Säljstart pågår
Säljstart pågår

Stensjövillan 3

7 350 000–8 450 000 kr

Nu har försäljningen av Stensjövillan 3 i Stensjön, Mölndal startat. Här hittar du både sälj- och inredningsbroschyr, presentationen av varje hus inklusive tomtritning, priser och mycket mer information. Inflyttning är i slutet av 2022. Just nu pågår försäljningen till våra kunder i kön, se längre ned på sidan för mer information.

Bostadsfakta

Pris 7 350 000–8 450 000 kr
Rum 5–6 rum och kök
Area 126–145 kvm
Bostäder 20
Status Försäljning pågår

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Välkommen på privat visning

Du är välkommen att kontakta ansvarig säljare och boka en privat visning.
I dagsläget har vi inga öppna visningar.

Kontakt

Ulrika Larsson
Reg. Fastighetsmäklare

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Nybyggda villor i Mölndal

I vackra Stensjön i Mölndal planerar vi nyproduktion av villor där du blir ägare till bostaden. Alla hus är på totalt 145 kvm men vissa har bostadsytan fördelad på 126 kvadrat + 19 kvadrat biyta. Det finns mycket att tycka om med Stensjövillan 3. Välkommen till vyernas verklighet!

I Stensjön i Mölndal planerar vi för hus med frihetskänsla där du har fria vyer, nära till naturen och en trygg plats för barnen att växa upp på. Att bo i ett helt nybyggt hus innebär minimalt med underhåll. Idag kanske du bor i lägenhet, ett äldre hus eller ett hus med stor tomt. Då kommer du att uppskatta naturtomten som sköter sig själv. Du får mycket tid till annat, kanske ta en löptur i naturen eller att åka och fiska i någon av de närbelägna sjöarna. Eller så sitter du bara på uteplatsen och njuter.

Vi börjar med att sälja nio hus, hus nummer 36-44. Gemensamt är att alla hus har lättskötta naturtomter med sluttningar och slänter som följer den naturliga typografin. Du kanske vill ha tre balkonger, kunna använda den lilla plana gräsmattan som finns vid vissa hus eller bo med en glimt åt sjön. Alla hus är på totalt 145 kvm men vissa har bostadsytan fördelad på 126 kvadrat + 19 kvadrat biyta. Det finns mycket att tycka om med Stensjövillan 3. Övriga hus beräknar vi kommer att säljas under hösten 2020. Välkommen till vyernas verklighet!

Försäljningen pågår till våra kunder i kön

Just nu pågår försäljningen till kunder som har lämnat in sina blanketter ”Val av bostad” till sista svarsdatumet 200211. Vi har nu ”fryst kön” och kontaktar alla utefter vilken köplats man har. Medlemmar i Riksbyggen Förtur kontaktas först och därefter kontaktas övriga intressenter utifrån det datum man ursprungligen anmälde sitt intresse för Stensjövillan 3.

Om du nyss har hittat hit till Stensjövillan 3 så går det utmärkt ändå att visa intresse för husen. Du hittar all information här på hemsidan. Du kommer att bli kontaktad efter våra första kunder som är med i den ”frysta kön”. För att visa intresse för våra hus vill vi att du mejlar oss. När du mejlar ber vi dig noga skriva dina kontaktuppgifter samt vilka hus och i vilken turordning du är intresserad av dessa dvs i första hand hus nr xx, i andra hand hus nr xx osv. Vi kontaktar dig sedan när det blir din tur. Se till att du har ett lånelöfte för önskat hus redan när du mejlar oss så att allt går smidigt när vi kontaktar dig. Under de närmaste veckorna kommer det att dröja lite extra innan du får kontakt med oss – vi är glada över att så många har visat intresse för Stensjövillan 3.

Trygg verklighet

Stensjön representerar på många sätt den klassiska bilden av en trygg uppväxt. Morgonen börjar med en promenad till förskola och skola. Förmodligen träffar ni några av de andra barnen från området på vägen. Här är alla nyinflyttade och bär på samma längtan till ett behagligt liv nära naturen, där barnen har lekkamrater i samma lugna område. Här finns ingen genomfartstrafik, det är bara de boende i området som har anledning att trafikera vägarna.

