Kommande
Kommande

Marconi Allé

Anmäl intresse

Nyproducerade bostadsrätter i Högsbo utanför Göteborg. Med fritidsaktiviteter och utflyktsmöjligheter i alla väderstreck är bostadsområdet i Flatås som gjort för en aktiv och social livsstil.

Fakta

Lägenheter 160
Status Kommande
Planering pågår
2018
Säljstart
Byggstart
Inredningsval
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Nya hyresrätter och bostadsrätter Marconi, Göteborg

I Flatås och kring Marconigatan skapar vi Marconi Allé som kommer bestå av två bostadsrättsföreningar med Riksbyggenprofil, en bostadsrättsförening i vårt seniorkoncept Bonum samt hyreslägenheter.

Nyproducerade bostäder i Göteborg

På den här sidan kommer du kunna se hur området växer fram, vilka etapper som är klara och vilka som är på gång. I takt med att deras projektsidor öppnas kan du läsa mer om just de bostäderna som du är intresserad av. Sammanlagt handlar det om cirka 250 nya hyres- och bostadsrätter i olika storlekar – för alla åldrar och faser i livet.

En del av BoStad2021

Göteborg står inför stora utmaningar med en växande bostadsbrist i horisonten. I samband med Göteborgs 400-årsjubileum deltar Riksbyggen i ett projekt som innebär en bostadssatsning utöver den vanliga produktionen. Vi är glada och stolta över att vara en del i projektet som heter BoStad2021 med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad.

– Dynamiken i kvarteren kommer skapa gemenskap, tillhörighet och göra det enkelt att leva aktivt och hållbart här. Vi sätter alltid människan i centrum och bygger utifrån rådande behov och önskemål som kommer in från våra målgrupper. Precis det vi drivs av och eftersträvar i alla våra projekt, säger Mikael Ahlén som är Marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Mycket nöje!

Marconi Allé har ett av södra Göteborgs bästa och mest intressanta lägen. Här skapar vi rum för alla våra målgrupper och deras olika faser i livet. Det innebär ett dynamiskt samspel mellan såväl gammal och ung, som kvarterens gårdsmiljöer och urbana lägenheter. Med fritidsaktiviteter och utflyktsmöjligheter i alla väderstreck är bostadsområdet som gjort för en aktiv och social livsstil. Vi planerar in funktionella utrymmen och smarta detaljer i Marconi Allés kvarter och bostäder. Gårdarna är som gjorda för lekar, avkoppling och sociala möten.

Se vilka etapper som är på gång

Etapp 1, Brf Marconi Gränd
En mindre Riksbyggenförening med cirka 50 lägenheter om två till fyra rum och kök. Perfekt för aktiva par som planerar skaffa barn och som vill bo nära jobb och nöjen.

Än så länge finns det ingen projekthemsida för Brf Marconi Gränd.  När vi kommit längre i planeringen kommer det finnas en direktlänk här. 

Etapp 2, Hyresrätter Marconi Glänta
Marconi Glänta kommer bestå av cirka 80 hyresrätter.

Fördelning: Via Boplats

Det finns ingen projekthemsida för Marconi Glänta än. När vi kommit längre i planeringen kommer det finnas en direktlänk här. Läs mer om Boplats!

Etapp 3, Brf Marconi Gård
Vår förening för Bonum Seniorboende innefattar cirka 50 lägenheter på två till fyra rum och kök. Skapad för seniorer som är 55+ och som vill leva ett aktivt och bekvämt liv.

Läs mer om Bonums Brf Marconi Gård och vårt bostadsområde Marconi Allé.

Etapp 4, Brf Marconi Torg
En större Riksbyggenförening med cirka 100 lägenheter på två till fyra rum och kök. Precis som för den första etappen perfekt för aktiva par som har eller planerar skaffa barn.

Det finns ingen projekthemsida för Brf Marconi Torg än. När vi kommit längre i planeringen kommer det finnas en direktlänk här. 

Intresserad? Gör en intresseanmälan redan nu - även om du inte kan anmäla dig till "din" etapp ännu. Det innebär att du registreras och kan tillgodose dig datumet du anmälde dig på – oavsett vilken etapp du sedan är spekulant på. Intresseanmälan är inte bindande men innebär att du får all information du behöver och inte riskerar att missa något.

Nära till nöje och aktiviteter

Marconi Allé har ett av södra Göteborgs bästa och mest intressanta lägen. Här har du nära till Frölunda Torg och såväl shopping i världsklass som flera mysiga restauranger och caféer. Frölunda Kulturhus bibliotek och deras 25-metersbassäng. Ruddalens skridskobana, bandyplan, gym och avkopplande motionsspår. Änggårdsbergens naturområde och oändliga terräng för jogging eller promenader. Slottsskogens inbjudande ytor för picknicks, kubbspel, grillkvällar, minigolf, lekar, aktiviteter eller besök till djurparken. Centrums pulserande storstadspuls å ena sidan. Åbytravet, Åbys äventyrsbad, Sisjöns och Sandsjöbackas strövområden samt hela Askimsviken å den andra.

Runt knuten har du också tillgång till en fantastisk aktivitetspark, matbutik, pizzeria, nytt fritids, ny skola och Flatåsskolan F-6. Liksom butikslokaler i bottenplan, en lättillgänglig och smidig kollektivtrafik, den omgjorda och lugna stadsgatan Marconigatan samt i framtiden Dag Hammarskjöldsleden som trevlig stadsboulevard och cykelled.

Anmäl intresse till Marconi Allé

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Anders Radne

Anders Radne

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp