Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Futura Lindholmsallén

1 905 000–5 995 000 kr

I Lindholmshamnen bygger vi 91 välplanerade bostadsrättslägenheter i kvarteret Futura. Kvarteret ligger i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. Lägenheterna omfattar allt från yteffektiva ettor till rymliga fyror. Välkommen att boka visning av vår modell av Brf Futura Lindholmsallén på vårt kontor på Fjärde Långgatan 48.

Bostadsfakta

Pris 1 905 000– 5 995 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Area 27–88 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • grundutbud av TV/data/telefoni
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

2 366–5 156 kr/mån
Våningar 5–8
Lägenheter 91
Status Försäljning pågår
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

Välkommen på visning

Välkommen att boka visning av modellen på vårt kontor på Fjärde Långgatan 48.

Hisingen

Häng med Hisingens egen Niklas Andersson på stadspromenad!

Se filmen

Området och huset

Ta del av vår film där vi beskriver mer om bostäderna i Brf Futura Lindholmsallén

Se filmen

Embrace the future at Lindholmshamnen

The first 91 owner-occupied flats will be in Brf Futura Lindholmsallén.

More about Futura Lindholmsallén

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du göra tillval och sätta en personlig prägel på lägenheten så den passar just dig. Klicka in i vår 3D-väljare och prova vad som passar i ditt nya hem. Välj bland färg på köksluckor och andra tillval.

Besök inredningsportalen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Hållbarhetsåtgärder för Brf Futura Lindholmsallén

 • Miljöbyggnad Silver
 • Cykelpool
 • Solceller och Sedumtak

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

Bostadsrätter i Göteborg

Produktionen av kvarteret Futura i Lindholmshamnen har startat. Kvarteret ligger mitt i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. I kvarterets första etapp — Futura Lindholmsallén — bygger vi 91 välplanerade bostadsrättslägenheter. Allt från yteffektiva ettor till rymliga fyror.

Nio av lägenheterna i föreningen kommer att upplåtas med Riksbyggen Hyrköp. Inflyttningen är planerad till början 2024.

Futura är inte bara ett kvarter med nya, välplanerade bostäder och spännande arkitektur. Det är också en framtidsvision som nu blir verklighet. En tanke om att ge fler människor i olika åldrar och livssituationer möjlighet till ett mer hållbart boende, med fin gemenskap och stora trivselvärden i en inspirerande miljö. Välkommen till morgondagens verklighet. Välkommen till Futura.

Med ett attraktivt vattenära läge mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende. Kvarteret Futura kommer bestå av sex huskroppar i varierande höjd med en social och grönskande innergård. Tänk att du bara kommer vara ett stenkast från att kunna ta en paus på bryggan och varva ned till ljudet av vågskvalp. Ta en kopp kaffe på favoritfiket eller möt upp vännen för en promenad i solen. Med färjan Älvsnabben tar du dig hit från Stenpiren på bara sex minuter.

Om Brf Futura Lindholmsallén

Brf Futura Lindholmsallén består av tre sammanhängande byggnader, varav den största har åtta våningar med lägenheter inklusive entréplan med kommersiella lokaler. Föreningen består av 91 lägenheter i storlekarna ett till fyra rum och kök. Inflyttningen är planerad till att starta under vintern 2023/2024. I föreningen finns även en övernattningslägenhet för långväga gäster samt en lastcykelpool för att lättare kunna lösa vardagspusslet. Under huset finns källare och under innergården ligget ett garage som är gemensamt för kvarteret.

Om kvarteret Futura

Förutom Brf Futura Lindholmsallén kommer kvarteret att bestå av ytterligare en bostadsrättsförening samt en kooperativ hyresrättsförening. Allt byggt runt en grönskande innergård för dig som vill odla, umgås eller bara njuta av tillvaron. Det kommer finnas en stor gemensamhetslokal med högt i tak för både vardag och fest och ett praktiskt cykelfixarrum. 

Hyr först – köp sen

Nio av bostäderna i Brf Futura Lindholmsallén kommer att vara Riksbyggen Hyrköp. Vi vill göra det enkelt för unga hitta en egen bostad. Därför har vi lanserat en modell vi kallar för Hyrköp, detta koncept vänder sig till dig i åldern 18-35 år. Hyrköp innebär att du kan hyra en lägenhet med en möjlighet att köpa inom fem år. De aktuella hyrköpslägenheterna kommer att förmedlas vid ett senare tillfälle. De utvalda lägenheterna kommer att tilldelas utifrån antal poäng i Riksbyggen Förtur. Alla som anmält intresse till Brf Futura Lindholmsallén kommer att få mer information om Hyrköp längre fram.

