Brf Murgrönan

Attraktiva bostadsrätter med modern arkitektur och material av hög kvalitet i Kungälv. Välkommen till din nya verklighet!

 • Fräkne Gränd
 • 61 lägenheter

Brf Murgrönan

Attraktiva bostadsrätter med modern arkitektur och material av hög kvalitet i Kungälv. Välkommen till din nya verklighet!

 • Fräkne Gränd
 • 61 lägenheter
Stora visnings-dagen 2/2

Fakta

 • Rum 2-5 rum och kök
 • Pris 1 800 000-5 650 000 kr
 • Avgift 2 037-4 331 kr/mån

Visningar

Sön 2 feb kl 11:00 - 14:00

Välkommen på stora visningsdagen. Då öppnar vi dörrarna till din nya verklighet på Fräkne Gränd 11

+ Visa fler bilder (9 st)

Kontakt

Tryggt att köpa från Riksbyggen

När du köper en nyproducerad lägenhet av Riksbyggen gör du det till ett fast pris och slipper budgivning. Du får dessutom fem års garanti på din nya bostad.

Fördelar med nyproduktion

 • Planerad

  April 2016
 • Säljstart

  Vecka 45 2018
 • Byggstart

  Februari 2019
 • Inredningsval

  Höst 2019
 • Inflyttning

  Vår 2021

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter i Kongahälla i Kungälv

I Göteborg i Kungälvs centrum bygger vi 61 attraktiva bostadsrätter med modern arkitektur och material av hög kvalitet. Beräknad inflyttning våren 2021.

Intresserad av att köpa en lägenhet i Kungälv?

Kontakta gärna vår säljare Charlotte och boka en tid hos en henne i vår visningslägenhet i Kungälv eller välkommen på någon av våra visningar. Du kan följa försäljning lite lägre ner på sidan där ser du vilka lägenheter som blir reserverade och sålda allt eftersom, även i lägenhetsväljaren kan du se vilka som blir reserverade och sålda. I broschyren Allt om Brf Murgrönan kan du läsa om lägenheterna och området och få svar på många av dina frågor.

Närhet till restauranger, shopping och aktiviteter

Tänk vad skönt att ha det mesta på promenadavstånd. Kunna promenera till köpcentret, banken eller bageriet. Eller bara njuta av gröna gångstråk och vatten in på knuten. Här bor du i en levande del av staden där mötesplatserna är många och nära. De moderna husen byggs energieffektivt, vilket ger bostäderna mervärde som både du och miljön tjänar på.

Den allra största fördelen med att flytta till det nya Kongahälla är just närheten till allt du behöver för en bekväm vardag och aktiv fritid. Här gör du det inte bara enkelt för dig – här frigör du en massa tid till det du verkligen vill göra.

Läs mer

Hållbara bostäder för en hållbar verklighet

I Brf Murgrönan arbetar vi för att din bostad ska bli så hållbar som möjligt. Vi planterar träd och växter för att gynna pollinering och fröspridning. För att höja den sociala hållbarheten skapar vi mötesplatser i form av gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och odlingslådor. Umgås med grannarna på innergården eller bjud enkelt över släkt och vänner på besök. För extra bekvämlighet har vi lagt in sopsug som minskar en del av den tunga trafiken i området. Allt detta för att din verklighet ska bli så hållbar som möjligt!

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Murgrönan

Här kan du bo och leva hållbart. Huset är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Bilpool
Odlingslådor
Laddstolpar
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Området

Bostadsrätter nära till det mesta

Ett hundratal meter bort har du Coop och det nya köpcentret med varierat utbud av butiker. På andra sidan gården ligger ICA Maxi, Kungälv Centrum och små till stora butiker. Du har också nära till gröna gångstråk och vatten in på knuten. Förutom att du har nära till av- och påfarter till E6 är Kungälvs nya resecentrum precis färdigbyggt och ligger i anslutning till bostadsområdet med ett tiotal hållplatslägen för buss. Här bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss. Det finns goda förbindelser med bussar.

