Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Brf Slottsberget 3

Om projektet

Bostadsrätter i Frölunda

Ett stenkast från Frölunda Torg och Ruddalens friluftsområde ligger Brf Slottsberget 3 med ljusa och moderna lägenheter. Bostäderna har en härlig villakänsla på två till fyra rum med generösa balkonger och förvaringsutrymmen. Bredband och parkeringsplats förberedd för laddstolpe ingår till alla lägenheter! Inflyttning startar hösten 2019.

Anpassat för livet och för dig

Som boende i Slottsberget 3 har du gott om förvaringsutrymmen med både förråd och klädkammare. Cykel- och barnvagnsförvaring finns också i anslutning till husen. Har du bil finns parkeringsmöjligheter intill din bostad och det planeras även för laddstolpar för dig som kör elbil.

Bostäderna är stilrent inredda och i ljusa färger. Standard i alla lägenheter är en vacker ekparkett och släta vita väggar. Badrummen är helkaklade i en fräsch och uttänk färgskala. Gemensamt är även de generösa balkongerna och fönsterpartierna.

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Läs mer

Ta en virtuell tur i din nya lägenhet!

Klicka på bilden nedan och se dig om i en av lägenheterna. Lägenheten vi visar är om 68 kvadratmeter fördelade på två rum och kök med separat klädkammare.

Slottsberget 3 från ovan

Mitt emellan havet och skogen och med Frölunda Torg som granne. Höj blicken och ta en titt på Slottsberget 3 lite från ovan.

Frölunda Torgs gröna granne

Som boende i Slottsberget 3 bor du inramad av berget och grönskan men alldeles intill shopping och goda kommunikationer. Bara en kort promenad bort finns Frölunda Torg som rymmer över 200 butiker, restauranger och caféer. På gång- och cykelavstånd hittar du Frölunda centrum där kollektivtrafiken gör det enkelt för dig att nå resten av staden. 

Bjud in naturen

Samtliga hus i området har en sammanhängande färgsättning i grönt, brunt och grått med karaktärsfulla, generösa balkonger. Längs gatan finns även gröna planteringar med rönn, utvalda perenner, avenbok och buskar som ger en inramande känsla och skapar en fin kontrast mot bergets struktur. 

Aktiviteter för alla

På Slottsberget finns aktiviteterna och naturupplevelsen runt knuten. Här finns till exempel golfmöjligheter och havet inom räckhåll. Inomhusaktiviteter råder det inte heller brist på. I Frölunda Kulturhus finns bland annat ett gym och en 25-metersbassäng, rutschkana, hopptorn och plaskdamm för de minsta. Kulturhuset är dessutom ett nav för aktiviteter. Här avlöser arrangemangen varandra med allt från föreläsningar till författarbesök, teateruppsättningar och konserter.

Lägenhetsväljare

Vi har skapat en 3D-visualisering av Brf Slottsberget 3 där du kan uppleva och navigera dig runt i var de olika lägenheterna ligger i området.  

Bilder

Se alla bilder

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Maj 2017 Dot
 • Icon Byggstart Januari 2018 Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Höst 2018 Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Projektinfo

 • Toggle

  Magasin Brf Slottsberget 3

 • Toggle

  Inredningsval

 • Toggle

  Husen

  ”Husen växer ur berget”

  "För oss har det varit en mycket inspirerande utmaning att placera in den småskaliga bebyggelsen på de Bohusliknande berghällarna, bland skogsdungar och ljung. Idén är att varje gata följer en nivåkurva och slingrar sig fram längs bergets formation och varje husrad ligger på en gemensam markhöjd. Det innebär att gator och hus blir en beskrivning av bergets form. Man får en känsla av att husen ”växer” upp ur berget och naturmarken bevaras nära inpå husen. Längs gatorna finns ytor mellan husen som ger fina utblickar ut i naturen."

