Kommande
Kommande

Brf Tornsvalan

Med ett lugnt och rofyllt läge med naturen runt knuten planerar vi Brf Tornsvalan. 50 moderna och välplanerade bostadsrätter med balkong och vacker utsikt över hela området och Råbyskogen. Platsen är väl vald med skogen tätt intill och förskola runt knuten. Vardagspusslet har aldrig varit enklare att lägga. Låt något eget bli verklighet.

Bostadsfakta

Lägenheter 50
Status Kommande

Visningar

Gör en intresseanmälan genom att klicka på ”Anmäl intresse”. Då får du löpande information om bostadsprojektet.

Gå även med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först, utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Bostadsrätter intill Råbyskogen i Västerås

I vårt nya kvarter i Fredriksberg intill lummiga Råbyskogen, där Stenkumlaskolan tidigare låg, bor du omgiven av vackra grönområden och med skogen tätt intill. Bland de 50 moderna och välplanerade lägenheterna hittar du både den väldisponerade tvåan och den unika, rymliga femrummaren med både balkong och privat terrass. Däremellan finns trivsamma treor och fantastiska fyror med dubbla badrum. Storlekarna är mellan 46 och 114 kvm.

Lägenheterna är smakfullt inredda med material och färgval som skapar den perfekta grunden i din nya bostad. Det är din personliga smak och dina inredningsdetaljer som sedan skapar ditt drömhem. Här kommer vi erbjuda moderna och genomtänkta bostäder med harmoniska och stilrena material.

Ett naturnära boende

Brf Tornsvalan kommer omfatta två punkthus på vänster sida av Stenkumlagatan, ett 8-våningshus med en suterrängkällare/entrévåning och ett 6-våningshus med integrerad förskola.

Direkt till vänster när du kommer in i det nya området ligger Rapphönan 1, ett 8-våningshus med 32 lägenheter där det översta våningsplanet kommer vara indraget. Indraget innebär att högst upp i huset blir det två treor med balkong och en unik 5:a på 114 kvm med tillhörande terrass på ca 30 kvm i fritt söderläge samt en balkong i rofyllt västerläge mot skogen. Högst upp på gatan ligger

Rapphönan 2, ett 6-våningshus med 18 lägenheter och integrerad förskola. Rapphönan 2 kommer bestå av en sexvåningsdel utformad som ett punkthus och en tvåvåningsdel som är vinklad i förhållande till den högre delen. Förskolans lokaler kommer finnas i tvåvåningsdelen och även gå in i de nedersta två våningarna i punkthuset. Resterande del av den högre delen är bostäder.

Bilparkering kommer finnas på den gemensamma parkeringen i planområdets södra del.

Livet mellan husen

Tomten vid Brf Tornsvalan har en höjdskillnad på upp till 4 meter, vilket gör att gården kommer få en vacker utblick över hela området Kornknarren och Råbyskogen och här kommer vi kunna erbjuda en ovanlig typ av naturnära boendemiljö. Idén för gårdsmiljön är att i så stor utsträckning som möjligt bevara den befintliga naturmarken.

Vi planerar för ett trädäck och som utblickspunkt i bästa solläge placeras en större sittmöbel som samspelar med trädäcket i material och formspråk och skapar en utsiktsplats. Vidare kommer vi placera ut ett antal lekskulpturer och hoppkubbar i trä inom området som vi kallar för skogsleken.

Mer information kommer

För Brf Tornsvalan finns ännu ingen information om exempelvis specifika lägenhetsstorlekar och priser att tillgå. Priser kommer publiceras under 2023 i samband med säljstarten och vi uppdaterar hela tiden projektet successivt med ny information.

Gör en intresseanmälan redan idag så håller vi dig uppdaterad via mejl om vad som händer i projektet och när det är dags får du såklart även en inbjudan till säljstart! Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar. Alla kan köpa en bostadsrätt av Riksbyggen, men som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Det nya kvarteret intill Råbyskogen

Området runt Brf Tornsvalan är vi på Riksbyggen med och utvecklar och förvandlar till ett nytt levande kvarter där vi vill skapa en plats för människor att bo, leva och trivas på. I det nya området planeras det för totalt sju fristående punkthus med totalt cirka 240 lägenheter. De sju fristående punkthusen ska placeras i fritt förhållande till varandra och byggnaderna kommer utformas med varierande höjder och byggnationen kommer ske etappvis och all byggnation i området anpassas väl till Råbyskogens unika förutsättningar. Här kommer det utformas en sammanhållen bebyggelse med individuella, identitetsskapande, avvikelser vad det gäller detaljer och färgsättning/materialval.

Vad händer inom området?

Nu till sommaren kommer nyrenoverade Fredriksbergsbadet att öppna och vi håller på och färdigställer 120 nyproducerade hyresrätter i området, Kv. Kornknarren med inflyttningar i tre etapper med första inflyttningen i maj 2022.

Välkommen till en ny verklighet med lugn och ro!

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Hållbarhetsåtgärder för Brf Tornsvalan

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller och bilpool
 • Kuperad gård i skogsmiljö

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

  September 2021
 • Säljstart

  2023
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inflyttningsklart

   

Fredriksberg - gröna områden och närhet till service

Fredriksberg har stora grönområden som ger hela området parkkaraktär. Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym, padelhall och med motionsspår inpå knuten. Råbyskogen är en av Västerås stadsdelsskogar med höga värden, både ur naturvärdeshänseende och för rekreation.

I området finns fornlämningar och kulturhistoriska lämningar. Området kring Råby har varit bebott sedan bronsåldern och kallades tidigare för Kumla (Kumbla) som kommer från ordet gravkummel. Området utgörs huvudsakligen av en hårdgjord glänta i skogen som kantas av barrskog på blockrik mark. Råbyskogen är populär ur rekreationssynpunkt och i skogen finns många upptrampade stigar och ett elljusspår. 

I den norra delen av skogen finns Råby IP, som bland annat används för fotbollsspel och allmänhetens skridskoåkning. Råby IP är och är hemvist för fotbollsklubben IK Franke. Råby motionsspår är en 2,5 km kuperad bana i Råbyskogen mellan stadsdelarna Hammarby och Råby. Banan utgår från Råby idrottsplats och här finns även ett utegym.

Goda kommunikationer och nära service

I Råby centrum strax intill finns butiker, allaktivitetshus, bibliotek och restauranger. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och därefter Stenkumlagatan. Det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck. 

Det är det cirka fyra kilometer till centrala Västerås. Med buss, bil eller cykel når du Västerås centrum på 10–15 minuter och med bil tar du dig snabbt till Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. I Bäckby och Råby centrum strax intill finns butiker, allaktivitetshus, bibliotek och restauranger.

Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Anmäl intresse till Brf Tornsvalan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till