Välplanerade nybyggda villor

Villorna är på två plan och välplanerade på 145 kvadratmeter, perfekt anpassade för barnfamiljen eller kanske paret som har bott i ett större hus och vill ha något helt nytt med mindre underhåll nu när barnen flyttat ut.

Det skiljer lite utförande mellan de två hustyperna och tomten ser ut på lite olika sätt beroende på landskapet. Tomterna kommer mestadels att bestå av kuperad så kallad naturtomt. Med det menas att en stor del av marken runt huset efter byggnationen kommer att i möjligaste mån återställas som den såg ut innan byggnationen, det vill säga sås med ängsgräs. Marken skall inte skötas utan själv växa fritt och bli en del av naturen runt omkring. Alla tomter kommer ha stora nivåskillnader, sluttningar och slänter. Allt för att i möjligaste mån bevara intrycket av den vilda natur som finns i området.

Under fliken Fakta hittar du detaljerad information om varje hus. Eftersom alla tomter är unika och har olika mycket sluttning kan du här se exakt hur varje hus är placerat på tomten.

Här kan ni se en flygfilm över Stensjöområdet.

Inredning

En av fördelarna med att köpa en nyproducerad bostad är att du har möjlighet att påverka och välja hur du vill att inredning ska vara. Men ibland kan det vara svårt att välja och därför har vi tagit fram ett inredningsprogram med olika stilpaket för kök och badrum. Mer information om stilpaketen hittar du under fliken Fakta.

Driftskostnad

 • Hus 32–40 cirka 4 000 kr/månad
 • Hus 31+41–50 cirka 3 500 kr/månad

Uppskattad driftskostnad avser el, vatten, fjärrvärme, sophämtning och samfällighetsavgift. Uppskattningen är beräknad för en familj på fyra personer.

Engångskostnader

Kostnad för pantbrev tillkommer till en kostnad av 2% av summan av uttagna pantbrev (lånebeloppet). Lagfartskostnad tillkommer med för närvarande 1,5 % av fastighetens/tomtens värde vid kontraktstillfället (för hus 36 - 44 mellan 3.250.000 kr – 3.725.000 kr)

Presentation av husen

Planlösning, fasader, marknivå och tomtritning.

Hus 36
Hus 37
Hus 38
Hus 39
Hus 40
Hus 41
Hus 42
Hus 43
Hus 44

Presentation av husen

Planlösning, fasader, marknivå och tomtritning.

Hus 36
Hus 37
Hus 38
Hus 39
Hus 40
Hus 41
Hus 42
Hus 43
Hus 44

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Stensjövillan 3. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Besök inredningsportalen

 • Planerad

   
 • Säljstart

  29 januari
 • Byggstart

  Augusti 2020 prel.
 • Inredningsval

  Höst 2020 prel.
 • Inflyttning

  Slutet av 2022

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Pris
Status

Villaområde med närhet till friluftsliv

I Stensjön har du  tillgång till obegränsat med natur och friluftsliv utanför dörren. För större utmaningar än så finns Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden inom gång-, jogging- och cykelavstånd. För dig som vill vara ett uns mer aktiv rekommenderar vi äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus, alternativt en skön paddeltur i någon av roddklubbens kanoter eller kajaker. Ett par kilometer bort har du Gunnebo Slott och trädgårdar, ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål med kaffehus, krog och sommarteater.

En fördel för dig som har barn är närheten till dagis och skola. Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan ligger tryggt, ostört och otrafikerat, precis i anslutning till bostadsområdet. Här finns nybyggda Stensjöns förskola som tar emot områdets barnaskara. Några hundra meter bort ligger även Svejserdalens Förskola som ett bra alternativ.

Direktbuss till city

Även om det känns som att du bor mitt i skogen så har du nära till Göteborg och Mölndals Innerstad. Idag sitter tätorten Mölndal ihop med Göteborg. Det blir ännu tydligare med Västtrafiks nya zonindelning där Mölndal ligger i zon A. Det innebär att din resa med direktbuss in till city kostar lika lite som en resa inom centrala Göteborg. Du kliver på vid Tallkottegatan och är framme på Korsvägen på ca 13 minuter. Tar du istället Riksväg 40 från Stensjön når du både Göteborg centrum och Landvetter Flygplats på kort tid.

Anmäl intresse till Stensjövillan 3

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.