Lägenheter i Lund

Hos Riksbyggen hittar du flera lägenheter i Lund, både hyresrätter och bostadsrätter.

Bostäder i Lund

Nedan kan du intresseanmäla för Riksbyggen hyresrätter eller bostadsrätter i Lund. Gör en anmälan redan idag och få löpande information om vad som händer.

Bo i Lund

Lund är känt för sin vackra stadskärna med trånga gränder och charmiga, gula tegelhus och ett prestigefyllt universitet. Lund har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till medeltiden, och det finns många historiska sevärdheter att upptäcka i staden.

Att bo i Lund är att bo i en stad med hög livskvalitet. Staden har välutvecklade kommunikationer, bra skolor och många olika butiker och restauranger. För den kulturintresserade finns det alltid något att göra. Det finns en mängd olika museer, teatrar och konserthus att besöka, och det arrangeras ofta olika utställningar, festivaler och andra kulturella evenemang.

Det finns även många vackra parker, grönområden, vandringsleder och cykelvägar att utforska.

Områden i Lund

Läs mer om några av de områden i Lund där Riksbyggen har hyresrätter och bostadsrätter.

Hyresrätter i Källby Gärde

Källby ligger i södra Lund, och är en relativt ny stadsdel som vuxit fram. Här erbjuder vi flera lägenheter att hyra, med ett boarea från 36-74 kvadratmeter, på 1-3 rum och kök.

Hyresrätter i Planetstaden

I Planetstaden erbjuder vi 61 lägenheter att hyra, mellan 1-3 rum och kök och en boarea mellan 34-84 kvadratmeter.

Kommande bostadsprojekt i Lund

Kanalkvarteret

Bostäderna i Kanalkvarteret kommer 74 lägenheter. Bostadsområdet ligger både nära vattnet och grönområdet, det är med andra ord perfekt för dig som gillar att bo naturnära. Lund är en väldigt cykelvänlig stad, och det finns cykelvägar från Kanalkvarteret in till Lunds citykärna. Från Lunds central kan du enkelt ta dig vidare till Malmö, Kastrup eller Köpenhamn på cirka 20 minuter. Här kan du anmäla intresse för bostäder i Kanalkvarteret.

Veberöd

I vackra Veberöd kommer 33 lägenheter byggas. Lägenheterna i Veberöd är seniorlägenheter för dig som fyllt 55 år, och kommer ligga i centrala Veberöd. Lägenheterna kommer att vara i olika storlekar, från effektiva tvåor, till lite större treor och fyror. Bostäderna byggs med ett stort hållbarhetsfokus med solceller, källsortering och en innergård med växtlighet. Här kan du läsa mer och anmäla intresse.