Kommande
Kommande

Brf Sjömärket

Ett nytt kvarter växer fram på populära Lillåudden i Västerås. I Brf Sjömärket kommer du bo i en modern lägenhet på en halvö i Mälaren, nära både natur och stadspuls. 80 smakfullt inredda bostadsrätter på 1 till 5 rum och kök, med balkong, uteplats eller privat terrass. Säljstarten sker i slutet av augusti, så anmäl ditt intresse redan idag! Preliminär inflyttning hösten 2023. Välkommen till en Mälarnära verklighet!

Bostadsfakta

Pris 0 kr
Rum 1–5 rum och kök
Area 35–118 kvm
Avgift 0 kr/mån
Våningar 4–5
Lägenheter 80
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljaren för mer information.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Snart dags för säljstart!

Vi har nu satt ett datum för vårt säljstartsmöte, som denna gång kommer att ske digitalt, via Teams. Kvällen torsdagen den 26 augusti är det som gäller, så save the date om du vill vara med när vi presenterar projektet, berättar hur försäljningen går till och svarar på era frågor. Länk till mötet kommer att skickas ut via mejl till alla intressenter, samt finnas här på Brf Sjömärkets hemsida. Självklart har du samma möjlighet att välja lägenhet även om du inte vill eller har möjlighet att delta på säljstartsmötet och inga val görs på själva mötet.

Alla som anmält intresse för Brf Sjömärket kommer att få vårt säljmaterial skickat till sig via angiven mejladress inför vår säljstart. Dessförinnan kommer du också att hitta alla planlösningar och vår Bostadsväljare här på hemsidan. Bostadsväljaren är ett digitalt verktyg där du kan se huset från olika vinklar och få värdefull hjälp när du ska hitta dina favoritlägenheter. Genom att klicka på önskad lägenhet får du även fram planlösningen. OBS! Priserna kommer att publiceras först i augusti. I Bostadsväljaren finns även en solstudie.

Vid intresse för köp fyller du i vår digitala valblankett som du får tillgång till i samband med säljstarten. Där rangordnar du alla lägenheter som är intressanta. Den lägenhet du helst vill ha får nr 1, näst helst nr 2 osv. Valblanketten ska vara inskickad senast sista svarsdag som är söndagen den 5 september 2021. När sista svarsdag har passerat tar vi inte emot några fler val, utan rangordnar de blanketter som inkommit enligt den intressekö vi har för Brf Sjömärket. Vi erbjuder sedan lägenheter strikt enligt den kön och du har då max ett dygn på dig att tacka ja eller nej till köp.

Vid erbjudande om lägenhet får du även veta om du får möjlighet att hyra en av Brf Sjömärkets garage- och parkeringsplatser med motorvärmare. Kanske kan den bilpool som finns i föreningen vara den bästa lösningen för dig?

Vad händer vid köp av lägenhet?

När du tackar ja till en erbjuden lägenhet är det första steget att vi skriver under ett förhandsavtal. Betalningsprocessen ser ut enligt följande;

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som är två procent av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka 14 dagar.
 • Cirka sex månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är tio procent av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.

Mälarens lugn vid stadens puls

I kvarteret Sjömärkesgatan/Verksgatan/Fyrtornsgatan, på vår sista tomt på Lillåudden, bygger vi nu Brf Sjömärket. En Svanenmärkt bostadsrättsförening som har granskats ur ett livscykelperspektiv med omtanke om människa och miljö.

I denna populära stadsdel har du alltid Mälarens glittrande vatten runt knuten samtidigt som du har närhet till Västerås centrums hela utbud av butiker och restauranger – det bästa av två världar helt enkelt. Joggingrundan med jakt på personbästa eller den fridfulla söndagspromenaden börjar utanför dörren och gångstråken tar dig vidare med Mälaren som granne oavsett vilket riktning du väljer. På vintern är det du som är först ut på Mälarisens vidsträckta skridskobanor och skidspår. Västerås har många topprestauranger på sin meny, så de kvällar du inte orkar laga middag tar du bara den röda bron över hamnbassängen in mot centrum och vips så kommer du på dig själv med att stå och att välja mellan högrevsburgare extra allt och en saffransdoftande bouillabaisse.

Det lilla extra på Lillåudden

I huset som utgör Brf Sjömärket skapar vi verkligen rum för hela livet, mot norr, väster och söder är översta våningarna indragna. Mot väster har vi utöver indragningen även valt att ta bort en våning. På så sätt släpper vi in mer sol till kringliggande bebyggelse och mer kvällsljus till gården. Bland de 80 moderna och välplanerade lägenheterna hittar du både den lilla ettan med sovalkov och den rymliga femrummaren med både balkong och privat terrass. Däremellan finns självklart ytsmarta tvåor, trivsamma treor och fantastiska fyror med den uppskattade extra gäst-WC:n. Storlekarna är mellan 35 och 118 m².

