Visning 25/9
Visning 25/9

Brf Barkbåten

1 640 000–7 495 000 kr

Försäljning pågår av Brf Barkbåten med 80 lägenheter i natursköna Väsjön, granne med sjöar, naturreservat och skidbacke. Välkommen till en lekfullare verklighet!

Fakta

Pris 1 640 000– 7 495 000 kr
Rum 1–5 rum och kök
Boarea 26–137 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

2 566–8 298 kr/mån
Våningar 3–6
Lägenheter 80
Status Försäljning pågår

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Brf Barkbåten. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Besök inredningsportalen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Väsjön, Sollentuna

När du köper en nyproducerad bostadsrätt i Brf Barkbåten får du naturlyx med bara fem kilometer till Sollentuna Centrum. Husen ramas in av grönskande gårdar och genom kvarteret ringlar en liten bäck, lagom stor för ett barkbåtsrace.

Sluta aldrig leka!

I Brf Barkbåten i Väsjön bygger vi för att livet ska vara roligt. Då krymper stressen så att hjärnan och hälsan får växa – livet ut. Utanför dörren finns ett helt lekparadis för alla åldrar. Bada från klipporna i Fjäturen eller glid ut med föreningens kajak från bryggan vid Rösjöbadet. Spring ett varv runt Väsjöns promenadbryggor, lek kurragömma i något av de två naturreservaten. Vintertid kan du åka skidor i Väsjöbacken och på sommaren susa ner för MTB-spåren. Är du intresserad av att köpa lägenhet i detta naturområde, skicka in en intresseanmälan via formuläret längst ner.

Ett naturlyxigt boende i nya Väsjön

Drömmer du att köpa en nyproducerad bostadsrätt nära naturen men samtidigt i närheten av centrum, med kommunikationer som enkelt tar dig in till Stockholm city? Då kommer Brf Barkbåten att passa dig! När löven singlar ner kan du ta med svampkorgen till skogs i jakt på kantarellställen. När snön faller kan du spänna på pjäxorna och köra några åk i skidbacken. När träden knoppas kan du njuta av vårsolen på din balkong. Och när sommaren blommar kan du cykla till någon av sjöarna i området. Naturlyx var ordet.

Naturen går som en grön tråd, från utsidan och in. Husen ramas in av barrskog och berg. Arkitekturen harmoniserar med allt det vackra. Att flytta hit betyder att du får ta del av naturens årstidsväxlingar, såväl ute som inne.

När nya området Väsjön är fullt utbyggt kommer det att vara en egen stadsdel med uppemot 4 400 bostäder och lokal service. De bostäder vi bygger kommer att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Ett socialt hållbart och ekologiskt bostadsområde där man tar kloka, klimatsmarta beslut. Husen vi bygger ska vara i samklang med naturen och miljöfokus ska genomsyra hela processen – från stomme till färdig lägenhet.

För att förstärka känslan av hållbarhet ser vi till att bygga olika sociala rum. Utanför dörren och innanför tröskeln. Privata och offentliga. Med plats för social samvaro, men också för stillhet och eftertanke.

Riksbyggen planerar att bygga totalt cirka 450 bostadsrätter i Väsjöområdet med stor variation i storlekarna från ett till fem rum och kök. Alla med hög grundstandard och egen balkong eller uteplats. Välj det boende som passar dig och din familj.

En helt ny stadsdel växer fram. Läs om allt som händer vid Väsjön.

Skolor och förskolor

Kommunen utreder kontinuerligt marknaden och befolkningsprognoserna för att kunna tillgodose de behov som uppstår då det sker nyinflyttningar. I takt med att inflyttningen påbörjas i Väsjön växer behoven allt mer. I de planer som finns just nu för området ingår bland annat två förskolor och en skola.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  April 2022
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Välkommen till Väsjön och må bra

Området Väsjön ligger omgivet av Rösjökilen och Södra Törnskogen, två naturreservat med både vildmarkskänsla och öppna landskap.

Rösjöskogen är kommunens mest utpräglade fritidsområde. Här finns motionsanläggningar, bollplaner och badplatser. Vid Rösjöns södra ände finns en camping med stor badplats, servering och minigolfbana.

Törnskogen är Sollentunas vildmark. Det är ett småkuperat sprickdalslandskap där hällmarkstallskog och blåbärsgranskog dominerar. Mellan hällarna ligger våtmarker och sumpskogar. Områdets storlek gör att Törnskogen är rik på växt- och djurarter.

Och inte nog med det. Fyra sjöar har du också i närheten. Skridskovänliga Väsjön, Fjäturen som passar för fiske och här finns klippbad, Rösjöns badplats har både servering och bryggor samt Snuggan, en liten skogssjö som förser den lilla ån framför Brf Kåsan med vatten.

I Väsjöområdets södra del finns Edsbergs sportfält med tennishall, fotbollsplaner och motionsspår. Väsjöbacken har tre slalombackar och lekfull Funpark.

Naturen i all ära. Men ibland vill man ha lite mer av shopping, restauranger och vimlande folkliv också. Med bussen tar det bara 20 minuter till Sollentuna Centrum med cirka 120 butiker för alla designintresserade. Vill du in till city får du lägga till 20 minuter med pendeltåg. Närmaste pendeltågsstation är Häggvik cirka 3,5 kilometer bort. Till Stockholms Central är det 20 kilometer och till Arlanda 26 kilometer.

Anmäl intresse till Brf Barkbåten

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.