Så här funkar hyrköp:

 • Du får hyra lägenheten med en option att köpa den som bostadsrätt inom fem år.
 • Hyran motsvarar nyproduktionshyran
 • Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar ursprunglig insats med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex.
 • Hyrköp kommer i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter.

Ta del av mer information om Riksbyggen Hyrköp

Guldläge i Göteborgs nya stadsdel 

Kvarteret Futura ligger ett stenkast från Lindholmshamnens vattenspegel på Norra Älvstranden. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur och goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska. Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en innovativ, internationell miljö. Fram till år 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag av en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur. I området ligger även Lindholmen Science Park, som är ett världsledande centrum för forskning och utveckling med fokus på mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. De är en tillväxtmotor för många företag i området som till exempel Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT med flera andra.

Hållbart med Riksbyggen

När Riksbyggen bygger, utvecklar och förvaltar bostäder och arbetsplatser skapar vi lösningar för social gemenskap, hållbar ekonomi och minskad miljöpåverkan. Vi gör det för hela samhället, för planeten och för alla boende och kunder.

I Brf Futura Lindholmsallén kommer du att bo i ett hus som är certifierat enligt Miljöbyggnad nivå Silver som visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggmaterial. Du kommer ha tillgång till en pool för ellastcykel och ett cykelfixarrum. Husen har sedum och solceller på taken och vi använder återbrukad natursten på gården.

Riksbyggen är Sveriges grönaste varumärke inom kategorin Nyproduktion av bostäder.

Så här köper du din lägenhet i kvarter Brf Futura Lindholmsallén:

 • Val av lägenhet
  Gör du snabbt och smidigt via vår digitala valblankett. Du rangordnar de lägenheter som du är intresserad av att köpa, det är även här du anger om du är förturskund. Valblanketten ska fyllas i senast den 30 maj.
 • Lånelöfte
  Kontakta din bank för ett lånelöfte. Det är bra att ha klart redan nu innan vi kontaktar dig så du kan tacka ja eller nej till erbjuden lägenhet.
 • Turordning
  Efter stoppdatumet den 30 maj fastställs turordningen utifrån antalet förturspoäng. För de intressenter som inte är medlemmar i Riksbyggen Förtur gäller anmälningsdatum till projektets intressekö som köplats. Nyfiken på att bli förturskund? Läs mer här
 • Kontakt
  Våra säljare kommer att kontakta alla som har skickat in en valblankett. Det tar tid att ringa igenom hela kön, ha tålamod och kom ihåg – vi glömmer ingen.
 • Förhandsavtal
  Grattis! Du erbjuds nu att teckna ett avtal för en lägenhet. Förhandsavtal tecknas inom några dagar efter att vi erbjudit dig ett köp. Vi tar en kreditupplysning och du förbereder dig inför avtalsskrivningen genom att ha klart ett lånelöfte. Vid tecknandet av förhandsavtalet kommer du att faktureras på ett förskott av handpenningen, med förfallodatum på 14 dagar efter att du signerat förhandsavtalet. Förskottet är ett belopp på 2% av insatsen, dock max 75 000 kr.
 • Personliga inredningsval
  Du kommer få möjligheten att göra personliga inredningsval i din lägenhet. Du har flera kostnadsfria val att välja mellan men du kan också beställa något av våra tillvalspaket mot en angiven kostnad. Väljer du att göra tillval, betalar du 20% av totalsumman vid beställningen.
 • Upplåtelseavtal
  Cirka 3–9 månader före du får tillträde till lägenheten är det dags för upplåtelseavtal och handpenningen ska betalas. Handpenningen är 10% av insatsen, minus det förskott du tidigare betalat in.
 • Tillträde
  Nu är vi äntligen framme, det är dags för tillträde och inflyttning i ditt nya hem! I samband med tillträdet betalas resterande del av insatsen, samt resterande del av eventuella tillval.

Viktigt inför kontraktsskrivning:
Inför tecknande av förhandsavtal är det viktigt att ha förberett sig med ett lånelöfte från en bank. Riksbyggen har i Brf Futura Lindholmsallén ett samarbete med SBAB som är nyproduktionsspecialister. I nedan länk kan du läsa mer om vad det innebär att låna till ett köp av en nyproducerad bostad. 