  - Peter Schalin, KUB arkitekter

 • Toggle

  Elbilsladdning

  Många experter menar att vi står inför ett paradigmskifte inom fordonsindustrin. El och hybridbilsmarknaden växer kraftigt och att med hybridbilens batteri kunna pendla till och från arbetet ger en stor besparing i både plånbok och för miljön. För att fullt ut kunna nyttja El & hybridbilens fördelar krävs att man har tillgång till laddstation. I Brf Slottsberget 3 har alla köpare möjlighet att köpa till laddstolpe. Max Green är energiingenjör på Riksbyggen och berättar mer:

  Varför har vi valt att installera elbilsladdstolpar i Slottsberget 3?

  - Detta är ett sätt för Riksbyggens att visa att vi tar rollen som samhällsutvecklare på allvar, i ett bredare perspektiv handlar hållbara bostäder om just detta. Att underlätta för våra kunder att göra hållbara val.

  Vad kostar det att få en stolpe?

  - Exakt kostnad får man reda på inför inredningsprocessen.  Det är också under inredningsprocessen av sin lägenhet man kommer kunna välja till sin laddstolpe.

  Hur snabbt laddar jag min bil med en sån här?

  - Tanken med våra laddstationer är att de i första hand ska användas nattetid. Det är inte en snabbladdningstation men samtidigt inte heller av minsta dimensionen. De flesta el-bilsmodeller kommer kunna tankas fullt på cirka 6-8 timmar. Avsäkring är på 16A. och laddhandsken är av typ 1 eller 2. I laddstolpen finns även vanligt 220V uttag.

  Hur betalar jag min tankning.

  - Den kommer som en separat post på avin med din månadsavgift. Parkeringsplatsen och el-laddstolpen kommer tillhöra lägenheten, så elförbrukningen faktureras kunden individuellt. Vi kommer att konfigurera medlemmarnas taggar, som används för att komma in i husen, för att även fungera som lås på varje medlems individuella laddstation. Detta för att säkerställa att ingen obehörig kan komma åt stationen.

  Vad kostar det att ladda?

  - Cirka 1.3 kronor per kilowattimme kostar det i dagsläget. Det regleras utifrån elpriset på marknaden.

 • Toggle

  Gästlägenhet

  Låt dina gäster vakna utvilade och redo för en ny dag! Till Brf Slottsberget 3 hör en gästlägenhet inredd och möblerad för fyra personer.  Här finns alla bekvämligheter dina gäster behöver för en trevlig helg hos er. Vi har inrett lägenheten så att de ska känna sig extra välkomna och samtidigt få en privat sfär vid sitt besök.

 • Toggle

  Gemensamhetslokal med det lilla extra

  I Brf Slottsberget 3 har alla boende möjlighet att använda den stora gemensamhetslokalen. Den kan bland annat användas till barnkalas, styrelsemöte eller varför inte en kräftskiva med de närmsta grannarna.
  Separat bokningsbart finns även en relaxavdelning med både bastu och dusch för att boende i Brf Slottsberget 3 ska få en avslappnande vardag där ni kan ladda om batterierna.

 • Toggle

  Att bo i bostadsrätt

  Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Här går vi till botten med vad man som medlem i en bostadsrättsförening har för rättigheter och skyldigheter.

 • Toggle

  Månadsavgiften

  I månadsavgiften ingår:

  • Värme
  • Parkering
  • Telia Tripple Play (Bredband 100/100 Mbit/s, Bredbandstelefoni, TV-paket Lagom)

  I månadsavgiften ingår inte:

  • Förbrukning av varm-/kallvatten och hushållsel (mäts individuellt). Total kostnad för dessa driftkostnader ligger på mellan 500–800 kr/mån beroende på storlek på lägenhet och levnadsvanor.
 • Toggle

  Kostnadskalkyl

 • Toggle

  Arkitekten har ordet

  Arkitekten har ordet

  Husen som växer ur berget

  Peter Schalin från Kub arkitekter är ansvarig arkitekt för Slottsberget 3. Här delar han med sig av sina tankar och visioner för kvarteret.

  Kan du berätta lite om hur er vision för området såg ut?

