Brf Gibraltar

Nyproducerade flexibla bostadsrätter och radhus för alla åldrar beläget centralt i Göteborg. Välkommen till din nya verklighet!

 • Gibraltarvallen
 • 45 lägenheter

Brf Gibraltar

Nyproducerade flexibla bostadsrätter och radhus för alla åldrar beläget centralt i Göteborg. Välkommen till din nya verklighet!

 • Gibraltarvallen
 • 45 lägenheter
Planerat

Kontakt

Säljare
Martin Lundblad

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur
+ Visa fler bilder (11 st)

 • Planerad

  2017
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

   

Om projektet

Bostadsrätter vid Gibraltarvallen i Göteborg

Bostäderna i Brf Gibraltar vid Gibraltarvallen i Göteborg ska vara en plats att trivas på länge, ett hem där varje boende kan slå rot.

Bostäder för alla med flexibla lägenhetslösningar

Alla familjer ser olika ut och behoven och önskemålen varierar över tid. Här planerar vi att bygga 45 bostadsrätter och radhus på mellan 55 –120 kvadratmeter i storlekarna från två till sex rum och kök. Genom skjutbara mellanväggar kan rummens storlek enkelt anpassas allt eftersom familjens behov förändras. En stor spridning på bostädernas storlek möter många behov. Bostadsrättshuset och hyresrättshuset föreslås bilda en samfällighet för fler möten mellan människor. Här vill vi att människor i alla åldrar ska bo och trivas.

Brf Gibraltar är ett spirande kvarter med odling både på tak, i de egna växthusen och på gården med bärbuskar, blommor och träd. Att odla tillsammans ger inte bara färska kryddor till middagen, det bygger också en vi-känsla och samhörighet bland de boende.
Som boende har du tillgång till en gemensamhetslokal för släktbesök, barnkalas och kvartersfester. De nyproducerade husen har även gemensam gård, entréer, stråk, torg och odling på tak som blir en naturlig knutpunkt för kvarteret.

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt. Du kan få framflyttad tillträdesdag, ersättning vid dubbel boendekostnad, frånträda köpet och mycket mer. Vi finns även med under en lång tid efter att bostäderna är inflyttade och stöttar föreningen.

Vår trygghetsfilosofi
Läs mer

Husen i Brf Gibraltar

Hållbara material som åldras vackert och håller länge är synliga både från utsida och från insida.Materialen är valda utifrån att de blir vackrare med åren. Tegel och trä tar tillsammans fram det bästa hos varandra. Fasaden består av omsorgsfullt placerade glaspartier mot en stående panel av Thermowood i ask. Ask är hårt och väderbeständigt och de egenskaperna förstärks genom thermo wood behandlingen som görs utan miljöfarliga tillsatser.

Även inomhus är träkänsla och tegel närvarande. Golv och innerväggar i bostäderna är av trä medan mark, gård och golv i lokaler är av återvunnet tegel

Johanneberg - ett område för nytänkande då och nu

De karakteristiska framtidsoptimistiska funkishusen och tegelarkitekturen i Nedre Johanneberg var typiska för funkisen och sekelskiftet. Tillsammans är de en utgångspunkt för Brf Gibraltars uttryck. Huset har sitt egna, nutida uttryck med mjukt formade balkonger som på samma gång samspelar med de historiska värdena i området.

En gård för alla sinnen

Med fält av pollinerande växter, marktegel, vattenytor, doftande blommor, sandytor och stenar blir gården som en vacker tavla från bostäderna. Mitt på gården står en silverlönn. En vattentrappa leder dagvatten till trädet. På gården finns sittplatser i eftermiddagssolen och grönska klättrar mellan gård och garage.

Cykelpool och schysstare transporter

Det finns en cykelverkstad med kombinerad stöldsäker cykelförvaring och utlåning av
eldrivna lådcyklar för de boende. Här är det enkelt att ladda, låna, förvara och ta hand om cyklarna. Med cykelpoolen uppmuntras till att inte använda bilen under milen. Men det finns tillfällen då bilen behövs. För de boende ingår därför ett medlemskap i en bilpool i boendeavgiften.

Husets lokaler

I bottenvåningens lokaler finns det gröna kaféet och gårdsbutiken med utpräglad
hållbarhetsprofil. På gröna kaféet kan vem som helst ta en fika. Personalen kan också hjälpa de boende i kvarteret med ärenden och utlåning av föreningens gemensamma prylar som verktyg, symaskiner, leksaker, skrivare och friluftsutrustning.
I kaféet finns ett gemensamt kylskåp, sakbytarrum och bibliotek. En utställningslokal där externa aktörer kan hyra in sig för utställningar och vernissage, en restaurang
eller en plantskola kan bli nya mötesplatser i stadsdelen och knyta kvarteret närmare Chalmers.

Hållbart idag och varje dag

Den hållbara vardagen ska vara både enkel och trivsam. Växthuset är ett grönt fönster fullt av självodlade växter i direkt närhet och fungerar samtidigt som en klimat och akustikbuffert. Ett vilsamt rum som ger avskildhet, livskvalitet och inbjuder till att slå rot.

Anmäl intresse till projektet Brf Gibraltar

Säkra din plats i kön och få inbjudan till informationsmöten, säljstart och löpande information om vad som händer. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Vill du anmäla intresse för en specifik lägenhet? Kontakta säljaren direkt.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp