Anmäl intresse
Anmäl intresse

Brf Sydney

En glad nyhet för dig som älskar stan och det brokiga livet runt Linné och Långgatorna. I vår startar vi försäljningen av bostadsrätter i Brf Sydney, vårt första kvarter på Masthuggskajen, mellan Första Långgatan och Masthamnsgatan. Och vi lovar, det blir något alldeles extra. Med välplanerade bostäder i varierande storlekar har Brf Sydney attraktiva alternativ för både barnfamiljer, singlar och par. Inflyttning är planerad till början av 2025. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 128
Status Kommande

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljare Jonas Criff för mer information.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter på Masthuggskajen i Göteborg

Kvarteret blir en skön blandning av klassisk och modern arkitektur med fyra byggnader i varierande höjd runt föreningens grönskande, upphöjda och avskilda innergård.

Några av takvåningarna har egna terrasser, andra har en eller två balkonger. I bottenplan finns butiker, restauranger och en välsorterad livsmedelsbutik, praktiskt och bekvämt för vardagsbestyren.
Med sedumväxter och solceller på taken och cykelgarage i källaren gör vi det också enklare att leva lite mer hållbart, mitt i stan. Kort sagt, ett högkvalitativt boende i ett centralt och eftertraktat läge.

Lugnt och skönt i händelsernas centrum

Området runt Långgatorna, Järntorget och Linné är en färgstark och kontrastrik del av stan. Här finns ett aktivt kulturliv och mängder av restauranger, kaféer och butiker. När bebyggelsen på nya Masthuggkajen nu tar form innebär det att området utvidgas och att Göteborg tar ett stort steg närmare vattnet. Första Långgatan blir en vacker boulevard av kontinentalt snitt och Masthamnsgatan – eller Nya Långgatan som den också kallas — blir ett vänligt, grönt och soligt promenadstråk med uteserveringar i bästa läge.

En brokig blandning av spännande arkitektur, torg, gator och parker växer fram efterhand. Mitt i alltihopa bygger vi kvarteret Sydney, för dig som gillar att vara i händelsernas centrum och samtidigt uppskattar att bo i en lugn och skön miljö.

Vi bygger för att du ska trivas länge

På Riksbyggen har vi byggt bostäder i 80 år. Vi förstår hur viktigt det är att allt verkligen känns rätt när du flyttar in i din nya lägenhet. Vi vet också att behov och önskemål skiljer sig åt beroende på livssituation och personlig smak. Därför bjuder Sydney på stor variation när det gäller både planlösningar och inredningsalternativ.

Alla lägenheter har modern köksutrustning, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt egen uteplats, balkong eller terrass. Gemensamt är också de stora fönstren som ger ett härligt ljusinsläpp och de generösa sovrummen, med gott om utrymme för både säng och arbetshörna. Och självklart också valet av högkvalitativa material i allt från golv till tak. Sydney bygger vi för att du ska trivas länge.

Takvåningar för dig som siktar mot stjärnorna

Om drömmen är en takvåning med privat terrass, så kan du förverkliga den i Sydney. Här finns ett tiotal takvåningar i olika storlekar och utföranden. Vårt mest exklusiva alternativ är en fantastisk fyrarums penthousevåning på 145 m² med 50 m² egen terrass och två balkonger. Bor du här får du hela våningsplanet för dig själv, utan grannar vägg i vägg, och kan ta hissen till din egen ytterdörr. Den stora, privata terrassen blir vad du gör den till; en plats för avkoppling, gemenskap eller gröna fingrar. Oavsett vilket kan du alltid njuta ostört av den fantastiska utsikten – soliga sommardagar eller stjärnklara vinternätter – terrassen bjuder in året runt.

Arkitekterna har ordet

Kvarteret Sydney är början på en omvandling av Göteborg, där staden utvecklas och vänder sig mot vattnet. Med en kombination av klassisk arkitektur och moderna lösningar överbryggar vi avståndet mellan långgatorna och älven, och skapar ett verkligt urbant kvarter där människor kan leva ett hållbart liv. Det är stort att få vara en del av detta, säger arkitekterna Lea-Vanessa Lohr och Johan Casselbrant.

