Bostadsrätter till salu i Kiruna

Här hittar du våra nyproducerade bostadsrätter i Kiruna. Funderar du på att köpa en nyproducerad bostadsrätt i Kiruna så planerar vi allt från små lägenheter för dig som ska köpa din första bostad till lägenheter för stora och små familjer. Vi har nya bostadsrätter på gång i Kiruna och det kommer att bli moderna lägenheter med hög standard. Läs mer och anmäl ditt intresse. Anmäl intresse så får du löpande information om vad som händer i bostadsprojektet via mejl.

Det är något speciellt med Kiruna

Det är inte mycket som överträffar det som går att uppleva här i Kiruna – från 1800-talets mönsterstad till 2000-talets stadsomvandling. Från Luossavaara, Kungsleden, sjöarna och skogarna till midnattssolen och norrskenet. Det kan vara lätt att glömma bort allt det där vi är så vana vid. Som den rena luften vi andas, skoterturerna, fisket och jakten. Men att bo i Kiruna är speciellt. Kanske beror det på människorna. Och att vi är lite närmare verkligheten.

Kirunas stadsomvandling

I Kiruna pågår just nu det som kallas för historiens största stadsomvandling. Stadskärnan ska flyttas ett par kilometer österut och byggas upp igen på ny mark. Kommunens vision är att utveckla en funktionsblandad och tät citykärna med tydlig stadskänsla. Det nya stadstorget ska bli en självklar mötesplats där Kirunabor och besökare kan träffas, umgås, shoppa, fika, leka, inspireras och uppleva — dygnet runt, året om.

Som samhällsutvecklare sedan 1940 är vi stolta och glada över att vara en del av denna spännande stadsomvandling. Vi har ingått ett långsiktigt samarbetsavtal med LKAB i syfte att vara en aktiv bostadsbyggare i Malmfälten under många år framöver.

Brf Fjällvyn på Luossavaara stod inflyttningsklart 2019 och var vårt första bostadsprojekt inom ramarna för avtalet. Just nu pågår byggnationen av vårt andra bostadsprojekt på Luossavaara - Brf Fjällblicken - där inflyttning är planerad till våren 2022. Inom ramarna för samarbetsavtalet har vi även uppfört Brf Midnattssolen på Repisvaara, Gällivare, där vi kunde lämna över lägenhetsnycklar till förväntansfulla köpare i oktober 2020.

En bostadsrätt ger dig frihet

Tänk att komma hem till en bostad som är din egen. En dröm för många men snart en verklighet för fler i Kiruna.

Det är en speciell känsla att köpa en nyproducerad bostadsrätt. Allt är nytt och fräscht och du behöver inte lägga energi eller pengar på renoveringar. Du kan gå direkt på den roliga delen med att inreda och skapa ditt personliga hem! Skillnaden mellan en hyresrätt och en bostadsrätt är att du betalar en insats för din bostadsrätt och sedan en avgift varje månad. Läs mer om hur ett bostadsköp går till

Solar Egg

Som en symbol för nystarten och stadsomvandlingen i Kiruna skapades guldbastun Solar Egg, ritad åt Riksbyggen av Bigert & Bergström.

Ett konstverk och en bastu

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte
Upp