Röda mattan utrullad för de boende i Riksbyggens Bonum Brf Alunda i Åkarp 2022-02-22, kl 07:40

Röda mattan utrullad för de boende i Riksbyggens Bonum Brf Alunda i Åkarp

Nu är det inflyttning i Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Alunda i Åkarp, mellan Lund och Malmö. Nycklarna har precis delats ut till förväntansfulla boende. Bonum Brf Alunda består av 31 bostadsrätter i storlekarna 2-4 rum och kök.

– Intresset för projektet har varit stort och majoriteten av köparna bor redan idag i Åkarp, men byter villan mot en mer lättskött bostad. Det finns ett uppdämt behov av seniorbostäder i Åkarp, som i många andra tätorter, och behovet kommer bara att öka framöver, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Bonum Brf Alunda får ett centralt läge mitt i Åkarp. Lägenheterna är i storlekarna 2-4 rum och kök med antingen balkong eller uteplats.

– Gården är uppdelad i små avdelningar för att påminna om villaträdgården man lämnat. På gården finns också en boulebana och flera uteplatser för social samvaro, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad.

Det är bråda dagar när de boende får tillgång till sina lägenheter.

– Alla är så förväntansfulla och glada och de boende får tillgång till en lägenhet lätt att sköta och enkel att anpassa vid en ändrad livssituation. Här kan man bo livet ut, Marie Lundström, säljare, Riksbyggen Bostad.

Husen är byggda enligt kraven för Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Riksbyggen är också mån om att skapa flera sociala mötesplatser för en ökad social hållbarhet. Till exempel finns samlingslokal i föreningen.

– Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna. Fler seniorbostäder startar också flyttkedjor och frigör bostäder för till exempel barnfamiljer, säger Martin Björk, projektledare på Riksbyggen.

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 040-10 94 60

Marie Lundström, säljare, Riksbyggen Bostad, 040-10 94 47

Bilder