Säljstart 29/1
Säljstart 29/1

Stensjövillan 3

7 350 000–8 450 000 kr

I vackra Stensjön i Mölndal planerar vi nyproduktion av villor där du blir ägare till bostaden. Alla hus är på totalt 145 kvm men vissa har bostadsytan fördelad på 126 kvadrat + 19 kvadrat biyta. Det finns mycket att tycka om med Stensjövillan 3. Välkommen till vyernas verklighet!

Bostadsfakta

Pris 7 350 000–8 450 000 kr
Rum 5–6 rum och kök
Area 126–145 kvm
Bostäder 20
Status Försäljning pågår

Visningar

Onsdag 29 januari 17:00-19:00

Säljstart på Scandic Mölndal - anmälan sker här på hemsidan.

Söndag 2 februari 11:00-14:00

Markvisning på Larssons Berg - drop in. Ingen anmälan behövs.

Kontakt

Bodil Jönsson Ganesh
Sälj- och marknadsansvarig
Ulrika Larsson
Reg. Fastighetsmäklare

 • Planerad

   
 • Säljstart

  29 januari
 • Byggstart

  Augusti 2020 prel.
 • Inredningsval

  Höst 2020 prel.
 • Inflyttning

  Slutet av 2022

Om bostadsprojektet

Nybyggda småhus i Mölndal

Nyproducerade villor i vackra Stensjön i Mölndal. Säljstart 29 januari 2020 av nio nya villor där du som köpare blir ägare till ditt nya hem. Inflyttning blir preliminärt i slutet av 2022.

Anmälan säljstart 29/1

Säljstart onsdag 29 januari kl 17–19 drop-in.
Plats: Möt oss på Scandic Mölndal och låt dig inspireras av vad Stensjövillan etapp 3 erbjuder.
Anmälan: Senast den 27 januari.

Välkommen till vyernas verklighet

I Stensjön i Mölndal planerar vi för hus med frihetskänsla där du har fria vyer, nära till naturen och en trygg plats för barnen att växa upp på. Att bo i ett helt nybyggt hus innebär minimalt med underhåll. Idag kanske du bor i lägenhet, ett äldre hus eller ett hus med stor tomt. Då kommer du att uppskatta naturtomten som sköter sig själv. Du får mycket tid till annat, kanske ta en löptur i naturen eller att åka och fiska i någon av de närbelägna sjöarna. Eller så sitter du bara på uteplatsen och njuter.

Vi börjar med att sälja nio hus, hus nummer 36-44. Var tidigt ute så kan du välja det som passar dig bäst. Gemensamt är att alla hus har lättskötta naturtomter med sluttningar och slänter som följer den naturliga typografin. Du kanske vill ha tre balkonger, kunna använda den lilla plana gräsmattan som finns vid vissa hus eller bo med en glimt åt sjön. Alla hus är på totalt 145 kvm men vissa har bostadsytan fördelad på 126 kvadrat + 19 kvadrat biyta. Det finns mycket att tycka om med Stensjövillan 3. Övriga hus beräknar vi kommer att säljas under hösten 2020. Välkommen till vyernas verklighet!

Val av bostad

Under fliken Fakta hittar du all information om hur du gör ditt val av bostad. Sista dag att skicka in ditt val är tisdagen den 11/2 2020.

Trygg verklighet

Stensjön representerar på många sätt den klassiska bilden av en trygg uppväxt. Morgonen börjar med en promenad till förskola och skola. Förmodligen träffar ni några av de andra barnen från området på vägen. Här är alla nyinflyttade och bär på samma längtan till ett behagligt liv nära naturen, där barnen har lekkamrater i samma lugna område. Här finns ingen genomfartstrafik, det är bara de boende i området som har anledning att trafikera vägarna.

Välplanerade nybyggda villor

Villorna är på två plan och välplanerade på 145 kvadratmeter, perfekt anpassade för barnfamiljen eller kanske paret som har bott i ett större hus och vill ha något helt nytt med mindre underhåll nu när barnen flyttat ut.

Det skiljer lite utförande mellan de två hustyperna och tomten ser ut på lite olika sätt beroende på landskapet. Tomterna kommer mestadels att bestå av kuperad så kallad naturtomt. Med det menas att en stor del av marken runt huset efter byggnationen kommer att i möjligaste mån återställas som den såg ut innan byggnationen, det vill säga sås med ängsgräs. Marken skall inte skötas utan själv växa fritt och bli en del av naturen runt omkring. Alla tomter kommer ha stora nivåskillnader, sluttningar och slänter. Allt för att i möjligaste mån bevara intrycket av den vilda natur som finns i området.

Här kan ni se en flygfilm över Stensjöområdet.

Driftskostnad

 • Hus 31–40 cirka 4 000 kr/månad
 • Hus 41-50 cirka 3 500 kr/månad

Uppskattad driftskostnad avser el, vatten, fjärrvärme, sophämtning och samfällighetsavgift. Uppskattningen är beräknad för en familj på fyra personer.

Engångskostnader

Kostnad för pantbrev tillkommer till en kostnad av 2% av summan av uttagna pantbrev (lånebeloppet). Lagfartskostnad tillkommer med för närvarande 1,5 % av fastighetens/tomtens värde vid kontraktstillfället (för hus 36 - 44 mellan 3.250.000 kr – 3.725.000 kr)

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Pris
Status

Området

Villaområde med närhet till friluftsliv

I Stensjön har du  tillgång till obegränsat med natur och friluftsliv utanför dörren. För större utmaningar än så finns Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden inom gång-, jogging- och cykelavstånd. För dig som vill vara ett uns mer aktiv rekommenderar vi äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus, alternativt en skön paddeltur i någon av roddklubbens kanoter eller kajaker. Ett par kilometer bort har du Gunnebo Slott och trädgårdar, ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål med kaffehus, krog och sommarteater.

En fördel för dig som har barn är närheten till dagis och skola. Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan ligger tryggt, ostört och otrafikerat, precis i anslutning till bostadsområdet. Här finns nybyggda Stensjöns förskola som tar emot områdets barnaskara. Några hundra meter bort ligger även Svejserdalens Förskola som ett bra alternativ.

Direktbuss till city

Även om det känns som att du bor mitt i skogen så har du nära till Göteborg och Mölndals Innerstad. Idag sitter tätorten Mölndal ihop med Göteborg. Det blir ännu tydligare med Västtrafiks nya zonindelning där Mölndal ligger i zon A. Det innebär att din resa med direktbuss in till city kostar lika lite som en resa inom centrala Göteborg. Du kliver på vid Tallkottegatan och är framme på Korsvägen på ca 13 minuter. Tar du istället Riksväg 40 från Stensjön når du både Göteborg centrum och Landvetter Flygplats på kort tid.

Anmäl intresse till Stensjövillan 3

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Upp