Från Masthugget och ut i världen

Sjöfarten är en självklar del av Göteborgs historia. En historia där Masthuggskajen har spelat en helt avgörande roll. När den anlades i slutet av 1800-talet blev det möjligt för oceangående fartyg att lägga till inne i stan. Och sedan tog det fart. Härifrån skeppades allt från timmer till telefoner ut över världen. Den ökande fartygstrafiken fick inte bara handeln att blomstra. Den förde också med sig nya impulser, tankar och idéer som bidragit till att göra Göteborg till den utåtriktade, mångfasetterade stad den är idag.

Sydney – en ny del av Göteborg

För att hylla den öppna attityd som präglat och fortfarande präglar vår stad ger vi våra kvarter på Masthuggskajen namn efter några av de hamnstäder som fartygen härifrån besökte. Först ut är kvarteret Sydney, som nu blir en ny del av Göteborg. Välkommen Down Under!

Med cykeln i centrum

Att bo mitt i stan med det mesta på nära avstånd gör cykeln till ett smidigt förstahandsalternativ. I Sydney gör vi det extra enkelt för dig som helst tar dig runt på två hjul. I källarplanet finns ett välutrustat cykelgarage som du når bekvämt via en cykelramp. Inget krångel i trappor och hissar! I garaget kan du både förvara din cykel på ett säkert sätt, fylla på luft och fixa en punktering. Här kommer det också att finnas lastcyklar att hyra. Dessutom byggs en ny station för hyrcyklar från Styr & Ställ bara ett par minuters promenad bort.

Du kan alltid ta vagnen

Väljer du att åka kollektivt finns spårvagnen alltid nära till hands. Sydney ligger mitt emellan knutpunkten Järntorget och hållplatsen vid Masthuggstorget.

Dela och byt

I Sydney är det enkelt att både dela och byta grejer med varandra. I föreningens verkstads- och bytesrum finns verktyg, maskiner, stegar och annat som alla medlemmar kan låna. Här kan du också lämna saker som du inte behöver men som någon annan kan ha nytta av, och själv fynda bland sådant som andra har lämnat.

Hyr först – köp sen

13 av lägenheterna i Brf Sydney kommer att vara så kallade hyrköpslägenheter. Hyrköp innebär att du som är under 35 år och varken äger en bostad eller har något förstahandskontrakt sedan tidigare får möjlighet att hyra en lägenhet i Brf Sydney med option på att köpa den inom fem år – Här kan du läsa mer Riksbyggens Hyrköp

En upphöjd oas mellan husen

Mitt emellan kvarterets byggnader, en våning upp från gatuplan, ligger Sydneys gröna, inbjudande oas – föreningens egen avskilda, välplanerade innergård. Här finns växtbäddar, träd och buskar, slingrande trädgårdsgångar och mysiga platser för lek, gemenskap och avkoppling. I gårdens soligaste hörn finns en vindskyddad möblerad uteplats med trädäck, som också kan nås från föreningens gemensamhetslokal via stora dubbeldörrar. Som gjort för en trevlig sommarfest!

Gemensamhetslokalen har en komplett, modern köksutrustning och flexibel inredning för lätt kunna anpassas efter behov. Bredvid gemensamhetslokalen ligger föreningens stora gästlägenhet med eget pentry och plats för fyra övernattande gäster. Perfekt när du får långväga besök.

Dokument och faktablad

Parkering och bilpool i området

Har du egen bil finns flera parkeringsgarage i närheten, och ytterligare några kommer att byggas. För ett begränsat antal boende finns möjlighet att lösa parkeringskort genom Riksbyggen. Du kan också gå med i någon av de bilpooler som finns i området. Medlemskapet i bilpoolen för dig som flyttar in i Brf Sydney är kostnadsfritt det första halvåret.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Dokument och faktablad

Parkering och bilpool i området

Har du egen bil finns flera parkeringsgarage i närheten, och ytterligare några kommer att byggas. För ett begränsat antal boende finns möjlighet att lösa parkeringskort genom Riksbyggen. Du kan också gå med i någon av de bilpooler som finns i området. Medlemskapet i bilpoolen för dig som flyttar in i Brf Sydney är kostnadsfritt det första halvåret.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Hållbarhetsåtgärder för Brf Sydney

 • Miljöbyggnad Silver
 • Bilpool
 • Verkstad med maskiner att låna

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Vår 2022
 • Byggstart

  Höst 2022
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Vinter 2024/2025

Anmäl intresse till Brf Sydney

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

   
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till