och en avvikelserapport varje kvartal.

Beroende på hur behoven ser ut i just din förening har vi sedan möjlighet att komplettera med tilläggstjänster, skräddarsytt efter era behov.

  • Tillsyn och skötsel varje månad. En drifttekniker med energikompetens besöker fastigheten en gång per månad och genomför tillsyn och skötsel av installationer relaterade till energi. Det kan handla om till exempel fjärrvärmeundercentraler, ventilationsanläggningar och värmepumpar. Vid varje besök för driftteknikern en driftjournal.
  • Driftrapport två gånger per år. Två gånger per år levererar vi en driftrapport som sammanfattar driftjournalen och funktionsprovningsprotokollet. Där redovisar vi bland annat utförda åtgärder, åtgärder som bör genomföras samt förbättringsförslag.
  • Avläsning av mätare. Finns inte automatisk mätdatainsamling av vatten, el och energianvändning läser driftteknikern av dessa mätare och matar in värdena i mobilen.
  • Avvikelserapport varje kvartal. Varje kvartal redovisar vi energistatistik till dig som kund med kommentarer om eventuella avvikelser. Det är mycket viktigt läsa av mätare varje månad för att snabbt hitta avvikelser och förhindra onödig energiåtgång.
  • Tilläggstjänster efter era behov.

Få reda på mer om våra energitjänster

Jag vill veta mer om (minst ett val)

Vill du göra en felanmälan?

Logga in på Mitt Riksbyggen

Vill du jobba hos oss?

Sök jobb och praktik