Kommande
Kommande

Brf Laröds blomma

3 795 000–6 095 000 kr

I Laröd vill vi skapa ett unikt och innovativt bostadsprojekt där naturvärden förenas med smarta lösningar för mobilitet, delningsekonomi, ekosystemtjänster och grönt boende. Vi vill skapa bostäder som smälter in i kringliggande natur och med rum för gemenskap. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Pris 3 795 000– 6 095 000 kr
Rum 4–6 rum och kök
Area 89–131 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • bostadsrättstillägg
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

5 224–6 839 kr/mån
Våningar 3
Lägenheter 48
Status Kommande

Visning

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Laröd, Helsingborg

Arkitekturen är tänkt att inspirera till ett grönare liv på flera sätt. Kvarterets yttre gestalt reser sig med sina långa sluttande gröna tak likt en kulle ur marken och kopplar till det böljande landskapet omkring. Detaljer som terrasser och uppstickande kupor bryter av taklinjerna och ger en intressant silhuett som drar blicken mot himlen. Det mjuka och landskapliga intrycket förstärks av husens träpanel som är ett sympatiskt och förnybart material med lång tradition i odlingslandskapets byggnader.

Vi planerar för tre grupperingar innehållande två byggnader som parvis innehåller enplans radhus, tvåplans radhus i mitten och slutligen lägenheter in mot kvarterets centrala plats i mitten, ett kvarter som blir i princip bilfritt. Lägenheterna i kvarterets mitt har stora odlingsbalkonger utrustade med enkla men väsentliga detaljer som vattenutkastare och golvbrunnar. Här kan lägenhetens och den lilla täppans bekvämlighet förenas med odlingsintresse och utevistelse. Lägenheterna på plan tre är något större och har stora takterrasser utskurna ur de flacka gröna taken.

Gå gärna på en digital rundvandring med hjälp av QR-koder som finns på markområdet för Brf Laröds Blomma. Då kan du på ett enkelt sätt orientera dig bland biotoper och piazza när det passar dig.

Sammanlagt planerar vi för 48 bostäder, tre till sex rum och kök mellan cirka 89-131 kvm i kvarteret.

Brf Laröds blomma kommer att säljas i etapper. Etapp 1 har säljstart i oktober/november och etapp 2 under våren 2022. 

Inflyttning är preliminärt beräknad till hösten 2023 för båda etapperna.

Vår vision för torget och innergård

Ett väl kopplat och synligt kvartersrum skapas i mitten med plats för sammankomster, prylbytardagar, utelek, samtidigt finns det ”rum i rummet” som gör att enskild vistelse också känns naturligt. I kvarterets mitt planerar vi för att det ska finnas plats för vatten, lekplats och en uteplats till orangeriet. Vår vision är att det blir likt en liten uteservering på ett torg. Vi tror att detta skapar ett naturligt sätt att mötas och en trygg levande grannskap.

Vision för orangeriet och gästlägenhet

Vi planerar för ett orangeriet som blir navet för bostadsrättsföreningens gemensamma aktiviteter som även den angränsar till kvarterets mitt. Här kan det finnas rum för möten, evenemang eller varför inte ett café som drivs gemensamt av medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Här kan man tillsammans skapa en mötesplats där hemmavarande småbarnsföräldrar kan fika i solen samtidigt som barnen leker på det grönskande torget med lekplats eller där någon kan ägna sig åt hemarbete vid någon av de mobila arbetshubbarna och samtidigt befinna sig i en vardaglig och otvungen spontan gemenskap.

Gästlägenheten ger ett värdefullt komplement till dig som boende, där släktingar och vänner kan bo på ett smidigt sätt. Här planerar vi även plats för gemensamma verktyg och redskap kompletterar det egna ägandet och bidrar till ett resurssnålare samhälle, samtidigt som en kontaktyta mellan människor skapas.

Smarta hemmaportalen

Vi planerar även för att bostäderna kommer utformas med Riksbyggens smarta hemmaportal där funktioner och information i bostaden hanteras via en lättanvänd app. Exempel på funktioner är att kunna öppna dörren nyckellöst, beställa tjänster samt följa sin energiförbrukning. En genomtänkt placering av mediauttag och wifi  för god teckning inomhus adderar till en upplevelse av en bostad som hjälper till i vardagen.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

Hållbarhetsåtgärder för Brf Laröds Blomma

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller och sedumtak
 • Stora odlingsbalkonger med vatten och golvbrunn

Riksbyggen är Sveriges Grönaste varumärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Brf Laröds blomma. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Besök inredningsportalen

Så här går köpet till

Inför säljstarten av Brf Laröds blomma berättar ansvarig säljare Louise Gran mer om bostadsprojektet och hur själva köpprocessen går till.

Se filmen om säljstarten i Laröds blomma

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Planerad okt/nov 2021
 • Byggstart

   
 • Inflyttningsklart

  Hösten/vintern 2023

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Laröd – bo nära natur och hav

Laröd är ett populärt ställe att bo, en av Helsingborgs mest attraktiv ställen vilket är förståeligt med tanke på sitt läge längs kusten bara cirka sex kilometer från Helsingborg. Laröd har mycket charm och fortfarande finns det kvar ett par gamla gårdar som vittnar om dess historia. Bebyggelsen och villorna här är omgivna av mycket natur med lummiga skogar, ängar, åkrar och hästhagar för härliga promenader och löprundor. 

Förutom att man bor nära natur och hav bor man även nära Sofiero Slott med sin vackra slottsträdgård, restaurang och återkommande utställningar och utekonserter.

I Laröd finns gott om fritidsaktiviteter för både gammal och ung. Här finns Driving Range, windsurfing, gym, fotboll, tennis, ridning, brukshundsklubb, lekplatser, och en helt ny skatepark för både inlines, kickbike och BMX.  

Förutom att det finns gott om både privata som kommunala förskolor upp till nionde klass finns det bra kommunikation och du kan ta bussen in till Helsingborg som går fyra gånger i timmen. I Laröd finns bra service som affär, idrottsplats, bibliotek skolor och vårdcentral.

Anmäl intresse till Brf Laröds blomma

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.