Dags att resa stommen i Brf Oceankajen i Helsingborg 2019-02-26, kl 07:50

Dags att resa stommen i Brf Oceankajen i Helsingborg

Bygget av Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg är i full gång och i april börjar stommen att resas. Intresset för Brf Oceankajen har varit stort sedan säljstarten och det finns bara ett fåtal lägenheter kvar till försäljning. Arbetet pågår också med uthyrning av de tre lokaler som kommer att finnas i föreningens bottenplan.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kommit så långt i arbetet med Brf Oceankajen. Läget, direkt vid vattnet, är otroligt fint och vi arbetar med att skapa en levande stadsdel med fokus på hållbarhet, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd.

Planen är att alla våningarna kommer att vara på plats i början av hösten och att inflyttningen kan starta under våren 2020. Målsättningen är att hela den nya stadsdelen Oceanhamnen ska sjuda av liv. Lokalerna i bottenplanet på Brf Oceankajen är en viktig del i det arbetet.

Lokal nummer ett är på 66 kvm och belägen i svarta huset med fönster ut mot havet. Den nästa största lokalen på 79,5 kvm är belägen i det röda huset med fönster ut mot Redaregatan och kanalen. Båda lokalerna kommer att vara utrustade med både pentry och toalett och passar till många olika typer av verksamheter som florist, frisör, skönhetssalong, galleri, inredning, kläder eller kontor.

– Den största lokalen är på 192 kvm och även den har ett superfint läge med fönster ut mot hav, kanal och torg. Lokalen är förberedd för caféverksamhet med möjlighet till uteservering, efter tillstånd hos kommunen. Tänk vad trevligt med exempelvis en litet tapasställe med utsikt mot havet, säger Emmie Johnson, projektledare Riksbyggen.

Samtliga lokaler kommer att vara tillgängliga i samband med att de boende flyttar in.

Den nya stadsdelen Oceanhamnen, är en av de fyra stadsdelarna i H+ projektet i Helsingborg. Riksbyggen är med Brf Oceankajen en av aktörerna i Oceanhamnen.

H+ är det största stadsutvecklingsprojekt i Helsingborg i modern tid. Fram till år 2035 ska de fyra nya och befintliga stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck utvecklas och ge plats för nya invånare, nya verksamheter och nya mötesplatser.

Riksbyggen tar med sitt kunnande om hållbar stadsutvecklingen i arbetet med Brf Oceankajen. Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen, enligt Sustainable Brand Index B2B.

För mer information:
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd, 040-32 67 54
anders.jeppsson@riksbyggen.se
Emmie Johnson, projektledare Riksbyggen, 040-10 94 66 (ang lokaler) 
emmie.johnsson@riksbyggen.se

Bilder