Kommande
Kommande

Brf Sjömärket

Det här är bostäder för dig som vill bo lika nära Mälaren och natur som Västerås resecentrum och stadens puls. Här planerar vi för ljusa och moderna lägenheter om 1–4 rum och kök med balkong och/eller uteplats. Beräknad säljstart hösten 2020.

Bostadsfakta

Lägenheter 88
Status Planerat

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Välkommen på privat visning

Du är välkommen att kontakta ansvarig säljare och boka en privat visning. I dagsläget har vi inga öppna visningar.

Kontakt

Catarina Tenor
Sälj- och marknadsansvarig

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Västerås

I höst lanserar vi Brf Sjömärket, 88 moderna lägenheter med hållbarhet i fokus. En Svanenmärkt byggnad som har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helt nytt kvarter som växer fram på Lillåudden, perfekt för dig som vill bo i en modern lägenhet med hållbarhetsfokus.

I Brf Sjömärkets första etapp lanserar vi 46 bostäder om 1–4 rum och kök. Här finns ettor med sovalkov, tvåor till dig som behöver lite mer plats, fina treor och fyror till er som är fler och behöver mer.

Inför försäljningsstarten

Projektering pågår för fullt och planritningar, priser och tidsplaner kommer att presenteras här på bostadssidan inför försäljningsstarten. Nyfiken? Välkommen att göra din intresseanmälan redan idag för fortlöpande information om projektet.

En ny utsikt

Vid hörnet Sjömärkesgatan/Verksgatan planerar vi för ett lamellhus med fem trapphus om 4–6 våningar med hållbarhet i fokus och en social och trivsam innergård med orangeri/växthus, pergola och gemensam grillyta. I föreningen kommer det finnas övernattningslägenhet där långväga gäster kan inkvartera.

Öppna och varierande planlösningar

Här står funktionen och stilfullhet i centrum, både vad gäller planering och materialval. Ljusa och väldisponerade lägenheter med varierande planlösningar. Våra 1: or och 2: or har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och de större lägenheterna om 3–4 rum och kök är genomgående och har köket separerat från vardagsrummet. Förråd kommer finnas inne i lägenheten samt ytterligare ett mindre utvändigt förråd. Alla lägenheter har minst en balkong och/eller uteplats.

Bekvämt med garage och hiss

I föreningen kommer det finnas garageplatser med motorvärme, varav några platser är försedda med laddstolpar, parkeringsplatser med motorvärme belägna på utsidan och några platser på allmän platsmark.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten.

Tryggare med Trygghetsfilosofin

Trygghetsfilosofin genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Det kan förklaras med många ord, som skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Sjömärket

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är Svanenmärkt vilket innebär ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och husets förvaltning som ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

 • Bilpool
 • Solceller
 • Närhet till kollektivtrafiken
Riksbyggens hållbarhetsarbete

 • Planerad

  Höst 2019
 • Säljstart Förtur

  Höst 2020
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inflyttning

   

Udden som lockar många

Lillåudden är ett populärt område i Västerås hamn. Närheten till både den fridfulla naturen runt Mälaren och tempot inne i city har bidragit till intresset för att bo i stadsdelen. Härifrån kan du enkelt ta dig till såväl Västerås resecentrum som stadskärnans myllrande folkliv. I centrala Västerås finns ett bra utbud av caféer, restauranger, shopping och kulturliv.

Lillåudden är precis det som namnet skvallrar om, en udde omgiven av hamnbassängen i nordväst och öppna Västeråsbukten i söder. För att förkorta avståndet till både tågstationen och centrum finns en gångbro som förbinder udden med “fastlandet”. Arkitekturen i området kännetecknas av nordisk avskalad enkelhet blandad med en touch av marina element. Stränderna kantas av promenadvänliga kajer och frodiga grönområden som lockar till utomhusvistelse året runt.

Flanera längs Mälaren

Med blicken vänd mot naturen väntar mängder av friluftsmöjligheter alldeles inpå knuten. Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren. En öppningsbar cykel- och fotgängarbro leder över till Östra Hamnen och vid färjekajen finns olika restauranger. I tegelhuset där stadens tullverksamhet tidigare låg inryms en populär White Guide restaurang/brasserie, salong för hudvård och en inspirerande butik med mode, accessoarer, inredning och möbler. Går du mot Öster Mälarstrand når du först Västerås ångkraftverk där actionbadet Kokpunkten och Steam Hotel med utomhuspool, spa, gym, restauranger och skybar med utsikt över såväl Västerås som Mälaren är belägen. Vid Öster Mälarstrand finns kajer, bryggor, båtar, restauranger och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren.

Motionera mera, en lätt match

Gillar man att röra på sig har man nära till många olika motionsformer. På gångavstånd ligger Lögarängsbadet, en toppmodern träningsanläggning med sandstrand, 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool, restaurang och ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning. Här finns även Västerås Cable park, kabelparken är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport och istället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift. Under sommarhalvåret samordnar även kommunen utomhusbio vid Lögastrand.

Något att göra – året runt

Det populära friluftsområdet Björnön ligger endast fem kilometer från Lillåudden. Området lockar människor i alla åldrar, allt från de soltörstande picknickentusiasterna och barnfamiljerna till de som verkligen tar motion på allvar. Björnön är en fantastisk plats för sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. På Björnön kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, många lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Här finns också kiosk, uthyrning av kajaker, långfärdsskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad över gång- och cykelbron ligger Västerås resecentrum, där bl.a. Västerås Centralstation ligger. Här finns transporter med tåg, buss och taxi. Med sitt fantastiska läge i Sverige är det enkelt att resa till och från Västerås. Effektiva buss- och tågförbindelser med bara cirka en timme med bil eller tåg från/till exempelvis Stockholm. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger ett stenkast från city.

Anmäl intresse till Brf Sjömärket

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.