Sevärdheter och aktiviteter

Kungälvs största och mest kända attraktion är förstås Bohus Fästning som ligger någon kilometer bort. Vägen dit är kantad av kulturella aktiviteter och smakfulla minnen som inte går någon förbi. Närmast ligger stadens mötesplats nummer ett – Mimers Hus som rymmer Kungälvs bibliotek, konsthall, teater och kulturskola. Efter det Strandgatan och nybakade dofter från Göteborgs Kex som bakat kakor sedan 1888. Parallellt slingrar sig den kullerstenlagda Västra Gatan genom historien och flera hundra år tillbaka i tiden med sina vackra låga trähus – mot Kungälv Kyrka och anrika Fars Hatt som ligger alldeles i anslutning till fästningen. För att inte tala om Marstrand som är en av västkustens allra största pärlor. Strosa på kajpromenaden, njut av de pittoreska fasaderna, upptäck alla mysiga butiker och konstutställningar samt restauranger och sköna bad. Eller varför inte Carlstens Fästning som är öns stolthet och största sevärdhet.

Du som gillar att röra på dig har nära till många olika motionsformer. En av de populärare är Fontins frilufts- och rekreationsområde som är hela 212 hektar stort. Här har du tillgång till en helt ny motionscentral som är naturskönt integrerad i den oändliga terrängen. Behöver du en riktig bensträckare kan det vara skönt att veta att Bohusledens 37 mil långa vandringsled från Lindome till Strömstad går förbi Motionscentralen Fontin och Grandalen. Är du golfare har du flera banor och klubbar att välja på i och kring Kungälv. Utöver det finns det dessutom gym och gruppträningsmöjligheter i närområdet. Samt inte minst sim- och ishallen Oasen för såväl stora som små simmare och skridskoåkare.

Mer fakta

Golv: Ekparkett, 3-stav, mattlackad. Golvsockel: Ek.
Väggar: Målad microlitväv. Stänkskydd av kakel, vit, blank 200x500 mm stående, ljusgrå fog.
Tak: Målat, vit.
Inredning: Skåpsinredning från Vedum med vita släta luckor och lådor, handtag i aluminium. Platinagrå bänkskiva av laminat med rak kant och underlimmad diskho. Köksblandare, krom. LED-belysning under väggskåp.
Utrustning: Spisfläkt från Franke. Vitvaror från Bosch. Infälld induktionshäll. Inbyggnadsugn, vit. Inbyggnadsmikro, vit. Kyl, vit. Frys, vit. Vit diskmaskin

Golv: Ekparkett, 3-stav, mattlackad. Golvsockel: Ek.
Väggar: Målad microlitväv.
Tak: Målat, vit.

Golv: Klinker, ljusgrå, matt, 200x200 mm (100x100 i dusch), mellangrå fog.
Väggar: Kakel, vitt, matt, 250x400 mm, liggande, ljusgrå fog.
Tak: Målat, vit.
Inredning: Golvmonterad WC-stol. Vägghängd kommod från Vedum med lådor och tvättställ, vita, med vit grepplist. Tvättställsblandare, krom. Spegel med belysning. Duschväggar i klarglas med silverprofiler. Duschblandare och duschset, krom. Vit bänkskiva av laminat med rak kant. Väggskåp från Vedum med vita släta luckor med handtag i aluminium. Handduks- och klädkrokar, 4 st, krom. Toalettpappershållare, krom. Handdukstork, krom. LED-belysning under väggskåp. Takbelysning, LED. Utrustning: Tvättmaskin och torktumlare från Bosch alternativt Kombimaskin från Bosch, vita.

Golv: Klinker, grå, 300x600 mm, grå fog. Ekparkett, 3-stav, mattlackad.
Golvsockel: Ek.
Väggar: Målad microlitväv.
Tak: Målat, vit.
Inredning: Skjutdörrsgarderober, vita. Hylla och klädstång, vita.

Dokument och faktablad

Anmäl intresse till Brf Murgrönan

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp