Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Brf Slå Rot

Antal bostäder: 45
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Slå Rot

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostadsrätter vid Gibraltarvallen i Göteborg

Bostäderna i Brf Slå Rot vid Gibraltarvallen i Göteborg ska vara en plats att trivas på länge, ett hem där varje boende kan slå rot. Alla familjer ser olika ut och behoven och önskemålen varierar över tid. Här planerar vi att bygga 45 bostadsrätter och radhus på mellan 55 –120 kvadratmeter i storlekarna från två till sex rum och kök.

Bostäder för alla med flexibla lägenhetslösningar

Genom skjutbara mellanväggar kan rummens storlek enkelt anpassas allt eftersom familjens behov förändras. En stor spridning på bostädernas storlek möter många behov. Bostadsrättshuset och hyresrättshuset föreslås bilda en samfällighet för fler möten mellan människor. Här vill vi att människor i alla åldrar ska bo och trivas.

Brf Slå Rot är ett spirande kvarter med odling både på tak, i de egna växthusen och på gården med bärbuskar, blommor och träd. Att odla tillsammans ger inte bara färska kryddor till middagen, det bygger också en vi-känsla och samhörighet bland de boende.
Som boende har du tillgång till en gemensamhetslokal för släktbesök, barnkalas och kvartersfester. Gemensamma lokaler, entréer, stråk, gård, torg och odling på tak blir naturliga knutpunkter för kvarteret.

Läs mer

Husen i Brf Slå Rot

Hållbara material som åldras vackert och håller länge är synliga både från utsida och från insida.Materialen är valda utifrån att de blir vackrare med åren. Tegel och trä tar tillsammans fram det bästa hos varandra. Fasaden består av omsorgsfullt placerade glaspartier mot en stående panel av Thermowood i ask. Ask är hårt och väderbeständigt och de egenskaperna förstärks genom thermo wood behandlingen som görs utan miljöfarliga tillsatser.

Även inomhus är träkänsla och tegel närvarande. Golv och innerväggar i bostäderna är av trä medan mark, gård och golv i lokaler är av återvunnet tegel

Johanneberg - ett område för nytänkande då och nu

De karakteristiska framtidsoptimistiska funkishusen och tegelarkitekturen i Nedre Johanneberg var typiska för funkisen och sekelskiftet. Tillsammans är de en utgångspunkt för Brf Slå Rots uttryck. Huset har sitt egna, nutida uttryck med mjukt formade balkonger som på samma gång samspelar med de historiska värdena i området.

En gård för alla sinnen

Med fält av pollinerande växter, marktegel, vattenytor, doftande blommor, sandytor och stenar blir gården som en vacker tavla från bostäderna. Mitt på gården står en silverlönn. En vattentrappa leder dagvatten till trädet. På gården finns sittplatser i eftermiddagssolen och grönska klättrar mellan gård och garage.

Cykelpool och schysstare transporter

Det finns en cykelverkstad med kombinerad stöldsäker cykelförvaring och utlåning av
eldrivna lådcyklar för de boende. Här är det enkelt att ladda, låna, förvara och ta hand om cyklarna. Med cykelpoolen uppmuntras till att inte använda bilen under milen. Men det finns tillfällen då bilen behövs. För de boende ingår därför ett medlemskap i en bilpool i boendeavgiften.

Husets lokaler

I bottenvåningens lokaler finns det gröna kaféet och gårdsbutiken med utpräglad
hållbarhetsprofil. På gröna kaféet kan vem som helst ta en fika. Personalen kan också hjälpa de boende i kvarteret med ärenden och utlåning av föreningens gemensamma prylar som verktyg, symaskiner, leksaker, skrivare och friluftsutrustning.
I kaféet finns ett gemensamt kylskåp, sakbytarrum och bibliotek. En utställningslokal där externa aktörer kan hyra in sig för utställningar och vernissage, en restaurang
eller en plantskola kan bli nya mötesplatser i stadsdelen och knyta kvarteret närmare Chalmers.

Hållbart idag och varje dag

Den hållbara vardagen ska vara både enkel och trivsam. Växthuset är ett grönt fönster fullt av självodlade växter i direkt närhet och fungerar samtidigt som en klimat och akustikbuffert . Ett vilsamt rum som ger avskildhet, livskvalitet och inbjuder till att slå rot.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 45
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Slå Rot

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad 2017 Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Antal bostäder: 45
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Slå Rot

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Martin Lundblad Säljare