Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Försäljning pågår

Brf Vildvinet

Om projektet

Bostadsrätter i Kungälvs centrum

Nu är alla lägenheter sålda i Brf Vildvinet. Inflyttning hösten 2018.

Bra läge med härlig utsikt

Tänk vad skönt att ha det mesta på promenadavstånd. Kunna promenera till köpcentret, banken eller bageriet. Eller bara njuta av gröna gångstråk och vatten in på knuten. Här bor du i en levande del av staden där mötesplatserna är många och nära. De moderna husen byggs energieffektivt, vilket ger lägenheter som både du och miljön tjänar på. Goda förbindelser med bussar gör även resan till Göteborg smidig.

I Kungälvs centrum planerar vi för uppförande av nya attraktiva bostadsrätter med modern arkitektur och material av hög kvalitet.

Här bor du i bästa läge med härlig utsikt över anslutande gård och park med vattenspegel. Flerbostadshusen planeras bli fyra våningar men ytterligare en indragen våning i olika storlekar med trevliga innegårdar och lägenheter från ett till fem rum och kök. På bottenplan i kvartershörnen hittar du trivsamma butiker. Bilen parker du smidigt i parkeringshuset som finns under gården.  

Läs mer

Närhet till shopping och aktiviteter

Den allra största fördelen med att flytta till det nya Kongahälla är just närheten till allt du behöver för en bekväm vardag och aktiv fritid. Här gör du det inte bara enkelt för dig – här frigör du en massa tid till det du verkligen vill göra.

Handel, shopping och service

Ett hundratal meter bort har du Coop och det nya köpcentrat med varierat utbud av butiker. På andra sidan gården ligger ICA Maxi, Kungälv Centrum och alltifrån små butiker, caféer, restauranger, frisörer, apotek, vårdcentral, blomsteraffär, banker, resebyråer, mäklare och Systembolaget till flera stora klädkedjor.

Kulturella utflykter och aktiviteter 

Kungälvs största och mest kända attraktion är förstås Bohus Fästning som ligger någon kilometer bort. Vägen dit är kantad av kulturella aktiviteter och smakfulla minnen som inte går någon förbi. Närmast ligger stadens mötesplats nummer ett – Mimers Hus som rymmer Kungälvs bibliotek, konsthall, teater och kulturskola.

Efter det Strandgatan och nybakade dofter från Göteborgs Kex som bakat kakor sedan 1888. Parallellt slingrar sig den kullerstenlagda Västra Gatan genom historien och flera hundra år tillbaka i tiden med sina vackra låga trähus – mot Kungälv Kyrka, Östra Gatan och anrika Fars Hatt som ligger alldeles i anslutning till fästningen.

För att inte tala om Marstrand som är en av västkustens allra största pärlor. Strosa på kajpromenaden, njut av de pittoreska fasaderna, upptäck alla mysiga butiker, ateljéer och konstutställningar samt restauranger och sköna bad. Eller varför inte Carlstens Fästning som är öns stolthet och största sevärdhet.

Motion och hälsa

Du som gillar att röra på dig har nära till många olika motionsformer. En av de populärare är Fontins frilufts- och rekreationsområde som är hela 212 hektar stort. Här har du tillgång till en helt ny motionscentral som är naturskönt integrerad i den oändliga terrängen – med utsikt över Göta- och Nordre älv, Kungälvs stad, Bohus Fästning, Tjuvholmen, Kastellegårdsskogen och Hisingen. 

Behöver du en riktig bensträckare kan det vara skönt att veta att Bohusledens 37 mil långa vandringsled från Lindome till Strömstad går förbi Motionscentralen Fontin och Grandalen. Är du golfare har du flera banor och klubbar att välja på i och kring Kungälv. 

Utöver det finns det dessutom gym, gruppträningsmöjligheter och rehabträning i närområdet. Samt inte minst sim- och ishallen Oasen för såväl stora som små simmare och skridskoåkare.

Skolor och gymnasium

För dig som har barn finns det flera skolor att välja på i närområdet, utöver den nya förskolan i kvarteret. Strandskolan Montessori har både förskola och grundskola upp till årskurs 9. Liksom den centralt belägna Montessoriskolan Älvkullen. Samt Fredkullaskolan med waldorfpedgogik som också har både förskola och grundskola upp till nian. När det gäller gymnasieskolor har Mimers Hus Gymnasium en stark idrottsprofil och många olika program att välja på. 

