Riksbyggen förvärvar fastighet i Lund för cirka 150 nya bostäder 2022-09-06, kl 07:30

Riksbyggen förvärvar fastighet i Lund för cirka 150 nya bostäder

Fler bostäder för unga i Lund. Genom att förvärva fastigheterna Verkstaden 4 och 10 i Lund kan Riksbyggen börja planera för cirka 150 nya lägenheter i utvecklingsområdet Västerbro. Framför allt är det unga vuxna, vuxna utan barn och personer mitt i livet som är målgruppen för Riksbyggens planerade satsning.

– På Riksbyggen ser vi ett stort behov av fler bostäder för unga i Lund. Vi är väldigt glada över förvärvet som är en viktig del i Riksbyggens långsiktiga satsning på fler bostäder i Lund, säger Lina Norman, affärsutvecklare på Riksbyggen Sydväst.

Västerbro är ett av de stora utvecklingsområdena i Lund och Riksbyggen äger sedan tidigare fastigheten Gustavshem 2. Riksbyggen planerar totalt för 4-5 bostadsrättsföreningar i området, med kommersiella lokaler i bottenplanet.

– Framför allt är det små, yteffektiva lägenheter som vi planerar för. Här kommer nog många unga att köpa sin första bostad. Det är ett perfekt läge central i Lund som vi tror kommer att locka många unga, säger Lina Norman.

Om Västerbro:
Västerbro är ett av Lunds viktigaste utvecklingsområden fram till 2040 – det slås fast i Lunds kommuns översiktsplan. Här ska byggas upp till 3 900 bostäder som ska varvas med arbetsplatser, butiker, kaféer, parker och kommunal service som skola och förskolor. Fastigheterna Verkstaden 4 och 10 ligger i den del av området som ingår den 2:a etappen i utvecklingen av Västerbro.

För mer information:
Anders Jeppsson, Marknadsområdeschef på Riksbyggen Skåne Sydväst, 040 326754

Bilder