  - Vi ville skapa en småskalig bebyggelse där man tar vara på naturens unika förutsättningar. En bebyggelse som ”växer upp ur berget” i en färgskala som hämtar sin inspiration från omgivande natur. Vi fullföljer idén om att gatan följer en nivåkurva och slingrar sig fram längs bergets formation och varje husrad ligger på en gemensam markhöjd. Det innebär att gator och hus blir en beskrivning av bergets form. Man spränger så lite som möjligt och bevarar naturmarken nära inpå husen. Karaktären är en småskalig bebyggelse på ömse sidor om en tät gårdsgata. Entréer är orienterade mot gatan och ger upplevelsen av husfasader avbrutna av flikar av naturmark med utblickar i skogen.

  Med utsikt mot solen

  Husens stora balkonger placeras med utsikt mot solen och naturen. Peter Schalin berättar mer om tankarna kring huskropparnas utformning.

  - På den östra sidan av gatan finns förrådsbyggnader som skiljer av balkonger och terrasser från gatulivet och där bildas en fredad förgårdsmark innan du når husens entréer. Klippta häckar hjälper till att skilja av uteplatsen från gatan, men utblickar och viss ”öppenhet” bevaras. Det är i första hand bebyggelsen (bostads- och förrådshusen) som definierar uterummen. Trafiken rör sig på de gåendes villkor med gatan som sammanbinder husen och avslutas med en vänd- och lekplats.

  Insidan är lika viktig som utsidan

  En trivsam utsida är lika viktig som en behaglig insida och i Slottsberget 3 har inget lämnats åt slumpen. 
  - Vi har skapat ett öppet samband mellan kök, vardagsrum och en generös balkong har varit viktigt när vi har format bostädernas insida. Skjutpartier och glaspartier öppnar upp till balkongen, solen och naturen. Förråd (cykel- och barnvagns) finns tillgängligt i nedersta planet alternativt i friliggande mindre byggnader längs gatan. Vi har lagt stor vikt vid fönstersättningen med fönster i olika storlekar och på olika höjder, för att ta vara på dagsljusets växlingar. Ekparkett är genomgående på golven. Den ljusa insidan från bostädernas tak och väggar följer med ut på balkongernas tak och väggar och förstärker idén om att husen öppnar sig mot solen och naturen.

  Vem tror du trivs på Slottsberget?

  - Jag tror att småskaligheten, tillgängligheten, det naturnära och att Frölunda centrum med handel, service, skolor, sjukvård och kommunikationer finns runt hörnet, tilltalar både seniorer och barnfamiljer. Jag tror att många är intresserade av just de kvalitéer som Slottsberget kan erbjuda.  

  Hållbart och grönt boende

  Kan du berätta lite om hållbarhetstänket i husen? 
  - Riksbyggenbostaden har en väl utarbetat miljöfilosofi och i arbetet med Slottsberget har målet varit att nå certifieringen Miljöbyggnad Silver*. För att nå detta har man i arbetet med området bland annat fått ta till lösningar med högpresterande isolering, minimera köldbryggor och andra åtgärder för att få ner energianvändningen.

  Om du får sia in i framtiden. Hur hoppas du att Brf Slottsberget upplevs om tio år?

  - Jag hoppas att det ska upplevas på ungefär samma sätt om 10 år som när det är nybyggt, d.v.s. att de arkitektoniska kvalitéerna är baskvalitéer av mera tidlös karaktär, som småskalighet, naturnärhet, överblickbarhet, öppenhet mellan kök vardagsrum och stor balkong osv.

  *Miljömärkning är en verifiering som innebär att alla ritningar, beräkningar och miljörutiner granskats av Sweden Green Building Council. Miljöklassen Silver innebär att byggnaden överträffar lagar och myndighetskrav för de miljöaspekter som bedöms. Byggnaderna är även ritade för att ha en låg energianvändning, ett gott inomhusklimat, låg risk för höga radonhalter, låg risk för fuktskador och låg risk för trafikföroreningar i inomhusluften samt att de byggvaror som använts granskas med hänsyn till dess innehåll.

  Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete här.

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Det här projektet har redan fördelats till förtursmedlemmar, men om du är intresserad av ett annat projekt som inte har säljstartat ännu kan du anmäla dig till Riksbyggen Förtur för att öka din möjlighet att välja din drömbostad. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Petra Höglund Säljare