Kommande
Kommande

Brf Mårbacka

Bo nära stad och natur i nya Selma Stad. Här har du vardagsinköp, kulturliv och grönområden inpå knuten. Riksbyggen erbjuder nybyggda och ytsmarta bostadsrätter med plats för ett aktivt och socialt liv. Anmäl intresse nu. Och gå med i Riksbyggen Förtur för en bättre plats i kön vid säljstart. Välkommen till en nybyggd verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 60
Status Kommande

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Selma Stad i Göteborg

Göteborgs Stad har en tydlig målbild för Selma Stad och efter många års planering har området tagit form. Riksbyggen är en av flera aktörer och har påbörjat byggandet av den första etappen bostadsrätter – Brf Dunungen.

Smart planerade lägenheter

Gensvaret på första etappen har varit stort och vi planerar nu därför vidare för nästa etapp. Etapp två kommer att erbjuda cirka 60 ljusa och luftiga bostadsrättslägenheter. Lägenheterna är välplanerade och ytsmarta. Det gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, från små ettor på 26 kvadrat till treor på 77 kvadrat. De större lägenheterna är genomgående med fönster i minst två väderstreck och de mindre vetter mot den fina innergården. Samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats och de flesta med inglasning, så att säsongen varar längre.

I föreningen kommer det att finnas en ljus och inbjudande lokal för gemensamma aktiviteter eller egna tillställningar. En praktisk lokal för den större släktmiddagen eller barnkalaset. Det kommer också att finnas övernattningsmöjligheter för den som vill kunna ta emot tillresande släkt och vänner.

Innergården kommer att bli en oas. Grön och skön med möjlighet till avkoppling och egen odling. På gården kommer det att finnas en grillplats att använda vid härliga sommarkvällar. Lägenheterna kommer att byggas med mycket högt ställa krav på tillgänglighet, innemiljö, energieffektivitet och miljöanpassning. Huset projekteras för att uppfylla kraven för Miljöbyggnad nivå silver.

Tillgång till parkeringsplatser

Här har du det mesta på gång- och cykelavstånd och kollektivtrafiken gör det enkelt för dig att nå resten av Göteborg. Är du beroende av bil finns parkeringsplatser på gården, dessa fördelas enligt principen först till kvarn vid köp av bostadsrätt. Vissa av dem är förberedda med laddstolpe för dig som kör elbil.

Ett liv med färre måsten

Att vara bostadsrättsinnehavare är skönt. Du slipper många jobbiga måsten. Har du kanske ledsnat på husfix, gräsklippning eller snöskottning? Här bor du i en nybyggd och toppmodern lägenhet utan stökiga underhållsarbeten. Här får du inte bara ett modernt boende, du kan också frigöra tid för det som verkligen är viktigt i livet.

Lev ett aktivt och socialt liv

Stora grönområden finns på promenadavstånd. Varför inte starta dagen med en morgonjogg? Det finns flertalet joggingspår i naturområdet mellan Backadalen och Lillhagen. Och bara snäppet bortanför ligger Backavallen med flera fotbollsplaner och ett motionscentrum som har öppet alla dagar i veckan. Är du sugen på ordentlig avkoppling har du också Sankt Jörgen spa på bekvämt avstånd. Närmaste golfbana ligger två kilometer bort. På femton minuter är du inne i Göteborgsmyllret med stombussarna. Men det går minst lika smidigt att hoppa på cykeln och ta dig fram på de fina cykelvägarna för egen maskin. Och till E6:an är det mindre än en kilometer.

Selma Lagerlöfs Torg är en uppskattad mötesplats, med god service och ett brett utbud av butiker. Här finns allt du kan tänkas behöva – en stor nybyggd matbutik, frukt- och grönsakshandel, apotek, bageri, café, restaurang, fiskbutik, frisör, blomsteraffär med mera. Och i hjärtat av kvarteret ligger det nya stadsdelshuset med verksamheter som bibliotek, kulturskola, teater och mötesplatser. I Selma stad får du både det gröna kvarterslivet och citypulsen på ett bräde. En plats att verkligen älska, en plats som skapas för det goda vardagslivet och livet.

Miljöcertifierade och hållbara hem För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå använder vi Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat.

Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Riksbyggens ambition är att driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete.

Anmäl intresse till Brf Mårbacka

Anmäl ditt intresse till Brf Mårbacka och få löpande nyhetsbrev med aktuell information om vad som händer i bostadsprojektet. Givetvis får du också fylligare information när det är dags för säljstart.

Du behöver enbart göra en intresseanmälan för hela bostadsprojektet även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Prel. 2021
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  2023/2024

Selma stad – ett område som fått nytt liv

Selma Lagerlöfs Torg genomgår nu den största omvandlingen sedan torget byggdes 1971. Så säg hej då till det Selma Lagerlöfs Torg en gång var och hej till nya Selma stad.

Här byggs inte bara hus. Här omformas vägnätet, så att det som nu är genomfartsleder blir levande stadsgator. Här har skapats butiker, kulturhus och arbetsplatser. Här utökas både den kommersiella och den kommunala servicen. Här formas en attraktiv ny stadsdel med trygghet och hållbarhet i fokus. Utbyggnaden av Selma Lagerlöfs Torg till Selma stad sker i etapper. Sammanlagt planeras här omkring 1 000 nya bostäder för studenter, ensamstående och familjer. Läs mer om planerna för hela området här!

Anmäl intresse till Brf Mårbacka

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till