Kommande
Kommande

Brf Barkbåten

Precis utanför knuten i det grönskande Sollentuna i Stockholm planerar vi för att bygga Brf Barkbåten, 80 lägenheter om 1 - 5 rok. Här bor du nära skogar, ängar, sjöar, berg och under vintertid kan du åka skidor i Väsjöbacken. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 80
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Väsjön i Sollentuna

När du köper en nyproducerad bostadsrätt i Brf Barkbåten får du naturlyx och endast fem kilometer till Sollentuna Centrum. Husen ramas in av grönskande gårdar och genom kvarteret ringlar sig en liten å, lagom stor för ett barkbåtsrace.

Nyproducerade bostadsrätter vid Väsjön

I Brf Barkbåten i Väsjön, strax utanför Stockholm, släpper vi vardagen fri och ger den mer fart. 
Utanför dörren finns en hel värld i grönt, blått och vitt att upptäcka. Bada från klipporna i Fjäturen eller hoppa från bryggan vid Rösjöbadet. Spring ett varv runt Väsjön. Lek kurragömma i något av de två naturreservaten. Vintertid kan du åka skidor i Väsjöbacken. Är du intresserad av att köpa lägenhet i detta naturområde, skicka in en intresseanmälan via formuläret längst ner.

Ett naturlyxigt boende i nya Väsjön

Drömmer du att köpa en nyproducerad bostadsrätt nära naturen men samtidigt i närheten av centrum med kommunikationer som enkelt tar dig in till Stockholm city, då kommer Brf Barkbåten att passa dig. När löven singlar kan du ta med svampkorgen ut skogen i jakt på ditt bästa kantarellställe. När snön faller kan du spänna på pjäxorna och köra några åk i skidbacken. När träden knoppas kan du njuta av vårsolen på din balkong. Och när sommaren kommer kan du cykla till någon av sjöarna i området. Naturlyx var ordet.

Naturen går som en grön tråd, från utsidan och in. Husen ramas in av barrskog och berg. Arkitekturen harmoniserar med allt det vackra. Att flytta hit betyder att du får ta del av naturens årstidsväxlingar, såväl ute som inne.

När nya området Väsjön är fullt utbyggt kommer det att vara en egen stadsdel med uppemot 4 400 bostäder och lokal service. De bostäder vi bygger kommer att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Det ska bli ett socialt hållbart och ekologiskt bostadsområde där man tar kloka, klimatsmarta beslut. Husen vi bygger ska verka i samklang med naturen och miljöfokus ska genomsyra hela processen – från stomme till din färdiga lägenhet.

För att förstärka känslan av hållbarhet ser vi till att bygga olika sociala rum. Utanför dörren och innanför tröskeln. Privata och offentliga. Med plats för social samvaro, men också för stillhet och eftertanke.

Riksbyggen planerar att bygga totalt cirka 450 bostadsrätter i Väsjöområdet med stor variation i storlekarna ett till fem rum och kök. Alla med hög grundstandard och egen balkong eller uteplats. Välj det boende som passar dig och din familj.

En helt ny stadsdel växer fram. Läs om allt som händer vid Väsjön.

Skolor och förskolor

Kommunen utreder kontinuerligt marknaden och befolkningsprognoserna för att kunna tillgodose de behov som uppstår då det sker nyinflyttningar. I takt med att inflyttningen påbörjas i Väsjön växer behovet av förskolor och skolor allt större. I de planer som finns just nu för området finns bland annat förslag på två förskolor och en skola.

Riksbyggen Förtur

Som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder i bostads- och äganderätt samt hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Anmäl intresse

Riksbyggen Förtur

Som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder i bostads- och äganderätt samt hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Anmäl intresse

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  planerat vintern 21/22
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Välkommen till Väsjön och må bra

Området Väsjön ligger omgivet av Rösjökilen och Södra Törnskogen, två naturreservat med både vildmarkskänsla och öppna landskap.

Rösjöskogen är kommunens mest utpräglade fritidsområde. Här finns motionsanläggningar, bollplaner och badplatser. Vid Rösjöns södra ände finns en camping med stor badplats, servering och minigolfbana.

Törnskogen är Sollentunas vildmark. Det är ett småkuperat sprickdalslandskap där hällmarkstallskog och blåbärsgranskog dominerar. Mellan hällarna ligger våtmarker och sumpskogar. Områdets storlek gör att Törnskogen är rik på växt- och djurarter.

Och inte nog med det. Fyra sjöar har du också i närheten. Skridskovänliga Väsjön, Fjäturen som passar för fiske och här finns klippbad, Rösjöns badplats har både servering och bryggor samt Snuggan, en liten skogssjö som förser den lilla ån framför Brf Kåsan med vatten.

I Väsjöområdets södra del finns Edsbergs sportfält med tennishall, fotbollsplaner och motionsspår. Väsjöbacken har tre slalombackar och lekfull Funpark.

Naturen i all ära. Men ibland vill man ha lite mer av shopping, restauranger och vimlande folkliv också. Med bussen tar det bara 20 minuter till Sollentuna Centrum med cirka 120 butiker för alla designintresserade. Vill du in till city får du lägga till 20 minuter med pendeltåg. Närmaste pendeltågsstation är Häggvik cirka 3,5 kilometer bort. Till Stockholms Central är det 20 kilometer och till Arlanda 26 kilometer.

Anmäl intresse till Brf Barkbåten

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.