Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Laröds blomma

3 795 000–6 495 000 kr

I Laröd vill vi skapa ett unikt och innovativt bostadsprojekt där naturvärden förenas med smarta lösningar för mobilitet, delningsekonomi, ekosystemtjänster och grönt boende. Vi vill skapa bostäder som smälter in i kringliggande natur och med rum för gemenskap. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Pris 3 795 000– 6 495 000 kr
Rum 4–6 rum och kök
Boarea 89–131 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • bostadsrättstillägg
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

5 224–6 839 kr/mån
Våningar 3
Lägenheter 48
Status Försäljning pågår

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljaren för mer information.

Huset växer fram i Brf Laröds blomma

Se huset växa fram i Brf Laröds blomma

Första spadtaget för Brf Laröds blomma

Den 16 februari togs första spadtaget för de 48 bostadsrätterna i Riksbyggens Brf Laröds blomma utanför Helsingborg.

Virtuell rundvandring

Skanna QR-koden med din mobiltelefon för att gå en digital rundvandring mellan husen och upptäck allt som Brf Laröds blomma har att erbjuda!

Gå på en digital rundvandring

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Laröd, Helsingborg

Arkitekturen är tänkt att inspirera till ett grönare liv på flera sätt. Kvarterets yttre gestalt reser sig med sina långa sluttande gröna tak likt en kulle ur marken och kopplar till det böljande landskapet omkring. Detaljer som terrasser och uppstickande kupor bryter av taklinjerna och ger en intressant silhuett som drar blicken mot himlen. Det mjuka och landskapliga intrycket förstärks av husens träpanel som är ett sympatiskt och förnybart material med lång tradition i odlingslandskapets byggnader.

Vi planerar tre grupperingar med två byggnader som parvis innehåller enplans radhus, tvåplans radhus i mitten och slutligen lägenheter in mot kvarterets centrala plats i mitten. Ett kvarter som blir i princip bilfritt. Lägenheterna i kvarterets mitt har stora odlingsbalkonger utrustade med enkla men väsentliga detaljer som vattenutkastare och golvbrunnar. Här kan lägenhetens och den lilla täppans bekvämlighet förenas med odlingsintresse och utevistelse. Lägenheterna på plan tre är något större och har stora takterrasser utskurna ur de flacka gröna taken.

Sammanlagt planerar vi för 48 bostäder, tre till sex rum och kök mellan cirka 89-131 kvm i kvarteret.

Lokalproducerad el

Riksbyggen, Öresundskraft och den blivande Brf Laröds Blomma har tecknat avtal som innebär att föreningen köper lokalproducerad el från den solcellsanläggning som Öresundskraft uppför i föreningen.

I korthet innebär upplägget att Öresundskraft äger solcellsanläggningen och ansvarar för projektering, byggnation samt drift och underhåll. Bostadsrättföreningen köper sedan elen till ett fast pris över en längre tidsperiod och får en trygg elförsörjning. Samt bidrar till att öka andelen lokalt producerad förnybar el.

Läs mer om initiativet här.

Vår vision för torget och innergård

Ett sammanhängande och synligt kvartersrum skapas i mitten. Där finns plats för sammankomster, prylbytardagar och utelek. Samtidigt finns det ”rum i rummet” som gör att enskild vistelse också känns naturlig. I kvarterets mitt planerar vi att det ska finnas plats för vatten, lekplats och en uteplats till orangeriet. Vår vision är att det blir likt en liten uteservering på ett torg. Vi tror att detta skapar ett naturligt sätt att mötas och en trygg, levande grannskap.

Vision för orangeriet och gästlägenhet

Vi planerar för ett orangeriet som blir navet för bostadsrättsföreningens gemensamma aktiviteter som även den angränsar till kvarterets mitt. Här kan det finnas rum för möten, evenemang eller varför inte ett café som drivs gemensamt av medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Här kan ni tillsammans skapa en mötesplats. Där hemmavarande småbarnsföräldrar kan fika i solen medan barnen leker på det grönskande torget med lekplats. Eller där någon kan ägna sig åt hemarbete vid någon av de mobila arbetshubbarna. Och samtidigt befinna sig i en vardaglig och otvungen, spontan gemenskap.

Gästlägenheten ger ett värdefullt komplement till dig som boende, där släktingar och vänner kan bo på ett smidigt sätt. Här planerar vi även plats för gemensamma verktyg och redskap. Det kompletterar det egna ägandet och bidrar till ett resurssnålare samhälle, samtidigt som kontakt mellan grannar skapas.

Hemshare-portalen

Vi planerar för att bostäderna utformas med Riksbyggens smarta hemmaportal. Där kan du beställa hushållsnära tjänster och  hantera information mellan er grannar. Allt via en lättanvänd app. Exempel på andra smarta funktioner är att öppna dörren nyckellöst, samt genomtänkt placering av mediauttag och wifi för god täckning inomhus.

Hållbarhetsåtgärder för Brf Laröds Blomma

 • Solceller
 • Sedumtak
 • Stora odlingsbalkonger med vatten och golvbrunn

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Oktober 2021
 • Byggstart

  Februari 2022
 • Inredningsval

  Augusti 2022
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Hösten/vintern 2023

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Laröd – bo nära natur och hav

Laröd är ett populärt ställe att bo på och ett av Helsingborgs mest attraktiva ställen. Vilket är förståeligt med tanke på sitt läge längs kusten, bara cirka sex kilometer från Helsingborg. Laröd har mycket charm och fortfarande finns det kvar ett par gamla gårdar som vittnar om dess historia. Bebyggelsen och villorna är omgivna av mycket natur med lummiga skogar, ängar, åkrar och hästhagar för härliga promenader och löprundor. 

Du bor nära natur och hav. Och dessutom nära Sofiero Slott, med sin vackra slottsträdgård, restaurang och återkommande utställningar och utekonserter.

I Laröd finns gott om fritidsaktiviteter för både gammal och ung. Här finns Driving Range, windsurfing, gym, fotboll, tennis, ridning, brukshundsklubb, lekplatser. Och en helt ny skatepark för både inlines, kickbike och BMX.  

Det finns gott om både privata och kommunala förskolor och skolor upp till nionde klass. Det finns bra kommunikation och du kan ta bussen in till Helsingborg som går fyra gånger i timmen. I Laröd finns bra service som affär, idrottsplats, bibliotek skolor och vårdcentral.

Anmäl intresse till Brf Laröds blomma

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.