Kommande
Kommande

Kv Sandhamn

Kv Sandhamn är arkitektritade etagehus med äganderätt som ligger bara 650 meter från Morgonbryggan i Torekov. Det är bostäder för dig som vill ge familjen en harmonisk och trygg plats att växa på. Och för er som kanske redan är klara med familjelivet och söker drömboendet med närhet till hav, hamn, golfbanor och vackra naturupplevelser. Välkommen till en havsnära verklighet!

Bostadsfakta

Bostäder 19
Status Kommande

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Eget hus nära havet i Torekov

Mitt i underbara Torekov planerar vi 19 moderna arkitektritade etagehus som nyckelfärdiga äganderätter med både takterrass och privat uteplats. En unik möjlighet att äga din egen bostad i den lilla bypärlan vid havet på Skånes nordvästspets. I kvarteret Sandhamn kan du hitta ditt eget smultronställe på vackra Bjärehalvön, med badrocksavstånd till morgonbryggan och semesterkänsla hela året. Säljstart planeras till kvartal två 2023.

Attraktiva hem med semesterkänsla 

Torekov är det lilla gemytliga fiskeläget längst ut på skånska Bjärehalvön som sommartid förvandlas till ett semesterparadis för tillresande från både Sverige och kontinenten.

På centralt läge i Torekov har Riksbyggen fått den unika möjligheten att utveckla ett nytt kvarter med moderna hus med äganderätt. Vi planerar att bygga 19 stilfulla etagehus om cirka 140 kvadratmeter i 2,5 plan med flexibla planlösningar som passar lika bra för den växande familjen som för paret som vill leva det goda livet vid havet när barnen flyttat ut. I kvarteret Sandhamn ska vi skapa attraktiva hem för dig som eftersöker ett bekvämt och stimulerande boende med generösa umgängesytor, möjlighet till minst fyra sovrum och ett tredje våningsplan med studiokänsla och ombonad takterrass med by och havs vy.

Hos Jais Landén Krantz arkitekter i Helsingborg skissas det på stilfulla 2,5 planshus med entréer från gatan och privata trädgårdstäppor på baksidan. Husen sammankopplas i mindre grupper och får en gestaltning med inspiration från klassiska skånska gathus. Det blir slanka, strama fasader med huvudentréer från gatan och bara en mindre förgårdsyta framför huset.

Badrocksavstånd till Morgonbryggan

Kvarteret Sandhamn ligger centralt beläget i samhället, bara 650 meter från stranden och den berömda Morgonbryggan. Under sommarsäsongen är det promenadavstånd till de gemytliga serveringar som fyller hamnen. Hamnkrogen, Piraten, Moby’s Schack och namnkunniga G.Swenssons krog, Varvet Mat & Vin är några av de populära serveringsställen.

Torekovs historia

Längst ute på Bjärehalvön ligger det lilla fiskeläget Torekov med cirka 1100 åretruntboende invånare.

Under 1800-talet var byn ett centrum för fiske och sjöfart med en stolt flotta av segelskutor som hade sin bas i den väl skyddade hamnen.Torekov är ett samhälle med en lång historia och stolta traditioner. Enligt legenden åsyftar ortnamnet Sankt Tora, ett lokalt helgon som avbildas i Bjäre härads vapen. En bättre gissning är att namnet, som skrevs nästan likadant (Torekow) redan 1489, syftar på den lilla bukt vid vilken orten ligger. Thora tolkas som ’höjd’ och kove som ”liten hydda/inbuktning/vik”. Jämför med engelskans ”cove”. Under 1800-talet blomstrade både fiske och sjöfart i Torekov. Ett ökande välstånd och fler bofasta gjorde att det byggdes både förnäma kaptensgårdar och täta längor med enklare fiskarebostäder.

I slutet av 1800-talet började dåtidens turister hitta till Torekov och Hallands Väderö. Först ut var konstnärer och bohemer som lockades hit av den undersköna naturen och det speciella ljuset. I deras kölvatten följde kungligheter och andra kändisar.

På 1930- och 40-talet var det den akademiska överklassens tur att vallfärda till Torekov för några avkopplande semesterveckor vid havet. Driftiga fiskare skeppade turister till Hallands Väderö för några kronor. Det byggdes fritidshus, anlades tennisbanor och redan på 1920-talet påbörjades golfbanan som idag är Torekovs GK. Söder om byn anlades en stor campingplats, numera First Camp Torekov.

placeholder

 • Planering pågår

  2023
 • Säljstart

  Vår 2023
 • Byggstart

   
 • Inflyttningsklart

   
 • Upplåtelse

   

Torekov - bykänsla och havsnära livskvalitet

Torekov har mycket att erbjuda för dig som vill njuta av vacker natur, gemytlig bykänsla och havsnära livskvalitet – året runt. Sommartid blommar hela Bjärehalvön upp och bjuder på ett smörgåsbord dukat med kontinentalt krogliv, ett myllrande folkliv och upplevelser både på land och till havs. Medan Båstad fylls av det nöjeslystna festfolket, tennisturneringar och nyfikna turister behåller Torekov sin mer avslappnade och familjära atmosfär. Hit kommer man mer för avkoppling än för barhäng och mer för att umgås med familj och vänner än att trängas med det vackra folket.

I Torekov kretsar livet mycket kring hav, strand och båtliv. Det är bara dryga två sjömil ut till vackra Hallands Väderö. Seglare, SUP:are, kitesurfare, snorklare och motorbåtsfolk samsas med simmare och vanliga nöjesbadare. 

Anmäl intresse till Kv Sandhamn

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till