Riksbyggen ansluter till HomeQ – Sveriges största marknadsplats för hyresrätter 2023-03-28, kl 07:30

Riksbyggen ansluter till HomeQ – Sveriges största marknadsplats för hyresrätter

Riksbyggen, en av Sveriges största bostadsförvaltare, ansluter sig till HomeQ-plattformen, Sveriges största marknadsplats för hyresrätter. Det ger Riksbyggens kunder en smidig och enkel lösning för att söka och köa till hyresrätter, p-platser och förråd.

Riksbyggen ansluter till HomeQ som Premium-kund med tillgång till plattformens alla mervärdesfunktioner. En av dessa mervärdesfunktioner är HomeQ Analytics som gör det möjligt att analysera data över söktryck, hyresnivåer, demografier och användarmönster.

– Vi har valt att samarbeta med HomeQ för att erbjuda en attraktivare uthyrningstjänst. HomeQ blir ett bra tillskott i vår förvaltningstjänst där vi skapar ett helhetserbjudande till våra förvaltningskunder att genom oss på Riksbyggen minska sin vakansgrad. Vi underlättar samtidigt för våra bostadssökanden att hitta en attraktiv bostad som motsvarar deras önskemål, säger Johan Lindberg, affärsutvecklare på Riksbyggen.

Idag har HomeQ över 700 000 registrerade användare och mer än 150 000 lägenheter anslutna till plattformen. Riksbyggen kommer stegvis att flytta över sin kö för hyreslägenheter, p-platser och förråd - både för hyresrätter och bostadsrättsföreningar - till HomeQs plattform.

Hedi Kurda, VD och grundare av HomeQ, kommenterar arbetet som legat bakom Riksbyggens anslutning till HomeQ.

– Detta är ännu ett stort steg i linje med vårt uppdrag att leverera världens enklaste och säkraste upplevelse kring hyresbostäder. Inte nog med att Riksbyggens bostäder nu hanteras i ett enkelt gränssnitt, anslutningen till plattformen kommer även att förenkla för Riksbyggens kunder att hitta eller hyra ut p-plats. Vi ser fram emot att tillsammans med Riksbyggen, med sin erfarenhet och volym, få effektivisera denna uthyrningsresa. Vi är hedrade över förtroendet.

För mer information:
Adib Azrafshan, presskontakt HomeQ, adib@homeq.se, 076 – 311 71 58
Mira Lindahl, presschef Riksbyggen, mira.lindahl@riksbyggen.se 070 – 258 36 38

Bilder