Brf Dunungen

Allt och lite till i Brf Dunungen i nya Selma Stad beläget i Göteborg. Ytsmarta bostadsrätter på 1 till 4 rum och kök med massor av plats för socialt liv. Välkommen till din nya verklighet!

 • Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg
 • 85 lägenheter

Brf Dunungen

Allt och lite till i Brf Dunungen i nya Selma Stad beläget i Göteborg. Ytsmarta bostadsrätter på 1 till 4 rum och kök med massor av plats för socialt liv. Välkommen till din nya verklighet!

 • Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg
 • 85 lägenheter
Stora visnings-dagen 2/2

Visningar

Sön 2 feb kl 11:00 - 14:00

Välkommen på stora visningsdagen. Då öppnar vi dörrarna på Backadalen vid Selma Lagerlöfs Torg

Kontakt

+ Visa fler bilder (7 st)

 • Planerad

   
 • Säljstart

  2019/2020
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Visningsbostad

   
 • Inflyttning

  2022

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter i Selma Stad i Göteborg

Göteborgs Stad har en tydlig målbild för Selma Stad. Efter många års planering börjar det nya området äntligen växa fram. Riksbyggen kommer i en första etapp uppföra 85 lägenheter i Brf Dunungen. Beräknad inflyttning under 2022.

Nytt liv för Selma Lagerlöfs torg

Selma Lagerlöfs Torg genomgår nu den största omvandlingen sedan torget byggdes 1971. Så säg hej då till det Selma Lagerlöfs Torg en gång var och hej till nya Selma stad. Här byggs omkring 1000 bostäder samtidigt som kaféer, parkstråk, gym och människor skapar samma pulserande livlighet som Göteborgs innerstad. I Selma stad får du både det gröna kvarterslivet och citypulsen på ett bräde. På femton minuter är du inne i Göteborgsmyllret med stombussarna. Men det går minst lika smidigt att hoppa på cykeln och ta dig fram på de fina cykelvägarna för egen maskin.  

Smart planerade lägenheter

Riksbyggen har använt ytorna effektivt för att undvika onödiga överytor. Det gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, från små ettor på 26 kvadrat till fyror på 91. De större lägenheterna är genomgående med fönster i minst två väderstreck, har kök mot gatan och vardagsrum mot den tystare gården. De mindre lägenheterna ligger mot den tystare gården.

Vad du vill, när du vill

Här har du det mesta på gång- och cykelavstånd och kollektivtrafiken gör det enkelt för dig att nå resten av Göteborg. I garaget under huset finns också möjlighet till egen parkering och självklart är det förberett för laddstolpar för dig som kör elbil.

Enklare att bo utan måsten

Som bostadsrättsinnehavare i Brf Dunungen slipper du alla jobbiga måsten och underhållsarbeten. Har du kanske ledsnat på husfix? Här bor du i en nybyggd och toppmodern lägenhet! Du slipper lägga tid på att måla om fasaden, kitta fönster, lägga om taket och så vidare. I Brf Dunungen får du inte bara ett modernt boende, du kan också frigöra tid för det som verkligen är viktigt i livet.

Här kommer det att finnas gröna gårdar med möjlighet till egen odling. Det kommer också att finnas en gemensamhetslokal med övernattningsrum och ett utekök.

Läs mer

Miljöcertifierade och hållbara hem

För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå använder vi Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat. 

Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Riksbyggens och Bonums ambition är att driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete.

 

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Dunungen

Här kan du bo och leva hållbart. Huset projekteras enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Solceller
Laddstolpar
Gröna gårdar
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

Området

Nära till både grönområden och centrum

Stora grönområden finns på promenadavstånd. Att åka buss till Göteborgs centrum tar en kvart. Cykelvägen är det bara drygt fem kilometer till centralen. Närmsta golfbana ligger två kilometer bort. Och till E6:an är det mindre än en kilometer.

Redan idag är Selma Lagerlöfs Torg en uppskattad mötesplats, med bra kommunikationer, god service och ett brett utbud av butiker. Men nu sker en omdaning som förvandlar stadsdelen till en plats att verkligen älska, en plats som skapas för det goda vardagslivet. Framtidens Selma. Här byggs inte bara hus. Här omformas vägnätet, så att det som nu är genomfartsleder blir levande stadsgator. Här skapas butiker och arbetsplatser. Här utökas både den kommersiella och den kommunala servicen. Här formas en attraktiv ny stadsdel med trygghet och hållbarhet i fokus.

Utbyggnaden av Selma Lagerlöfs Torg och området runt omkring kommer att ske under etapper under flera år. Sammanlagt planeras här omkring 1 000 nya bostäder för studenter, ensamstående och familjer. Mer information hittar du här!

Anmäl intresse till Brf Dunungen

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi
Upp