Smidiga kommunikationer

Förutom att du har nära till av- och påfarter till E6 kommer Kungälvs nya resecentrum att byggas i anslutning till bostadsområdet. Centrats tvåvåningsbyggnad beräknas vara klar i slutet av 2017 och får preliminärt ett 10-tal hållplatslägen för buss, väntutrymmen och sittplatser, toaletter, kiosk och biljettförsäljning. Här bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad December 2015 Dot
 • Icon Säljstart Januari 2016 Dot
 • Icon Byggstart Oktober 2016 Dot
 • Icon Inredningsval Vår 2017 Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inflyttning Höst 2018 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Planritningar

  Här har vi samlat alla lägenhetsritningar sorterat efter antal rum och efter storlek. På slutet hittar du även byggnads och rumsbeskrivning.

   

  Samtliga planritningar för Brf Vildvinet

 • Toggle

  Preliminär översiktsplan

  Här kan du se översiktsplaner och börja leta efter just din favorit lägenhet. Här ser du hur de olika lägenheterna hamnar i huset, planerna är preliminära men endast små förändringar kommer ske.

  Preliminära översiktsplaner för Brf Vildvinet.

 • Toggle

  Magasinet Brf Vildvinet

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Brf Vildvinet

  Brf Vildvinets kvarter och 81 lägenheter består av 1-5 rok och 30-127 välplanerade kvadratmeter. Designade för dig som värdesätter modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och nya innovationer som sparar miljö, energi och pengar.

 • Toggle

  Öppna sköna rum

  Planlösningarna är öppna mellan vardagsrum och kök, där de flesta större lägenheterna har köksöar. Fönstersättningar och siktlinjer är noga genomtänkta för att maximera ljusinsläppet och känslan av rymd. Nästan alla lägenheter har stora balkonger, några har två och några har en stor och en fransk balkong. Även uteplatserna på markplan är tilltagna med minimerad insyn. Längst upp har vi placerat våra exklusiva penthouselägenheter med stora takterrasser. Några av dessa lägenheterna är i två plan.

 • Toggle

  Hållbara material och lösningar

  Förutom att vi är ledande inom hållbar samhällsutveckling och ställer höga krav på oss själva använder vi oss av SundaHus verktyg för medvetna materialval och certifieringssystemet Miljöbyggnad. Något som också ligger i linje med Kongahällas tydliga miljöprofil och Kungälv Kommuns mål att det ska vara enkelt att leva ett hållbart och miljöriktigt stadsliv här. Vi arbetar precis som övriga aktörer för att all användning av energi ska vara förnybar och att utemiljön är grön, levande och inspirerande att vistas i. 

  Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är därför också miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Vår ambition är att fortsätta driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete. 

 • Toggle

  Grön och avkopplande gårdsmiljö

  Kvarteret är som gjort för en hållbar livsstil och för att skapa en bra balans mellan liv, arbete och lek. Gården är multifunktionell och anpassad för alla åldrar och intressen. Bra med lekutrymmen för barnen och gott om sittplatser för spontana möten och samtal. 

  Vi återvinner dagvattnet genom vackra ränndalar som är riktade mot parken och torget med avslutande vattenspegel och integrerade vattenkaskader. Mot parken kommer också fasaderna att kläs med murgröna och vildvin. När de fått växa till sig kommer det att lyfta fram årstiderna och säkerställa att kvarteret är grönt året runt. 

 • Toggle

  Kreativa gemensamhetsutrymmen

  Utöver privata förrådsutrymmen, övernattningslokal, gemensamhetslokal för fest, kalas, möten och andra aktiviteter har du tillgång till miljösmarta sopsugsanläggningar och miljörum för tidningar, plast, batterier och glödlampor. 

  Mitt på gården finns det också en mindre verkstad/förrådsbyggnad/samlingsplats för kreativa intressen. Här kan du sommartid till exempel meka med cykeln och skruva på andra saker som inte lämpar sig i lägenheten. Utanför finns det upphöjda sittplatser, en separat arbetsbänk/köksbänk och lite längre bort odlingslotter där du kan odla dina egna grönsaker. 

 • Toggle

  Sätt din egen prägel på lägenheten

  Eftersom det är ett helt nytt bostadsrättshus och en helt ny lägenhet har du möjlighet att sätta din egen prägel genom kostnadsfria val och prisvärda tillval. Även om kvaliteten är genomgående hög från början är det alltid roligt att få vara med och påverka från start. Läs mer och se alla valmöjligheter i Inredningsprogrammet som kommer finnas här så snart det är helt klart. Köks och badrumsinredning kommer från Vedum. Vitvaror kommer från Siemens.