Kommande
Kommande

Brf Solgläntan

Nu är det äntligen dags för den första etappen i den nya stadsdelen Lärketorpet. Ett boende som blir en integrerad del av naturen med alla bekvämligheter du kan tänka dig i närområdet. Den här platsen har länge varit en framtidsvision. Nu är det äntligen dags. Välkommen till din nya verklighet.

Bostadsfakta

Bostäder 28
Status Kommande

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar då vi är i en tidig fas i projektutvecklingen. Men anmäl intresse redan nu så får du löpande information och framförallt inbjudan till visningar och all information till säljstarten.
Projektsidan kommer byggas på med mer information ju närmare säljstart vi kommer, men insatser och månadsavgift blir klart först till säljstarten.
Välkommen att kontakta säljansvarig om du har frågor eller funderingar!

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter på Lärketorpet, Trollhättan

Här i en glänta i skogarna, alldeles i närheten av sjukhuset i Trollhättan, ska vi på Riksbyggen bygga ett antal radhus och lägenheter i bostadsrättsform.

Med naturen och människan i centrum

Skogen och naturen är de närmaste grannarna men stadens utbud och service är inte långt bort. Hållbarhet är ett av nyckelorden, såväl ur ett socialt som miljömässigt perspektiv. Ett boende perfekt för barnfamiljen eller om du befinner dig mitt i livet och har börjat tröttna på alla måsten med villan.

En ny stadsdel växer fram

Tanken är att skapa en hållbar stadsdel. Det innebär att de ekologiska fotavtrycken minskar samtidigt som hälsa, välbefinnande och livskvalitet förbättras. Lärketorpet är ett stort kuperat naturområde beläget på en hög höjd. Till stan går det fort med cykel, hem blir det bra träning. Cykelvägarna i området är väl utbyggda och det tar inte mer än 10–15 minuter med cykel till centrum. Till Överby köpcentrum tar det bara 7–8 minuter. Närheten till sjukhuset gör att bussförbindelserna är goda i området.

Det mesta finns inom räckhåll

Inom det geografiska närområdet finns det mesta, från skolor till kommunal service och kommersiellt utbud. Redan nu bygger allmännyttan en förskola i området samtidigt som hyresrätter uppförs. Den närliggande tågtunneln gör att det inte kommer att byggas precis väster om Brf Solgläntan. Det kan däremot komma att bli mer bebyggelse runt omkring.

Från stadspuls till en aktiv vardag

Trollhättan brukar ofta beskrivas som en mindre storstad i västra Sverige. Här är det enkelt att ha en aktiv vardag, staden erbjuder allt från kultur och stadspuls till upplevelser och sevärdheter. I stadskärnan finns det mysiga gator där du kan njuta av gott kaffe eller shopping på gallerian Oden. Här finns också restauranger, biografer och scener för konserter. Bara några minuter från centralstationen ligger Högskolan Väst med ett brett utbud av utbildningar. Hela Trollhättan, eller Trollywood om du vill, är också stolta över sitt Film i Väst som står bakom några av Sveriges största filmsuccéer.

Ett boende alldeles vid skogskanten

Sällan har väl ordet naturnära passat bättre än i Brf Solgläntan. Du har inte bara nära till naturen, du bor bokstavligen i Solgläntan. Föreställ dig möjligheterna det innebär. På andra sidan dörren väntar sköna naturupplevelser, välbehövlig rekreation, äventyr, svamp- och bärplockning, lek, idrott och motion. De löp- och skidspår som redan idag genomkorsar Lärketorpet kommer att finnas kvar.

Om barnfamiljerna får bestämma

Det finns ännu inga färdiga ritningar, kravspecifikationer eller bilder på bostäderna. Däremot finns det många idéer som just nu bollas, vilka som plockas ned återstår att se. Vi ser framför oss radhus i två plan och lägenheter med radhuskänsla. Bostäder som smälter in i naturen och som suddar ut gränsen mellan inne och ute.

Möten mellan människor

Som boende ska du kunna påverka, skapa gemensam nytta, samverka med omgivningen och vara med i utvecklingen av samhället. Riksbyggen vill främja sociala lösningar. I området kommer därför en gemensamhetslokal att byggas, en neutral samlingsplats för alla boende i kvarteret. Perfekt för barnkalaset, jubileumsträffen eller bostadsrättsföreningens möten. För de gånger man får besök av vänner och släktingar som inte vill åka hem används den även som en praktisk övernattningslägenhet.

En enklare och smidigare vardag

Idag handlar mycket om att förenkla vardagen med praktiska lösningar. Frågan fler och fler ställer sig nu är om ALLA verkligen måste ha ALLA verktyg och maskiner? Det handlar om sådana prylar som behövs när det finns ett hus att sköta, en trädgård att pyssla om eller en cykel att pumpa. Det som kallas delningsekonomi är både ett ekonomiskt och miljömässigt bra alternativ till att äga själv. Dessutom bidrar det till att öka den sociala samvaron med alla andra i området. Att de här tankarna finns med redan från början i bostadsrättsföreningen känns helt naturligt.

Brf Solgläntan, sammanfattning:

 • Mitt i gläntan, mitt i naturen.
 • Bostäder som gör det enkelt att trivas.
 • Nära stan och kommunal service.
 • Bra kommunikationer.
 • Äg utan att ha allt ansvar.
 • Fokus på hållbarhet.
 • Laddstolpe på parkeringen.
 • Motionsslingor finns i närheten.
 • Kombinerad gemensamhetslokal och övernattningslägenhet.
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

Brf Solgläntan, sammanfattning:

 • Mitt i gläntan, mitt i naturen.
 • Bostäder som gör det enkelt att trivas.
 • Nära stan och kommunal service.
 • Bra kommunikationer.
 • Äg utan att ha allt ansvar.
 • Fokus på hållbarhet.
 • Laddstolpe på parkeringen.
 • Motionsslingor finns i närheten.
 • Kombinerad gemensamhetslokal och övernattningslägenhet.
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

placeholder

 • Planering pågår

  2021
 • Säljstart

  Preliminärt hösten 2022
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Preliminärt hösten 2024

Anmäl intresse till Brf Solgläntan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Press

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här