Nyproducerade bostadsrätter i Bro

Bro Trädgårdsstad är en välplanerad stadsdel med nyproducerade bostadsrätter och småhus som sätter välmående, gemenskap och livskvalité först av allt. Här levs ett liv i en större gemenskap där gemensamma utmaningar föder nya lösningar. Istället för att ta bort och skapa nytt maximeras det som redan finns. Både landskapsarkitekter och trädgårdsingenjörer är inblandade för att se hur vi kan göra det redan bra ännu bättre.

Vid Bro Station, och själva ingången till Bro Trädgårdsstad, ligger ett nytt torg och kraftcentrum. En samlingspunkt och plats som gläntar på livet i Bro där de boende kan mötas, arbeta, umgås, utnyttja närservice och kollektivt ta idén om att delat ägande inte bara gör saker enklare, utan också mer hållbara.

Första spadtaget

Se när bland andra Riksbyggens VD Johanna Frelin var med och tog det första spadtaget i Bro Trädgårdsstad.

Se filmen om första spadtaget
Kontakt

Vill du veta mer?

Kontakta vår sälj- och marknadsansvarig Karin Dimander Lannergård om du vill veta mer. Du når henne på mailen.

Skicka mail till Karin

Hållbarhet och gemensamt ägande i fokus

Idén om gemensamt ägande genomsyrar Bro Trädgårdsstad. Delade kostnader, delat ansvar och delat användande. I området finns en gemensam bilpool och behöver du åka till tippen och slänga skrot finns släp att hyra. Det finns också möjlighet att hyra cyklar, moped, skidor och verktyg för hemmasnickaren. Här tänker vi hållbart med delning av funktioner och samarbete, genom närodlat och närhet till naturen.

I vackert söderläge alldeles nedanför de nya kvarteren intill den porlande Brobäcken planeras det för en matträdgård, här förbereds marken för småskalig odling där det kommer att finnas unika fruktträd och gemensamma odlingslotter där du kan odla allt från potatis, morötter och sallad till olika kålsorter och vackra blommor. Här skapas en naturlig samlingsplats med redskapsbod och plantskola.

Ibland är det både skönt och behövligt att få byta arbetsmiljö, om så bara för en dag. Därför finns det även ett delat kontor med arbetsplatser att hyra med allt som behövs på en modern arbetsplats.

Naturnära boende i Bro

Både förskola och skola ligger i området. Runt hörnet ligger Mälaren med många badplatser på sommaren och möjlighet att åka skridskor vintertid.

I Bro finns flera elljusspår av varierande längd som på vintern byter skepnad till plogade skidspår. Är du mer för stationär träning så finns ett utegym. I skogen finns också en väl planerad lekplats där imaginära piratskepp kastar loss och barnen kan låta fantasin flöda fritt.

I närområdet finns fyra golfbanor med trevliga klubbrestauranger. På kvarterskaféet med både bageri och kök erbjuds go-fika, sommarsallader och under vinterhalvåret värmande, hemmagjorda soppor.

Det finns egentligen ingen anledning att lämna Bro Trädgårdsstad, men skulle det ändå behövas så finns pendeln bokstavligt talat runt hörnet. På 31 minuter är du på Odenplan mitt i Stockholm och vill du ta bilen tar det bara tre minuter till.

Framtidens bygdegård

Riksbyggen, Snøhetta och politikerna i Upplands-Bro utvecklar tillsammans en ny syn på framtidens delningsekonomi där bygdegården Gläntan blir en central samlingsplats.

Gläntan är ett bra exempel på hur vill vi arbeta med hållbarhetsmålen i Agenda 2030, Tillsammans med samarbetspartners som Riksbyggen och Snøhetta som delar vår vision hoppas vi att utvecklingsprojektet kring Bro Trädgårdsstad ska inspirera fler att tänka på småstadens fördelar, säger Fredrik Kjos, (M) kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

I bygdegården Gläntan kommer Bro-bor att kunna mötas, umgås och hyra eller låna verktyg, hushållsapparater och mycket mer. Gläntan fungerar även som en mötesplats för besökare som vill upptäcka den nya stadsdelen under byggtiden. Kommunens vision är en modern småstad med den nya trädgårdsstaden som en viktig ny centralt belägen stadsdel. Odling, delning och gemenskap är centrala begrepp i projektplaneringen.

Johanna Frelin

"Bro Trädgårdsstad är ett av de modernaste stadsbyggnadsprojekten som växer fram just nu i Sverige och där delningsekonomin är med från början. Det blir ett centrum för utbyte av både verktyg och kunskap, inte minst kring odling som också är en central pusselbit i den nya trädgårdsstaden."

Johanna Frelin, vd på Riksbyggen

Gläntan kommer att ligga vid Bro station, söder om järnvägen och beräknas stå klar under 2023. Det blir en träbyggnad på cirka 480 kvadratmeter med samlingslokaler i markplan och kontors- och mötesytor ovanpå, liksom café. Här ska rymmas julmarknader, försäljning, mindre kulturevenemang, plats för delning av utrustning som hushållsapparater, samverkan för lokala tjänster som reparationer, städning, hundpassning med mera. Det ger Bro-borna möjlighet att leva enklare, mer hållbart och i stark gemenskap.

Snøhetta har arbetat med teman som social sammanhållning och närhet till naturen. Inspirationen är särskilt hämtad från känslan av att befinna sig mitt i skogen och det vackra ljusspelet man kan uppleva mellan trädstammarna där.

Vi vill bidra till en god och hållbar stadsutveckling i Bro, där både design och material till Gläntan är noga utvalda för att fylla detta syfte. Själva huset kan enkelt anpassas till olika användningsområden och inbjuder till vistelse och aktiviteter, sommar som vinter, säger Rune Grasdal, Senior Architect på Snøhetta på huvudkontoret i Oslo.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Riksbyggens hyresrätter i Stockholm

Vi har även hyresrätter i Stockholmsområdet. I Täby, Jakobsberg och Upplands Väsby bygger vi nya hyresrätter som är inflyttningsklara under 2022. Ställ dig i kö redan nu för ett förstahandskontrakt.

Hyresrätter i Stockholmsområdet