Planerat
Planerat

kv. Spårvagnshallarna

Sedan förra sekelskiftets början har platsen varit en samlingspunkt för stadens bussar och spårvagnar. Vi vill ta historien med oss in i framtiden och väljer att kalla vårt nya stadskvarter för kv. Spårvagnshallarna. Med närhet till både natur, stad och hav skapar vi ett nytt stadskvarter i Helsingborg med hög boendekvalitet och goda möjligheter till en aktiv livsstil.

Bostadsfakta

Lägenheter 700
Status Planerat

Visningar

Vi har inga planerade visningar i kvarteret, men skicka in en intresseanmälan så kan du följa bostadsutvecklingen och få information så fort något nytt händer.

Kontakt

Kristin van der Reep
Sälj- och marknadsansvarig

Nyproduktion i Helsingborg

Helsingborgs nya stadskvarter, kv. Spårvagnshallarna, ligger mittemellan Helsingborgs stadskärna och Råås pittoreska fiskeläge med närhet till både stad och hav. Här bor du på ett lite lugnare läge i ett nytt stadskvarter, granne med vackra tallskogar och de gemytliga villakvarteren i Miatorp.

Där stadens spårvagnar och bussar tidigare fick sin omvårdnad finns en plats som under de senaste årtiondena levt ett undanskymt liv. Med kv. Spårvagnshallarna skapar vi ett nytt stadskvarter med ett attraktivt boende som inbjuder till en aktiv livsstil. Härifrån kan du hoppa på cykeln och doppa tårna i sanden på Råå vallar, eller ta en fika i city, på bara några minuter.

Kvarteren kommer att erbjuda drygt 700 nya bostäder i en varierad bebyggelse där bostadsrätter och flerbostadshus varvas med småskaliga radhuskvarteren för både äldre och yngre. I kv. Spårvagnshallarna skapar vi kontrasternas kvarter där gammalt möter nytt och stort möter smått, i en atmosfär som är både global och lokal.

Sundsutsikten — nya hyresrätter

Första etappen i området består av två hus på 17 våningar med 188 hyresrätter där flertalet lägenheter kommer att ha utsikt mot Sundet, Danmark och Ven. Preliminär inflyttning hösten/vintern 2020.

En del av H22 City Expo

Spårvagnshallarna och Brf Ribbhusen planeras att vara en del av H22 City Expo, en internationell stadsmässa där innovationsarbete och nya lösningar visas upp för världen. H22 City Expo fokuserar på framtidens välfärds- och stadsutvecklingslösningar och på hur innovation kan hjälpa oss att skapa livskvalitet i vardagen.

Radhus i Brf Ribbhusen

I det nya stadskvarteret Spårvagnshallarna mellan Helsingborg och Råå planerar vi 22 moderna radhus.

Läs mer och anmäl intresse

Hyresrätter i Helsingborg

Sundsutsikten ligger i kvarteret Spårvagnshallarna. Inflyttning preliminärt hösten/vintern 2020.

Läs mer och anmäl intresse

Radhus i Brf Ribbhusen

I det nya stadskvarteret Spårvagnshallarna mellan Helsingborg och Råå planerar vi 22 moderna radhus.

Läs mer och anmäl intresse

Hyresrätter i Helsingborg

Sundsutsikten ligger i kvarteret Spårvagnshallarna. Inflyttning preliminärt hösten/vintern 2020.

Läs mer och anmäl intresse

H22 City Expo

Väljer du att bo här kommer du vara en del av den stora områdesmässan H22. Områdesmässan H22 City Expo fokuserar på nytänkande stadsutveckling och innovation.

Besök H22 City Expo

Riksbyggen Förtur

Som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder i bostads- och äganderätt samt hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Anmäl intresse

Om området

kv. Spårvagnshallarna ligger i den västligaste delen av stadsdelen Miatorp, mellan Strandbadsvägen, Industrigatan och Skogsgatan.

Nära till aktiviteter för alla åldrar

I kv. Spårvagnshallarna bor du med nära tillgång till Helsingborgs hela utbud av aktiviteter och kultur. En kort cykel- eller busstur tar dig in till Helsingborgs centrum där du kan uppleva utställningar och evenemang på Dunkers kulturhus eller se en bra film på bio. I det direkta närområdet kan du också ägna dig åt aktiviteter som padel och tennis, här finns en rolig trampolinpark som barnen älskar och många föreningar med aktiviteter för stora som små.

Friluftsvännen och naturälskaren har många pärlor att upptäcka. Granne med kv. Spårvagnshallarna ligger Triangelskogen och Talldungen. Dessa sammanbinds genom vandringsleden Tallskogsleden, som sträcker sig cirka fem kilometer från Råå vallar i söder till Raus plantering strax norr om Miatorp. Här kan du promenera eller jogga året runt. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, två markerade löpslingor, flera grillplatser, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. I Talldungen kan du utmana dig själv i ett av Helsingborgs så kallade Bootcamp-utegym och en en km lång löpslinga mellan tallarna. Vill du testa dina gränser ytterligare kan du prova den militära hinderbanan på Hedens friidrottsarena. Där hittar du också både löpar- och fotbollsplaner. Här kan idrottsintresserade i olika åldrar träna friidrott med IFK Helsingborg eller fotboll med Ramlösa Södra IF.

Skola och förskola

Det finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten av kvarteret. Närmast ligger Lussebäckens, Pinjens och Nallens förskola. Akvarellen förskola och Förskolan Högasten är andra som ligger bra till. Önskar du välja förskola med montessoripedagogik som inriktning så finns Dibber i Ramlösa och Montessoriskolan Kärnhuset i Råå. I Raus Planterings Skola, ett kvarter från Spårvagnshallarna, finns årskurs F-6. På Högastensskolan kan du gå hela vägen från F–9. Högstadieskola finns också på Rönnowska skolan som ligger på gångavstånd. För ungdomarna finns de flesta av Helsingborgs kommunala och enskilda gymnasieskolor inom bekvämt avstånd med buss eller cykel.

Service och kommunikationer

I kv. Spårvagnshallarna görs plats för framtida handel och service på nära håll. Redan i dag finns bra livsmedelsbutiker inom bekvämt räckhåll. På andra sidan Hästhagsvägen ligger ett välsorterat Willys och vid Lussebäcken finns ytterligare en större livsmedelsbutik.

kv. Spårvagnshallarna ligger strategiskt bra till för att ta dig vart du vill. Här finns bra cykelvägar i alla riktningar och vill du istället åka kollektivt kan du välja mellan ett flertal busslinjer med täta avgångar från hållplatser i närheten. Önskar du ta tåget hittar du Ramlösa station en knapp kilometer, eller några minuter med cykel, från din nya bostad. Härifrån går tåg mot Lund/Malmö eller till Helsingborg C där de flesta förbindelser med omvärlden strålar samman; båt, tåg, buss, taxi och flygbuss. Till Helsingør går färjor över Sundet dygnet runt. Till Ängelholms flygplats tar det endast 30 minuter.

Anmäl intresse till kv. Spårvagnshallarna

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede.