Kommande
Kommande

Brf Tornsvalan

I vårt nya kvarter i Fredriksberg har du nära till naturen. Här planerar vi moderna och välplanerade bostadsrätter om 2–4 rum och kök intill Råbyskogen, där Stenkumlaskolan tidigare låg. Här kommer vi erbjuda ett nytt boende i harmonisk miljö. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 48
Status Kommande

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Bostadsrätter intill Råbyskogen i Västerås

Med fint läge mot lummiga Råbyskogen planerar vi för Brf Tornsvalan, nyproducerade bostadsrätter om 2–4 rum och kök med helkaklade badrum, moderna materialval och rymliga balkonger. Just nu pågår projektering av det nya kvarteret för fullt och vi planerar för en säljstart under år 2022.

Brf Tornsvalans två punkthus kommer vara belägna i norr, till höger när du kommer upp för Stenkumlagatan. I ett av husen blir det integrerad förskola med fyra avdelningar. Brf Tornsvalan är beläget i den östra delen av stadsdelsskogen Råbyskogen i Västerås tätort, cirka 3 km från centrum.

Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck. Härifrån är det nära till många arbetsplatser, Erikslunds köpcentrum och bra kommunikationer till Västerås city. Vid säljstarten kommer det presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar.

Det nya kvarteret

Där Stenkumlaskolan tidigare låg kommer Riksbyggen tillsammans med Västerås stad och Hemsö utveckla och förvandla ett nytt levande kvarter. En plats för människor att bo, leva och trivas på.

Här planeras det för sju fristående punkthus om totalt cirka 240 lägenheter och byggnationen kommer ske etappvis. Brf Tornsvalan kommer erbjuda något för alla och här planerar vi för såväl mindre och yteffektiva lägenheter till större bostäder för den stora, urbana familjen och givetvis också lägenheter för dig som drömmer om att lämna villalivet bakom dig och istället börja njuta av en skönare bekymmersfri tillvaro på ett naturnära läge.

Vad händer på området

Just nu håller vi på och färdigställer Kv. Kornknarren, våra 120 hyresrätter i det nya kvarteret med en inflyttning under 2022.

All byggnation i området anpassas väl till Råbyskogens unika förutsättningar. De utformas med sammanhållen bebyggelse med individuella, identitetsskapande, avvikelser vad det gäller detaljer och färgsättning/materialval. De sju fristående punkthusen ska placerade i fritt förhållande till varandra och byggnaderna kommer utformas med varierande höjder.

Fredriksberg — gröna områden och närhet till service

Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym, padelhall och med motionsspår inpå knuten. Fredriksberg har stora grönområden som ger hela området parkkaraktär. I anslutning till området finns Råby motionsspår, en 2,5 km kuperad bana i Råbyskogen mellan stadsdelarna Hammarby och Råby. Banan utgår från Råby idrottsplats och här finns även ett utegym.  

Råbyskogen är en av Västerås stadsdelsskogar med höga värden, både ur naturvärdeshänseende och för rekreation. I området finns fornlämningar och kulturhistoriska lämningar. Området kring Råby har varit bebott sedan bronsåldern och kallades tidigare för Kumla (Kumbla) som kommer från ordet gravkummel. Området utgörs huvudsakligen av en hårdgjord glänta i skogen som kantas av barrskog på blockrik mark. Lek och rekreation Råbykogen är populär ur rekreationssynpunkt och i skogen finns många upptrampade stigar och ett elljusspår.  I den norra delen av skogen finns Råby IP, som bland annat används för fotbollsspel och allmänhetens skridskoåkning.

Det är det cirka fyra kilometer till centrala Västerås. Med buss, bil eller cykel når du Västerås centrum på 10–15 minuter och med bil tar du dig snabbt till Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. I Bäckby och Råby centrum strax intill finns butiker, allaktivitetshus, bibliotek och restauranger.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Riksbyggens Trygghetslöfte

placeholder

 • Planering pågår

  September 2021
 • Säljstart

  2022
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttningsklart

   

Om området

Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Anmäl intresse till Brf Tornsvalan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till