Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Brf Lokomotivet

Antal bostäder: 40
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Lokomotivet

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostadsrätter i Västra Munktellstaden i Eskilstuna

En ny spännande del av Eskilstuna växer nu fram i centralt läge vid forsande vattendrag, broar och holmar – Västra Munktellstaden. Här finns närhet till bland annat badhus, sportaktiviteter, kulturevents, museer och god mat. Med andra ord – här finns något för alla! Här i Munktellstaden planerar vi att uppföra 48 bostadsrätter i form av ettor till fyror. Ett modernt och bekvämt boende där alla lägenheter har balkong eller uteplats. På taket blir det flertalet privata takterrasser. Planerad säljstart hösten 2018.

Ljusa och luftiga bostäder

En ny spännande del av Eskilstuna växer nu fram i centralt läge vid forsande vattendrag, broar och holmar - Munktellstaden. Här finns närhet till bland annat badhus, sportaktiviteter, kulturevents, museer och god mat. Med andra ord – här finns något för alla!

Här i Munktellstaden planerar vi att uppföra 40 bostadsrätter i form av ett till fyra. Ett modernt och bekvämt boende där alla lägenheter har balkong eller uteplats. På taket blir det en gemensam takterrass som inrymmer ett härligt orangeri och utsikt mot Eskilstunaån och staden.

Förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

Läs mer

Brf Lokomotivet

Med Munktellstadens gedigna arv, som går tillbaka ända till mitten av 1800-talet, ville vi med våra nya, moderna bostäder ändå bibehålla karaktären av det gamla, industriella området. Området kommer därför karaktäriseras av bostäder med tegelfasad och en något stramare formgivning mot gatorna men med desto mer liv på innergården. Bostadsrättsföreningen Lokomotivet har fått ett passande namn i dessa historiska kvarter som faktiskt tillverkade Sveriges första lokomotiv - år 1853.

För att knyta an med områdets övergripande historiska arv och arkitektur är Brf Lokomotivet utformat med en snygg tegelfasad i grå ton. De balkonger som vetter ut mot gatan ligger inbäddade i fasadlivet, medan balkonger och uteplatser mot innergården desto mer knyter an till den gröna gård som blir som en privat oas. Alla lägenheter har tillgång till minst en balkong eller uteplats. Flera lägenheter har till och med två balkonger eller en balkong och en uteplats. Lägenheterna högst upp har rent av egen lyxig takterrass!

De totalt 48 lägenheterna ligger fördelade på två huskroppar med 4 våningar vardera. Lägenhetsstorlekarna varierar från 35 till 86 kvm, 1 till 4 rum och kök. 

Lägenheterna i Brf Lokomotivet har designats med utgångspunkt från områdets karaktäristiska stil. Köken har ljusgrå luckor, laminatbänkskiva i betongimitation och ett vitt bistrokakel. Detta tillsammans med rostfria vitvaror och snygg ekparkett sammanfogar både den tidigare lite mer industriella som den moderna köksstilen. Badrummet är ett helkaklat badrum med grå, nästan skifferliknande, klinker på golvet och ett modernt och stilrent vitt kakel i större format på väggarna. Utöver det inreds badrummet med duschväggar i glas, handdukstork och tvättmaskin/torktumlare inkl. bänkskiva samt överskåp.

Historia

Hela Munktellstaden genomsyras av den industriella revolutionen från 1800-talet och framåt. Stora, röda tegelbyggnader med mycket historia och en speciell arkitektur som av många förknippas med det som la grunden till det vi idag kallar Eskilstuna. Det hela började med att innovatören Johan Munktell flyttade till Eskilstuna och byggde upp sin verksamhet här i början av 1830-talet. Resten är en framgångssaga som gett oss många historiska landmärken, så som Sveriges första tryckpress, den stora kupolen till Uppsala observatorium samt det första svensktillverkade lokomotivet.

En växande stadsdel

Vi har, tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och RG Förvaltnings AB, fått i uppdrag att utveckla och uppföra 400 nya bostäder i totalt tre etapper i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden. Tillsammans har vi tagit fram en projekthemsida för hela området där vi samlar allt från historiska arkivbilder till vad som är på gång just nu. Välkommen in och följ med oss i uppbyggnaden av Eskilstunas nya och kanske mest spännande stadsdel! www.vastramunktellstaden.se

Bo längs med Eskilstunaån

Sedan Eskilstuna kommun övertog Munktellstaden av Volvo, har flera stora projekt tagit form. Nytt konstmuseum, lokaler för Sörmlands scenkonst, Munktell Science Park, Munktellarenan som inom kort kompletteras med det nya Arenabygget för evenemang och bollsporter samt helt nya Munktellbadet. Till de goda förutsättningarna kommer ökad kontakt med centrala Eskilstuna genom två nya gång- och cykelbroar över Eskilstunaån. Nu kommer kombinationen av industriarvet, ett centralt läge vid Eskilstunaån och långsiktig målsättning leda fram till förutsättningarna för skapandet av unikt boende.

Ur gestaltningsprogrammet framtaget av Joliark Arkitekter:

- Bebyggelsen ska relatera till Munktellstadens särdrag och samtidigt anpassas efter nutida krav - på så vis tillförs en ny årsring till området. Denna nya årsring innehåller attraktiva och moderna bostäder, som i skala och detaljering anpassas efter dagens användning och funktion.

- Hög kvalitet, både när det gäller helhetslösningar och detaljer, ska känneteckna hela projektet. Arkitekturen ska kunna beskrivas som rättfram, ärlig och genuin.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 40
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Lokomotivet

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Höst 2018 Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Höst 2020 Dot

Projektfakta

Projektinfo

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Antal bostäder: 40
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Lokomotivet

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält