Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Masthuggskajen

Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Masthuggskajen, Göteborg

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostadsrätter vid Masthuggskajen i Göteborg

Masthuggskajen är ett nytt innerstadsområde där populära, livfulla Linnéområdet äntligen knyts ihop med älven. Här planerar Riksbyggen för ett nytt bostadsområde och attraktiva lägenheter med vattennära läge. Ett unikt och centralt boende med livskvalitet – kantat av ett nybyggt kajstråk som blir en naturlig del av folk- och kulturlivet kring Järntorget.

Masthuggskajen – Ett vattennära boende nära stadens puls

Masthuggkajen kommer att sträcka sig från Järntorget till Masthuggstorget, en stadsdel som kännetecknas av småskalig kvarterscharm. Ett levande boende nära stadens puls men långt från stressen. Ta båten till jobbet – eller hoppa på en spårvagn från knytpunkten Järntorget. Upptäck de fyra Långgatorna, som lockar med ett myller av spännande restaurangkoncept och nischade småbutiker. Promenera längs den trädkantade och kafétäta boulevarden Linnégatan med ett par minuters promenad till den grönskande Slottsskogen. 
På Masthuggskajen kommer det att byggas 1300 bostäder, 5000-6000 arbetsplatser, skolor och hotell. En ny linbana med förbindelse över älven planeras och Ostindiefararen Götheborg kommer att ha sin permanenta placering här intill ett visitor center.

Projektet är i ett tidigt skede och det finns i nuläget ingen information om utformningen eller priser på bostäderna. Anmäl därför intresse för att få information om när det börjar bli dags för säljstart.

Certifiering av Citylab Action

Masthuggskajen är det första stadsutvecklingsprojektet som registrerat sig till certifiering av Citylab Action. För certifiering ska projektet uppfylla 20 indikatorer. De 20 indikatorerna handlar bland annat om att ha en tydlig vision och konkreta mål för utvecklingen, att området erbjuder olika upplåtelseformer, mötesplatser, grönytor och hållbara färdsätt.
Läs pressmeddelandet om Masthuggskajens hållbarhetscertifiering

 

Förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

Läs mer

Göteborgs stadskärna växer västerut mot vattnet

Med Masthuggskajen växer Göteborgs stadskärna västerut och närmar sig vattnet. På så vis får Linné, Majorna och Centrum en tydligare koppling till älven och en ny hållbar stadsdel formas med en blandning av stadspuls och lokalt liv. Området kommer att erbjuda levande gator och torg, omkring 1300 bostäder och 125 000 kvm kontor, lokala verksamheter och kultur.

Detaljområdet för Masthuggskajen sträcker sig från Järntorget till Stigbergsliden och från Första Långgatan ned till vattnet. Det utvecklas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Området omfattas av Vision Älvstaden och ska hela staden, möta vattnet och stärka kärnan.

 

Bilder

Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Masthuggskajen, Göteborg

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

  • Toggle

    Förtur till våra nybyggda bostäder

    Riksbyggen Förtur

    Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Masthuggskajen, Göteborg

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält