Slutsålt
Slutsålt

Stensjövillan 3

Mölndals mest natursköna och extraordinära läge. Vid Stensjön har du fria vyer, nära till både härliga skogspromenader som shopping i Mölndals Innerstad. Samtliga hus i Stensjövillan 3 är nu slutsålda.

Bostadsfakta

Bostäder 20
Status Slutsålt

Slutsålt

Samtliga hus i Stensjövillan 3 är nu slutsålda. 

Nybyggda villor i Mölndal

I Mölndal bygger vi villor där du blir ägare till bostaden. Alla hus är på totalt 145 kvm men vissa har bostadsytan fördelad på 126 kvadrat + 19 kvadrat biyta. Det finns mycket att tycka om med Stensjövillan 3. Välkommen till vyernas verklighet!

Trygg verklighet

Stensjön representerar på många sätt den klassiska bilden av en trygg uppväxt. Morgonen börjar med en promenad till förskola och skola. Förmodligen träffar ni några av de andra barnen från området på vägen. Här är alla nyinflyttade och bär på samma längtan till ett behagligt liv nära naturen, där barnen har lekkamrater i samma lugna område. Här finns ingen genomfartstrafik, det är bara de boende i området som har anledning att trafikera vägarna.

Välplanerade nybyggda villor

Stensjövillan 3 har två hustyper. Ett sluttningshus och ett 2-planshus. Båda med två bostadsplan om totalt 145 kvadratmeter, perfekt anpassade för barnfamiljen eller kanske paret som bott i större hus och nu vill ha något helt nytt med mindre underhåll när barnen flyttat ut.

Stensjövillan 3 håller en genomgående hög inredningsnivå. Något som husens kraftiga innerväggar, snickerier, vitvaror och övrig inredning också speglar. Samtliga innerväggar och ytterväggar som inte består av stenmaterial har till exempel ett lager spånskivor bakom den traditionella gipsen. Detta gör att tavlor, tv-apparater och liknande enkelt skruvas upp på väggar utan att du behöver hitta reglarna för att få fäste. Innerdörrarna har så kallad massiv konstruktion med tätningslister på karm och är av en snygg rammodell. Husen har låg driftkostnad med en beräknad energianvändning som understiger Boverkets rådande krav. Villornas FTX-aggregat återvinner värmen från värmeväxlaren och skickar ut uppvärmd luft i huset via tilluftskanalerna.

Att de två hustyperna har sin unika karaktär är lätt att se, men även tomtens karaktär varierar beroende på landskapet runtomkring. Tomterna kommer mestadels bestå av kuperad, så kallad naturtomt. Det betyder att en stor del av marken runt huset i möjligaste mån återställs till dess ursprungliga form och växtlighet, innan huset byggdes. Marken skall inte skötas utan själv växa fritt, den sås med ängsgräs och blir en del av naturen runt omkring. Alla tomter kommer ha stora nivåskillnader, sluttningar och slänter. Allt för att i möjligaste mån bevara intrycket av den vilda natur som finns i området

Under presentation av husen hittar du detaljerad information om varje hus. Eftersom alla tomter är unika och har olika mycket sluttning kan du här se exakt hur varje hus är placerat på tomten.

Här kan ni se en flygfilm över Stensjöområdet.

Inredning

En av de stora fördelarna med att köpa en nyproducerad bostad är att du får möjlighet att välja just din inredningsstil. Scrolla ner lite till den röda knappen: ”besök inredningsportalen”, där hittar du Stensjövillan 3 inredningslinjer och kan se vilken stil som passar just dig!

Driftskostnad

 • Hus 32–40 cirka 4 000 kr/månad
 • Hus 31+41–50 cirka 3 500 kr/månad

Uppskattad driftskostnad avser el, vatten, fjärrvärme, sophämtning och samfällighetsavgift. Uppskattningen är beräknad för en familj på fyra personer.

Engångskostnader

Kostnad för pantbrev tillkommer till en kostnad av 2% av summan av uttagna pantbrev (lånebeloppet). Lagfartskostnad tillkommer med för närvarande 1,5 % av fastighetens/tomtens köpeskilling vid kontraktstillfället (för hus 45—50 mellan 3 175 000—3 225 000 kr).

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Stensjövillan 3. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Besök inredningsportalen

placeholder

 • Byggstart

  Juli 2020
 • Säljstart

   
 • Inredningsval

  Januari 2021
 • Inflyttningsklart

  Kvartal 1–4 2022

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Villaområde med närhet till friluftsliv

I Stensjön har du  tillgång till obegränsat med natur och friluftsliv utanför dörren. För större utmaningar än så finns Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden inom gång-, jogging- och cykelavstånd. För dig som vill vara ett uns mer aktiv rekommenderar vi äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus, alternativt en skön paddeltur i någon av roddklubbens kanoter eller kajaker. Ett par kilometer bort har du Gunnebo Slott och trädgårdar, ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål med kaffehus, krog och sommarteater.

En fördel för dig som har barn är närheten till dagis och skola. Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan ligger tryggt, ostört och otrafikerat, precis i anslutning till bostadsområdet. Här finns nybyggda Stensjöns förskola som tar emot områdets barnaskara. Några hundra meter bort ligger även Svejserdalens Förskola som ett bra alternativ.

Direktbuss till city

Även om det känns som att du bor mitt i skogen så har du nära till Göteborg och Mölndals Innerstad. Idag sitter tätorten Mölndal ihop med Göteborg. Det blir ännu tydligare med Västtrafiks nya zonindelning där Mölndal ligger i zon A. Det innebär att din resa med direktbuss in till city kostar lika lite som en resa inom centrala Göteborg. Du kliver på vid Tallkottegatan och är framme på Korsvägen på ca 13 minuter. Tar du istället Riksväg 40 från Stensjön når du både Göteborg centrum och Landvetter Flygplats på kort tid.