Lägenheterna är smakfullt inredda med material och färgval som skapar den perfekta grunden i din nya bostad. Det är din personliga smak och dina inredningsdetaljer som sedan skapar ditt drömhem. I köket samsas ljusgråa luckor med ett vitt, blankt, stående kakel av modell större, en praktisk laminatskiva med fin skifferstruktur och rostfria vitvaror. Handtagen är kromade. Lägenheten har genomgående trägolv förutom i entrén där vi valt ett mörkgrått klinker – praktiskt och snyggt! I det helkaklade badrummet i grått och vitt har du självklart din egen tvätt & tork och gott om förvaring i kommod, spegelskåp och väggskåp.

Gemenskap

I Brf Sjömärket planerar vi för fler ytor att använda än de som hör till den egna bostaden. På innergården vill vi skapa föreningens egen oas, en grönskande innergård med pergola, grill och sittplatser och för långväga gäster kommer vi erbjuda en övernattningslägenhet där nära och kära kan bo när de kommer på besök.

Bilpool ingår

I Brf Sjömärket kommer medlemskap i bilpool ingå i månadsavgiften, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när det behövs. Även om allt är inom gångavstånd finns det tillfällen då det kan vara bra att ha tillgång till bil. Och tänk så underbart att ha tillgång till bilens fördelar, men ändå slippa allt krångel som ett bilägande kan innebära! I föreningen kommer det även att finnas ett antal garage- och parkeringsplatser med motorvärmare för uthyrning.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur

Tryggare med Trygghetsfilosofin

Trygghetsfilosofin genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Den innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Sjömärket

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är Svanenmärkt vilket innebär ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och husets förvaltning som ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

 • Bilpool
 • Skapar grön innergård
 • Laddstolpar
Riksbyggens hållbarhetsarbete

placeholder

 • Planering pågår

  Höst 2019
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Udden som lockar många

På Lillåudden bor du i en idyllisk miljö – på en udde nära staden, Mälaren och naturen. Här lever du ett bekvämt vardagsliv med allt du behöver på nära håll och en aktiv fritid med promenadstråk längs Mälaren, mysiga fik och bra restauranger.

Västerås växer

Västerås är en stad med gamla anor och är en av Sveriges absolut äldsta städer. Staden har ett unikt läge vid Mälarens norra strand cirka 10 mil, eller 53 minuter med tåg, nordväst om Stockholm. Här finns även landets största småbåtshamn, ett av Sveriges mest imponerande idrottsområden Rocklunda, cirka 37 mil cykelvägar och flera vackra utflyktsleder. I Västerås finns ett rikt fritidsliv och en levande stadskärna. För att förkorta avståndet till både tågstationen och centrum från Lillåudden så finns en öppningsbar cykel- och fotgängarbro som förbinder udden med “fastlandet”, vilket gör det enkelt att ta sig såväl Västerås resecentrum som stadskärnans myllrande folkliv.

Kommunikationer

Som boende i Brf Sjömärket kommer du uppskatta hur bekvämt det är att bo nära bra kommunikationer. Tåg, buss och för all del även båttrafiken ut till Mälaröarna ligger inte mer än ett stenkast bort. En cykel- och gångbro förbinder udden med ”fastlandet” och är din genväg till city och Västerås resecentrum, där finns transporter med tåg, buss och taxi. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger ett stenkast från city.

En hel stad med nöjen

Via bron går du snabbt till Östra Hamnen och färjekajen med ett stort utbud av restauranger. Några minuter till på cykel eller till fots så är du i city och här finns ett bra shoppingutbud som mixas med kultur och historia längs gator, torg och parker. Mixen av mysigt belägna restauranger och shopping ger Västerås dess trivsamma identitet.

Flanera längs Mälaren

Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren. Går du mot Öster Mälarstrand når du först actionbadet Kokpunkten och Steam hotell. Vidare finns kajer, bryggor, båtar, restauranger och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren.

Motionera mera, en lätt match

Gillar du att röra på dig har du nära till många olika motionsformer. Inom gångavstånd åt nordväst finns exempelvis populära gym- och motionscentret Friskis & Svettis. Vidare en kort promenad åt sydväst hittar du Lögarängsbadet som är en toppmodern träningsanläggning med 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool och restaurang. Här finns även ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning. I samma område ligger sandstranden vid Lögastrand där du badar i Mälaren, och under sommarhalvåret samordnar kommunen utomhusbio här. Vid badet finns också Västerås Cable park. Kabelparken är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport. Istället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift. Vintertid plogas en bana för långfärdsskridskor upp på Mälarisen.

Friluftsliv – året runt

Det populära friluftsområdet Björnön ligger endast fem kilometer från Lillåudden. Området lockar människor i alla åldrar, allt från soltörstande picknickentusiaster och barnfamiljer till de som verkligen tar motion på allvar. Björnön är en fantastisk plats för sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. På Björnön kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Här finns också kiosk, uthyrning av kajaker, långfärdsskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

Anmäl intresse till Brf Sjömärket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till