Kommande
Kommande

Brf Korseberg Vik

Nu planerar vi för sista etappen i populära Korseberg! Därmed är det också sista chansen att flytta in i en helt nyproducerad lägenhet i det naturnära området med bad runt knuten. I nya Brf Korseberg Vik planerar vi att bygga 42 ytsmarta lägenheter med hållbarhet i fokus. Anmäl ditt intresse idag och glöm inte bort att gå med i Riksbyggen Förtur. Välkommen till en sjönära verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 41
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar då vi är i en tidig fas i projektutvecklingen. Men anmäl intresse redan nu så får du löpande information och framförallt inbjudan till visningar och all information till säljstarten.

Projektsidan kommer byggas på med mer information ju närmare säljstart vi kommer, men insatser och månadsavgift blir klart först till säljstarten.

Välkommen att kontakta säljansvarig om du har frågor eller funderingar!

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Sista etappen med bostadsrätter i Korseberg, Vänersborg

Nu startar arbetet med den sista etappen i populära Korseberg. Anmäl ditt intresse nu och gå med i Riksbyggen Förtur. Det nya flerbostadshuset blir fem våningar högt och fylls med yteffektiva lägenheter i olika storlekar och planlösningar. Alla har en inglasad öppningsbar balkong eller uteplats mot kvällssolen i väster.

Men det bästa med Korseberg är nog naturen, sjön och närheten till stan. Här får man alla möjligheter till ett aktivt liv med stor frihet. Ett boende de flesta bara drömmer om, med vardags livet nära natur och vatten.

Att bo i Korseberg

Intresset för att köpa nyproduktion i Korseberg har varit stort under de tidigare etapperna. Besöker du området förstår du snabbt varför. Kombinationen av närheten till både natur, vatten och staden gör Korseberg till ett område med många kvaliteter. Här bor man modernt med nyproduktionens alla bekvämligheter och där arkitekterna tagit tillvara på platsens kvaliteter; ljuset, utsikten och förutsättningarna för ett aktivt liv.

Lägenheter i många olika storlekar

Varje vrå i fastigheten har tagits tillvara på. Resultatet har blivit ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, från 2—5 rum och kök. Extra mycket kraft har lagts på de 42 lägenheternas rymd, ljusaxlar och fönstersättningar för att maximera ljusinsläpp och utsikt mot natur.

När husets placering skulle ritas in var det självklart att göra det utifrån naturens villkor och att bevara den vackra naturen som rekreationsområde. Stråken, grönskan, vattnet och de böljande ängarna kommer även i fortsättningen vara tillgängliga för allmänheten. Nya bryggor har anlagts för att göra området ännu mer levande. Det har också varit viktigt att genomgående välja bra materialval till bostäderna, så väl exteriör! som interiört.

Inredningen i Brf Korseberg Vik

Lägenheterna i Brf Korseberg Vik får precis som övriga etapper moderna designlinjer för kök och badrum. Varje lägenhet kommer med ett grundutförande och du har självklart möjlighet att göra tillval. Vi vet att skjutdörrsgarderober från Elfa och separat klädkammare har varit mycket uppskattat i tidigare projekt, därför ändrar vi inget där. Desamma gäller att 4-, 5- samt även några av 3-rum och kök får dubbla WC och badrum även i Brf Korseberg Vik.

Möjlighet att välja typ av parkeringsplats

Parkeringsplats finns till varje lägenhet och är du tidigt ute kan du välja på garage, carport eller öppen parkering.

Har du elbil? Då kommer vi att utrusta din plats med laddstolpe. Det kommer även att finnas några extra parkeringsplatser att hyra för dig som har två bilar. Och givetvis gästparkering för besökande vänner. På garage- och carporttak kommer det att växa sedum, vilket förstärker och behåller naturkänslan i området.

Få tid över till livets viktiga saker

Jämfört med villalivet är boende i bostadsrätt ett bekymmersfritt liv. Alla måsten är som bortblåsta. Har du tröttnat på husfix och helst vill slippa alla underhållsarbeten kommer du snabbt att hitta lugnet i Korseberg. Du flyttar in i en ny och toppmodern lägenhet med alla bekvämligheter du kan önska dig.

Förberett för ett socialt och aktivt liv

Du som köper en lägenhet här kommer även att ha tillgång till en stor gemensamhetslokal med kök och övernattningsmöjlighet i gästlägenhet.

Med fritidsaktiviteter följer ofta en hel del utrustning och sysslor. Golfklubbor ska tvättas, takboxar ska förvaras och cyklar behöver lagas. För att göra livet lite enklare för alla boende kommer vi att ta hänsyn till detta och addera några smarta lösningar. I anslutning till bostadshuset kommer vi till exempel att bygga en mindre cykelverkstad. Här kommer det bli möjligt att utföra enklare service och cykeltvätt.

Hållbarhet och valfrihet

Brf Korseberg Vik är byggt med hållbarhet i åtanke, bland annat kommer huset certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver. Det kommer även finnas solceller på taket och elbilsladdare kommer installeras till ett antal platser.

Bra kommunikationer

Kommunikationerna till och från Korseberg är utmärkta. Med bil går det snabbt och enkelt att ta sig till Trollhättan via E45 eller till Uddevalla via Riksväg 44. Busshållplats finns i anslutning till området. Läget är också väldigt bra för de som föredrar att gå eller cykla. Med cykel till stan tar det cirka 15 minuter.

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Korseberg Vik

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är byggt enligt Miljöbyggnad Silver som visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

 • Solceller på yttertak
 • Sedumtak på komplementhusen
 • Möjlighet till laddstolpe för hybrid/elbil

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke inom kategorin Nyproduktion av bostäder.

Riksbyggens hållbarhetsarbete

placeholder

 • Planering pågår

  September 2021
 • Säljstart

  Sommar 2022
 • Byggstart

  Vinter 2022
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Höst 2024

Bo i naturen, tre km till centrum

Som boende i Korseberg har du nära till det mesta. Sjön och naturen har du direkt utanför dörren, Vänersborgs centrum är bara tre kilometer bort. Gå, cykla eller åka kollektivtrafik, det är upp till dig.

Brf Korseberg Vik är ett boende i en idyllisk miljö - precis vid vattnet, nära grönska och natur. Här finns alla möjligheter till en aktiv fritid. Ett morgondopp från bryggan i Vassbotten? På promenadavstånd från bostaden ligger flera badplatser. Här kan du också fiska eller utöva vattensporter. Många uppskattar också närheten till 0nsjö Golfklubbs 18- hålsbana.

I Vänersborgs pittoreska och charmiga centrum blandas kultur och historia med stämningen längs gator, torg och parker. Mixen av mysigt belägna restauranger, bra shopping, service, gatumusikanter och Vänerns inramning ger staden dess gemytliga identitet.

Anmäl intresse till Brf Korseberg Vik

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till