Sju skäl att välja en nyproducerad bostad

Att välja en nyproducerad lägenhet innebär många fördelar. Inget slitage, personliga designval utan renoveringsbehov och en effektiv energianvändning är några av dessa.

Varje år bygger Riksbyggen tusentals nya lägenheter i hela Sverige. Bostadsprojekten är många och varierande – från helt nya bostadsområden till att addera ett nytt hus i en befintlig miljö.

Riksbyggens nyproducerade lägenheter säljs till ett fast pris. För dig som köpare blir det  på så sätt enklare att planera köp, lån och utgifter som kan tillkomma vid köp av nytt boende.

Att köpa en nybyggd bostad av Riksbyggen innebär ett problemfritt ägande i många år framöver eftersom allt i en nybyggd Riksbyggenbostad är nytt och i toppskick, därför finns inget behov av varken renovering eller underhållsarbete under lång tid.

För den som köper nyproducerat av Riksbyggen finns det flera starka och rationella skäl att välja bostadsutvecklaren. Här är sju argument:

1. Energieffektiva bostäder

Vi har ett modernt tänk med ny teknik, hållbara material och hus som både sparar och producerar energi. Vi ser till att ditt nya hem är välisolerat och utrustat med energieffektiva vitvaror och uppvärmningssystem. Många av våra hus producerar en del av sin egen el genom solceller. Allt för en så effektiv energianvändning som möjligt.

Vi förser många parkeringsplatser och garage med laddstolpar. Och vi gör det enklare att välja cykel genom att bygga in trygg cykelförvaring och fixarhörna för favoritcykeln. Vi gör noggranna kontroller för energianvändning, innemiljö och material, för att säkerställa att huset du vistas i är bra för dig och för miljön.

2. Ett tryggt bostadsköp

Det är oroliga tider i världen. För att göra bostadsköpet till en trygg upplevelse, från start till mål, har Riksbyggen ett Trygghetslöfte. Det innebär att du som köpare får ekonomiskt skydd om något oförutsägbart skulle inträffa. Riksbyggen hjälper dig vid allvarlig sjukdom eller arbetslöshet och erbjuder fria månadsavgifter i upp till ett helt år om det krisar. Du kan också få din inflyttningsdag framskjuten upp till tre månader om du har svårt att sälja din gamla bostad.

Läs om Riksbyggens Trygghetslöfte

3. Fast pris

Att köpa genom Riksbyggen innebär att du slipper stressig budgivning som kan dra iväg.

Det är enklare att planera bostadsköpet när du vet vad det kostar. Du får en stressfri köpupplevelse och du kan ha en rak och tydlig dialog med din bank.

4. Nytt och modernt

Eftersom du är först in har lägenheten inget tidigare slitage. Nya vitvaror, genomtänkta planlösningar och moderna materialval du själv får lägga din personliga prägel på. Du får mer funktion på effektivare yta i jämförelse med äldre bostäder.

En 60-talslägenhet kan ha ytor du inte utnyttjar, som överstora sovrum eller korridorer. Med smart arkitektur får du ut maximalt av varje kvadratmeter.

Natur_kök-Marbodal.jpg
Det som kännetecknar en nyproduktion från Riksbyggen är effektiva planlösningar, moderna materialval och mer funktion än i äldre lägenheter.

5. Garanti och service

Eftersom allt i en nybyggd Riksbyggenbostad är nytt och i toppskick finns inget behov av renovering eller underhållsarbete i många år framöver. Och varje lägenhet från Riksbyggen kommer med fem års garanti. Du får också tillgång till en kundtjänst som har öppet dygnet runt och som hjälper dig med stora och små frågor.

6. Ekonomisk trygghet

När bostadsrättsföreningen tar över ser Riksbyggen till att en realistisk ekonomisk plan finns på plats. Riksbyggen köper också in de eventuellt osålda lägenheterna i projektet så att föreningen inte tar någon ekonomisk risk.

petra-och-mats-balkong-med-sol-1920x1080.jpg
Riksbyggens lägenheter omfattas av ett trygghetspaket, som hjälper köparen om något skulle hända på vägen till inflyttningsdatumet.

7. Förvaltning

För oss tar inte bostadsprojektet slut när nycklarna överlämnas till de nya ägarna. Vi är alltid med som förvaltare och sköter om husen de första fem åren, och ofta längre än så. Eftersom vi byggt husen kan vi dem utan och innan. Det gör att vi blir en trygg partner för de boende.

Sök bland alla våra bostadsrätter