Slutsålt
Slutsålt

Brf Sjömärket

1 250 000–5 495 000 kr

Ett nytt kvarter växer fram på populära Lillåudden i Västerås. Preliminär inflyttning i slutet av 2023. Här bor du i en modern lägenhet på en halvö i Mälaren, nära både natur och stadspuls. 80 smakfullt inredda bostadsrätter på ett till fem rum och kök, med balkong, uteplats eller privat terrass. Välkommen till en Mälarnära verklighet!

Bostadsfakta

Pris 1 250 000– 5 495 000 kr
Rum 1–5 rum och kök
Boarea 35–118 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • bredband
 • TV och IP-telefoni via Tele2
 • medlemskap i bilpool
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel
 • varmvatten
  Föreningen har individuell mätning (IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel och varmvatten.

  Vad används avgiften till
2 737–6 968 kr/mån
Våningar 4–5
Lägenheter 80
Status Försäljning pågår

Visningar

Inga visningar hålls i dagsläget. För mer information kontakta ansvarig säljare, Maria Grandin.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter centralt i Västerås

Vilken försäljning vi har haft i Brf Sjömärket! Otroligt roligt att så många hittat sitt nya hem i Lillåuddens senaste bostadspärla. I dagsläget finns inga lägenheter till salu, men om någon åter blir ledig kommer du att hitta den här på hemsidan under rubriken "Bostäder".

Vad händer vid köp av lägenhet?

Vid köp av lägenhet hos oss på Riksbyggen är det första steget att vi skriver under ett förhandsavtal. Betalningsprocessen ser ut enligt följande;

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som för närvarande är två procent av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr). Förfallodag efter cirka 14 dagar.
 • Cirka sex månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är tio procent av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.

Mälarens lugn vid stadens puls

I kvarteret Sjömärkesgatan/Verksgatan/Fyrtornsgatan, på vår sista tomt på Lillåudden, bygger vi nu Brf Sjömärket. En Svanenmärkt bostadsrättsförening som har granskats ur ett livscykelperspektiv med omtanke om människa och miljö.

I denna populära stadsdel har du alltid Mälarens glittrande vatten runt knuten. Samtidigt har du närhet till Västerås centrums hela utbud av butiker och restauranger. Det bästa av två världar helt enkelt. Joggingrundan med jakt på personbästa eller den fridfulla söndagspromenaden börjar utanför dörren. Och gångstråken tar dig vidare med Mälaren som granne oavsett vilket riktning du väljer. På vintern är det du som är först ut på Mälarisens vidsträckta skridskobanor och skidspår. Västerås har många topprestauranger, så de kvällar du inte orkar laga middag tar du bara bron över hamnbassängen till centrum. Och vips så kommer du på dig själv med att stå och att välja mellan högrevsburgare extra allt och en saffransdoftande bouillabaisse.

Det lilla extra på Lillåudden

I huset som utgör Brf Sjömärket skapar vi verkligen rum för hela livet, mot norr, väster och söder är översta våningarna indragna. Mot väster har vi utöver indragningen även valt att ta bort en våning. På så sätt släpper vi in mer sol till kringliggande bebyggelse och mer kvällsljus till gården. Bland de 80 moderna och välplanerade lägenheterna hittar du både den lilla ettan med sovalkov och den rymliga femrummaren med både balkong och privat terrass. Däremellan finns självklart ytsmarta tvåor, trivsamma treor och fantastiska fyror med den uppskattade extra gäst-WC:n. Storlekarna är mellan 35 och 118 m².

Lägenheterna är smakfullt inredda med material och färgval som skapar den perfekta grunden i din nya bostad. Det är din personliga smak och dina inredningsdetaljer som sedan skapar ditt drömhem. I köket samsas ljusgråa luckor med ett vitt, blankt, stående kakel av modell större, en praktisk laminatskiva med fin skifferstruktur och rostfria vitvaror. Handtagen är kromade. Lägenheten har genomgående trägolv förutom i entrén där vi valt ett mörkgrått klinker – praktiskt och snyggt! I det helkaklade badrummet i grått och vitt har du självklart din egen tvätt & tork och gott om förvaring i kommod, spegelskåp och väggskåp.

