Sju skäl till varför du ska välja nyproducerat

Att välja en nyproducerad lägenhet innebär många fördelar. Inget slitage, personliga designval utan renoveringsbehov och en yteffektiv planlösning är några av dessa. Vi bygger varje år nya lägenheter över hela landet. Kanske är en av dessa din framtida drömbostad.

Varje år bygger vi ett tusental nya lägenheter i hela Sverige. Bostadsprojekten är många och varierande – från att skapa helt nya bostadsområden till att addera ett nytt hus i en befintlig miljö.

– Vårt mål är att vi alltid ska tillföra något nytt i området. Det kan röra sig om bostäder som svarar upp mot ett behov som exempelvis unga barnfamiljer eller äldre har, säger Mathias Sandberg, konceptchef på Riksbyggen.

Mathias Sandberg.jpg
Att köpa en nybyggd bostad av Riksbyggen innebär ett problemfritt ägande i många år framöver, enligt Mathias Sandberg, konceptchef på Riksbyggen.

Alla våra hus är miljöcertifierade och inför byggstart genomförs alltid en ekosystemanalys för att säkerställa att bygget inte minskar de ekologiska värdena på platsen där huset ska stå.

– Kommer analysen fram till att vi inte når ända fram ändrar vi planeringen och kanske tillför gröna tak, bikupor eller vattendrag i anslutning till gården.

För den som köper nyproducerat av oss finns det flera starka och rationella skäl att välja bostadsutvecklaren. Här är sju argument:

1. Energieffektiva bostäder

Vi har ett modernt tänk med ny teknik, hållbara material och hus som både sparar och producerar energi. Vi ser till att ditt nya hem är välisolerat och utrustat med energieffektiva vitvaror och uppvärmningssystem. Många av våra hus producerar en del av sin egen el genom solceller.

Vi förser många parkeringsplatser och garage med laddstolpar. Och vi gör det enklare att välja cykel genom att bygga in trygg cykelförvaring och fixarhörna för favoritcykeln. Vi gör noggranna kontroller för energianvändning, innemiljö och material, för att säkerställa att huset du vistas i är bra för dig och för miljön.

2. Nytt och modernt

Eftersom du är först in har lägenheten inget tidigare slitage. Nya vitvaror, genomtänkta planlösningar och moderna materialval du själv får lägga din personliga prägel på. Du får mer funktion på effektivare yta i jämförelse med äldre bostäder.

– En 60-talslägenhet kan ha ytor du inte utnyttjar, som överstora sovrum eller korridorer. Med smart arkitektur får du ut maximalt av varje kvadratmeter.

Natur_kök-Marbodal.jpg
Det som kännetecknar en nyproduktion från Riksbyggen är effektiva planlösningar, moderna materialval och mer funktion än i äldre lägenheter.

3. Inga bekymmer

Eftersom allt i en nybyggd Riksbyggenbostad är nytt och i toppskick finns inget behov av varken renovering eller underhållsarbete i många år framöver.

4. Fast pris

Att köpa genom Riksbyggen innebär att du slipper stressig budgivning som kan dra iväg.

– Det är enklare att planera bostadsköpet när du vet vad det kostar. Du får en stressfri köpupplevelse och du kan ha en rak och tydlig dialog med din bank.

5. Garanti och service

Varje lägenhet från Riksbyggen kommer med fem års garanti. Du får också tillgång till en kundtjänst som har öppet dygnet runt och som hjälper dig med stora och små frågor.

6. Ekonomisk trygghet

När bostadsrättsföreningen tar över ser Riksbyggen till att en realistisk ekonomisk plan finns på plats. Riksbyggen köper också in de eventuellt osålda lägenheterna i projektet så att föreningen inte tar någon ekonomisk risk.

petra-och-mats-balkong-med-sol-1920x1080.jpg
Riksbyggens lägenheter omfattas av ett trygghetspaket, som hjälper köparen om något skulle hända på vägen till inflyttningsdatumet.

7. Förvaltning

För oss tar inte bostadsprojektet slut när nycklarna överlämnas till de nya ägarna.

– Vi är alltid med som förvaltare och sköter om husen de första fem åren, och ofta längre än så. Eftersom vi byggt husen kan vi dem utan och innan. Det gör att vi blir en trygg partner för de boende.

Sök bland alla våra bostadsrätter