Så fungerar det

Hos SBAB slipper du förhandla om din ränta, den sätts alltid utifrån bostadens värde i förhållande till hur mycket du väljer att låna. Du kan själv snabbt och smidigt räkna ut din ränta på sbab.se

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Så här köper du din lägenhet i kvarter Brf Futura Lindholmsallén:

 • Val av lägenhet
  Gör du snabbt och smidigt via vår digitala valblankett. Du rangordnar de lägenheter som du är intresserad av att köpa, det är även här du anger om du är förturskund. Valblanketten ska fyllas i senast den 30 maj.
 • Lånelöfte
  Kontakta din bank för ett lånelöfte. Det är bra att ha klart redan nu innan vi kontaktar dig så du kan tacka ja eller nej till erbjuden lägenhet.
 • Turordning
  Efter stoppdatumet den 30 maj fastställs turordningen utifrån antalet förturspoäng. För de intressenter som inte är medlemmar i Riksbyggen Förtur gäller anmälningsdatum till projektets intressekö som köplats. Nyfiken på att bli förturskund? Läs mer här
 • Kontakt
  Våra säljare kommer att kontakta alla som har skickat in en valblankett. Det tar tid att ringa igenom hela kön, ha tålamod och kom ihåg – vi glömmer ingen.
 • Förhandsavtal
  Grattis! Du erbjuds nu att teckna ett avtal för en lägenhet. Förhandsavtal tecknas inom några dagar efter att vi erbjudit dig ett köp. Vi tar en kreditupplysning och du förbereder dig inför avtalsskrivningen genom att ha klart ett lånelöfte. Vid tecknandet av förhandsavtalet kommer du att faktureras på ett förskott av handpenningen, med förfallodatum på 14 dagar efter att du signerat förhandsavtalet. Förskottet är ett belopp på 2% av insatsen, dock max 75 000 kr.
 • Personliga inredningsval
  Du kommer få möjligheten att göra personliga inredningsval i din lägenhet. Du har flera kostnadsfria val att välja mellan men du kan också beställa något av våra tillvalspaket mot en angiven kostnad. Väljer du att göra tillval, betalar du 20% av totalsumman vid beställningen.
 • Upplåtelseavtal
  Cirka 3–9 månader före du får tillträde till lägenheten är det dags för upplåtelseavtal och handpenningen ska betalas. Handpenningen är 10% av insatsen, minus det förskott du tidigare betalat in.
 • Tillträde
  Nu är vi äntligen framme, det är dags för tillträde och inflyttning i ditt nya hem! I samband med tillträdet betalas resterande del av insatsen, samt resterande del av eventuella tillval.

Viktigt inför kontraktsskrivning:
Inför tecknande av förhandsavtal är det viktigt att ha förberett sig med ett lånelöfte från en bank. Riksbyggen har i Brf Futura Lindholmsallén ett samarbete med SBAB som är nyproduktionsspecialister. I nedan länk kan du läsa mer om vad det innebär att låna till ett köp av en nyproducerad bostad. 

Så fungerar det

Hos SBAB slipper du förhandla om din ränta, den sätts alltid utifrån bostadens värde i förhållande till hur mycket du väljer att låna. Du kan själv snabbt och smidigt räkna ut din ränta på sbab.se

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

placeholder

 • Planering pågår

  2020
 • Säljstart

  Maj 2021
 • Byggstart

  Höst 2021
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Början 2024

Se huset och välj bostad

 • Se lägenheternas placering i huset
 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Restauranger och butiker ligger nära

På gångavstånd från Futura har du flera restauranger och kaféer, några av dem i direkt anslutning till Lindholmshamnens hamnbassäng. Här finns också planer på en restaurang direkt vid kajkanten. Flera butiker ligger också i närheten. Med cykel tar du dig till den välsorterade livsmedelsaffären i Sannegårdshamnen eller Eriksbergs köpcentrum på fem minuter. Avståndet till Backaplan med all tänkbar shopping är inte mycket längre.

Gå på upptäcktsfärd

Området där kvarteret Futura ingår är planerat för att skapa en lugn och sammanhållen helhet. Parker, planteringar och konstverk vid innergator, alléer och cykelbanor bidrar till den harmoniska stadskänslan. I närheten finns lekparken Science Play och Maskinparken som en grön lund med träd, blommor och buskar för picknick och lek. Mycket mer väntar bakom hörnet. Ett bra sätt att få en uppfattning om området vid och runt Lindholmshamnen är att gå en av de många promenadstigar som finns här.

Enkel resa både fram och tillbaka

Att ta sig till och från Lindholmshamnen är en enkel sak. Med elfärjan mellan Lindholmspiren och Stenpiren på fastlandssidan korsar du älven på sex minuter. Du kan också ta vattenvägen till andra delar av staden. Älvsnabben, gör flera stopp på båda sidor av älven. Väljer du bussen är du inne vid centralen på en kvart. Det är tätt mellan turerna och bussar avgår mest hela tiden. Göteborgs stad planerar också för spårväg i Lindholmsallén. Många som bor här ser dock cykeln som det självklara alternativet. För de boende i föreningen finns det även en gemensam pool för ellastcyklar. För bilburna finns 35 parkeringsplatser i garaget under gården. I området finns också möjlighet att hyra bil via bilpool.

Anmäl intresse till Brf Futura Lindholmsallén

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.