Gemenskap

I Brf Sjömärket planerar vi för fler ytor att använda än de som hör till den egna bostaden. På innergården vill vi skapa föreningens egen oas, en grönskande innergård med pergola, grill och sittplatser. För långväga gäster finns en övernattningslägenhet, där nära och kära kan bo när de kommer på besök.

Bilpool ingår

I Brf Sjömärket kommer medlemskap i bilpool ingå i månadsavgiften, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när det behövs. Även om allt är inom gångavstånd finns det tillfällen då det kan vara bra att ha tillgång till bil. Och tänk så underbart att ha tillgång till bilens fördelar, men ändå slippa allt krångel som ett bilägande kan innebära! I föreningen kommer det även att finnas ett antal garage- och parkeringsplatser med motorvärmare för uthyrning.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur

Tryggare med Trygghetsfilosofin

Trygghetsfilosofin genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Den innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag.

Hållbarhetsåtgärder för Brf Sjömärket

 • Svanenmärkt hus
 • Bilpool
 • Laddstolpar

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

  Höst 2019
 • Byggstart

  Augusti 2021
 • Säljstart

  September 2021
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Prel. senhöst 2023

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Udden som lockar många

På Lillåudden bor du i en idyllisk miljö – på en udde nära staden, Mälaren och naturen. Här lever du ett bekvämt vardagsliv med allt du behöver på nära håll. Och en aktiv fritid med promenadstråk längs Mälaren, mysiga fik och bra restauranger.

Västerås växer

Västerås är en stad med gamla anor och är en av Sveriges absolut äldsta städer. Staden har ett unikt läge vid Mälarens norra strand cirka 10 mil, eller 53 minuter med tåg, nordväst om Stockholm. Här finns även landets största småbåtshamn, ett av Sveriges mest imponerande idrottsområden Rocklunda, cirka 37 mil cykelvägar och flera vackra utflyktsleder. I Västerås finns ett rikt fritidsliv och en levande stadskärna. För att korta avståndet till både tågstationen och centrum finns en öppningsbar cykel- och fotgängarbro som förbinder udden med “fastlandet”. Det gör det enkelt att ta sig till såväl Västerås resecentrum som stadskärnans myllrande folkliv.

Kommunikationer

Som boende i Brf Sjömärket kommer du uppskatta hur bekvämt det är att bo nära bra kommunikationer. Tåg, buss och för all del även båttrafiken ut till Mälaröarna ligger inte mer än ett stenkast bort. En cykel- och gångbro förbinder udden med ”fastlandet” och är din genväg till city och Västerås resecentrum. Där finns transporter med tåg, buss och taxi. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger bara drygt fem km från city.

En hel stad med nöjen

Via bron går du snabbt till Östra Hamnen och färjekajen med ett stort utbud av restauranger. Några minuter till på cykel eller till fots så är du i city. Här finns ett bra shoppingutbud som mixas med kultur och historia längs gator, torg och parker. Mixen av mysigt belägna restauranger och shopping ger Västerås dess trivsamma identitet.

Flanera längs Mälaren

Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren. Går du mot Öster Mälarstrand når du först actionbadet Kokpunkten och Steam hotell. Vidare finns kajer, bryggor, båtar, restauranger och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren.

Motionera mera, en lätt match

Gillar du att röra på dig har du nära till många olika motionsformer. Inom gångavstånd finns flera av Västerås träningsanläggningar och gym. En kort promenad åt sydväst finns Lögarängsbadet, en toppmodern träningsanläggning med 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool och restaurang. Här finns även ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning. I samma område ligger sandstranden vid Lögastrand där du badar i Mälaren, och under sommarhalvåret samordnar kommunen utomhusbio här. Vid badet finns också Västerås Cable park. Kabelparken är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport. Istället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift. Vintertid plogas en bana för långfärdsskridskor upp på Mälarisen.

Friluftsliv – året runt

Det populära friluftsområdet Björnön ligger endast fem kilometer från Lillåudden. Området lockar människor i alla åldrar, allt från soltörstande picknickentusiaster och barnfamiljer till de som verkligen tar motion på allvar. Björnön är en fantastisk plats för sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. På Björnön kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Här finns också kiosk, uthyrning av kajaker, långfärdsskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till