Försäljning pågår
Försäljning pågår

Sommarro 5

4 145 000–6 195 000 kr

Säljstarten är igång, sista dagen att lämna in valblanketten är den 21 april. Intresset av att köpa ett nyproducerat hus på Södra Sommarro är stort. Vi bygger 19 moderna parhus och kedjehus med genomtänkta planlösningar mellan 108-135 m² med fyra till fem rum och kök. Välkommen till en soligare verklighet, där du bor granne med Klarälven och Jakobsbergsskogen samtidigt som du är nära centrum.

Bostadsfakta

Pris 4 145 000– 6 195 000 kr
Rum 4–5 rum och kök
Area 108–135 kvm
Bostäder 19
Status Försäljning pågår
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper en ny bostad

Trygghetsfilosofin Äganderätt ger dig trygghet när du köper en nyproducerad bostad med äganderätt av oss. Det ska kännas tryggt för dig att köpa, flytta in i och äga din nya bostad.

Vår trygghetsfilosofi för äganderätt

Säljstart av Sommarro 5 – skicka in val av hus innan 21 april

I vår säljbroschyr hittar du all fakta och planlösningar. Låt dig inspireras och hitta ditt favorithus. Priser hittar du i foldern val av bostad det är den du ska fylla i och skicka in innan den 21 april för att kunna utnyttja din förtur som medlem i Riksbyggen Förtur. Foldern inte på något sätt bindande utan visar bara ditt fortsatta intresse så fyll i så många val av hus du kan tänka dig.

Vad händer efter den 21 april? Då fryser vi kön och därefter kommer vi påbörja köplaceringen utifrån samlade poäng i Riksbyggen Förtur och börja kontakta er enligt den turordningen. Du behöver vara redo för att ta ett relativt snabbt köpbeslut så förbered dig redan innan med att lånelöfte. Efter du tackat ja till det hus du blivit erbjuden så bokar vi tid för att skriva ett äganderättsavtal och det är ett bindande avtal. I samband med äganderättsavtalet betalar du ett förskott på 100 000 kr.

Gällande inredningen på Sommarro 5 så har vi tagit fram olika designlinjer för kök och badrum, dels ett grundutförande men även olika möjliga tillval som finns i Riksbyggens inredningsportal. Vi har byggt upp en 3D-väljare för kök och badrum där du kan leka med de olika inredningslinjerna för att se hur det blir redan nu och hitta din stil. Priser  och ytterligare några projektanpassade tillval kommer att presenteras i samband med inredningsstarten som påbörjas några månader efter byggstart.

Boka privat möte

Jag kommer finnas till hands för frågor via telefon eller om du vill boka ett privat möte då vi ses på Riksbyggens kontor eller digitalt via Teams. Vid vårt möte går vi igenom planlösningen, vad som ingår i köpet av huset och trädgården och du kan ställa frågor. Tidbokning krävs för mötet. Ring eller mejla för att boka din tid, detta för att säkerställa att vi har ett ledigt rum där vi kan hålla avstånd.   

Fyra hustyper med upp till fem rum och kök

Sommarro 5 är den femte och sista etappen i ett riktigt fint villakvarter och innehåller 19 hus. Du kan välja mellan fyra olika hustyper, både parhus och kedjehus mellan 108—135 kvadratmeter med fyra till fem rum och kök. Här bor du bekvämt med äganderätt och friköpt tomt. Din trädgård färdigställs med altaner, plattsättning och gräsmatta. Preliminär inflyttning våren 2023.

Lev gott på Sommarro

Sommarro är ett av Karlstads äldsta villaområden, med charmiga trävillor och lummiga trädgårdar. Närheten till skolor, förskolor och sjukhus gör Södra Sommarro till en bekväm och trygg plats att bo på. För dig som leva ett aktivt liv är möjligheterna många. Förutom de vackra omgivningarna som inbjuder till promenader och jogging finns en fin golfbana och ett skogsområde med elljusspår ligger alldeles runt hörnet. Vill du ta del av Karlstads centrums utbud tar det inte mer än en kvart att gå in till stan. Busslinjer förbinder Södra Sommarro med resten av Karlstad.

Hållbara bostäder i ett hållbart område

Vi på Riksbyggen tänker alltid på helheten och långt bortom de hus vi bygger. I arbetet med Södra Sommarro har vi som alltid satsat på hållbara lösningar med energisnåla bostäder och en byggnation i samklang med naturen. Våra 80 år i branschen har gett oss ovärderlig kunskap och gjort oss till en ledare inom samhällsutveckling. Ett arv vi stolt fortsätter genom vårt arbete med bostäderna på Södra Sommarro.

Hustyper

Hus B i två plan på 135 m², kedjehus
Hus C i ett plan på 120 m², kedjehus
Hus D i två plan på 126 m², parhus
Hus E i två plan på 108 m², parhus

Driftskostnad

Driftskostnaden (värme, vatten, sophämtning och hushållsel) beräknas till: 2 300–3 000 kr/mån. beroende på storlek på huset och levnadsvanor.

Hustyper

Hus B i två plan på 135 m², kedjehus
Hus C i ett plan på 120 m², kedjehus
Hus D i två plan på 126 m², parhus
Hus E i två plan på 108 m², parhus

Driftskostnad

Driftskostnaden (värme, vatten, sophämtning och hushållsel) beräknas till: 2 300–3 000 kr/mån. beroende på storlek på huset och levnadsvanor.

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel lägenheten så den passar just dig. Välj bland färg på köksluckor och andra tillval. Klicka in i vår 3D-väljare och prova vad som passar i ditt nya hem.

Till inredningsportalen

placeholder

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Vår 2021
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

  Vår 2023

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Pris
Status

Anmäl intresse till Sommarro 5

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.