Planerat
Planerat

Brf Sjömärket

Projektets bygglov har blivit överklagat, vilket får till följd att vi inte kommer kunna ha någon säljstart för Brf Sjömärket under hösten 2020. På Lillåudden med närhet till såväl Mälaren, natur, Västerås resecentrum och med city inom bekvämt räckhåll planerar vi för Brf Sjömärket, 88 lägenheter med hållbarhet i fokus. Här blir det ljusa och moderna bostadsrätter från 1–4 rum och kök med balkong eller uteplats.

Bostadsfakta

Lägenheter 88
Status Planerat

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Västerås

Projektets bygglov har blivit överklagat. Vårt mål är att fortsätta arbeta med projektet för att komma fram till en säljstart så snart som möjligt. Vi beklagar detta och vår rekommendation är att du ställer dig i vår kö så kommer vi hålla dig uppdaterad med information.

Sista chansen, på vår sista lott på Lillåudden planerar vi för Brf Sjömärket, 88 moderna lägenheter med hållbarhet i fokus. I Brf Sjömärket blir det ljusa och moderna lägenheter om 1-4 rum och kök från 35 till 101 kvm. Här vill vi bygga Svanenmärkt, och erbjuda en byggnad som har granskats ur ett livscykelperspektiv och med omtanke om människa och miljö.

Inför försäljningsstarten

Välkommen att göra din intresseanmälan redan idag för fortlöpande information om projektet.

En ny utsikt

Med adress Sjömärkesgatan, Verksgatan och Fyrtornsgatan planerar vi för Brf Sjömärket, ett lamellhus med fem trapphus där huset vid Fyrtornsgatan blir 4 och 5 våningar och mot Verksgatan och Sjömärkesgatan 6 våningar.


Öppna och varierande planlösningar

Lägenheterna får sociala planlösningar, stora balkonger eller uteplats och här står funktionen och stilfullhet i centrum, både vad gäller planering och materialval. Ljusa och väldisponerade lägenheter med varierande planlösningar. Våra ettor och tvåor har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och de större lägenheterna om 3–4 rum och kök är genomgående och har köket separerat från vardagsrummet. Det kommer finnas ett mindre utvändigt förråd samt ett förråd inne i lägenheten.

Gemenskap

Som boende i Brf Sjömärket finns fler ytor att använda än de som hör till den egna bostaden. På innergården finns föreningens egen oas, en grönskande innergård med orangeri, pergola och sittplatser. För dina långväga gäster finns en övernattningslägenhet där nära och kära kan bo under besöket.

Bilpool ingår

Även om allt är inom gångavstånd finns det tillfällen då det är bra med bil. I Brf Sjömärket ingår medlemskap i bilpool, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när du behöver det. Har du egen bil kan du hyra plats i föreningens garage eller hyra någon av de utvändiga parkeringsplatser med motorvärme.

Tryggare med Trygghetsfilosofin

Trygghetsfilosofin genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Den innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Sjömärket

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är Svanenmärkt vilket innebär ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och husets förvaltning som ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

 • Bilpool
 • Solceller
 • Närhet till kollektivtrafiken
Riksbyggens hållbarhetsarbete

 • Planerad

  Höst 2019
 • Säljstart Förtur

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inflyttning

  Vår 2023

Udden som lockar många

På Lillåudden bor du i en idyllisk miljö – på en udde nära staden, Mälaren och naturen. Här lever du ett bekvämt vardagsliv med allt du behöver på nära håll och en aktiv fritid med promenadstråk längs Mälaren, mysiga fik och bra restauranger.

Västerås växer

Västerås är en stad med gamla anor och är en av Sveriges absolut äldsta städer. Staden har ett unikt läge vid Mälarens norra strand cirka 10 mil, eller 53 minuter med tåg, nordväst om Stockholm. Här finns även landets största småbåtshamn, ett av Sveriges mest imponerande idrottsområden Rocklunda, cirka 37 mil cykelvägar och flera vackra utflyktsleder. I Västerås finns ett rikt fritidsliv och en levande stadskärna. För att förkorta avståndet till både tågstationen och centrum från Lillåudden så finns en öppningsbar cykel- och fotgängarbro som förbinder udden med “fastlandet”, vilket gör det enkelt att ta sig såväl Västerås resecentrum som stadskärnans myllrande folkliv.

Kommunikationer

Som boende i Brf Sjömärket kommer du uppskatta hur bekvämt det är att bo nära bra kommunikationer. Tåg, buss och för all del även båttrafiken ut till Mälaröarna ligger inte mer än ett stenkast bort. En cykel- och gångbro förbinder udden med ”fastlandet” och är din genväg till city och Västerås resecentrum, där finns transporter med tåg, buss och taxi. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger ett stenkast från city.

En hel stad med nöjen

Via bron går du snabbt till Östra Hamnen och färjekajen med ett stort utbud av restauranger. Några minuter till på cykel eller till fots så är du i city och här finns ett bra shoppingutbud som mixas med kultur och historia längs gator, torg och parker. Mixen av mysigt belägna restauranger och shopping ger Västerås dess trivsamma identitet.

Flanera längs Mälaren

Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren. Går du mot Öster Mälarstrand når du först actionbadet Kokpunkten och Steam hotell. Vidare finns kajer, bryggor, båtar, restauranger och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren.

Motionera mera, en lätt match

Gillar du att röra på dig har du nära till många olika motionsformer. Inom gångavstånd åt nordväst finns exempelvis populära gym- och motionscentret Friskis & Svettis. Vidare en kort promenad åt sydväst hittar du Lögarängsbadet som är en toppmodern träningsanläggning med 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool och restaurang. Här finns även ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning. I samma område ligger sandstranden vid Lögastrand där du badar i Mälaren, och under sommarhalvåret samordnar kommunen utomhusbio här. Vid badet finns också Västerås Cable park. Kabelparken är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport. Istället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift. Vintertid plogas en bana för långfärdsskridskor upp på Mälarisen.

Friluftsliv – året runt

Det populära friluftsområdet Björnön ligger endast fem kilometer från Lillåudden. Området lockar människor i alla åldrar, allt från soltörstande picknickentusiaster och barnfamiljer till de som verkligen tar motion på allvar. Björnön är en fantastisk plats för sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. På Björnön kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Här finns också kiosk, uthyrning av kajaker, långfärdsskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

Anmäl intresse till Brf Sjömärket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede.