Planerat
Planerat

Vallastaden

Vallastaden i Linköping är något så ovanligt som en ny stadsdel. De 1000 bostäder som har skapats hittills har byggts av 40 olika aktörer. Resultatet har blivit en internationellt omskriven stadsdel med byggnader som tillåtits ta ut svängarna, allt med ett hållbarhetsfokus i grunden. Och nu är det dags för oss på Riksbyggen att kliva in. Projektet som vi gör det med har vi valt att kalla ATON, tre extraordinära radhus med äganderätt. Välkommen till en arkitektritad verklighet.

Bostadsfakta

Bostäder 3
Status Planerat

Tyck till om ditt nya boende i Vallastaden!

Vi skulle gärna vilja veta hur stort ditt intresse är för olika smarta-hemlösningar för de radhus vi nu planerar för i Vallastaden. Via länken nedan kommer du till en undersökningen som består av två frågor och som inte ens tar en minut att besvara. Du är givetvis helt anonym och dina svar är väldigt viktiga för oss i vårt fortsatta utvecklande av dessa radhus.

Till enkäten

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Per Vide
Sälj- och marknadsansvarig

Ett boende utöver det vanliga

Riksbyggen planerar för att bygga tre radhus med var sitt gårdshus. Stort fokus har varit på att skapa ett boende med fokus på miljö och teknik. Kort sagt, en extraordinär bostad i ett område som sjuder av liv, rörelse och innovationer.

Tre unika bostäder

ATON består av tre radhus i form av äganderätter. Stilen är modern med en väl genomtänkt planlösning med stora ljusa och luftiga ytor. Allt fördelat på tre välplanerade våningsplan, totalt 140 kvm plus ett eget gårdshus.

Fokus på miljö och teknik

Bostäderna kommer att utformas med fokus på miljö och teknik, vilket betyder att de kommer att byggas med modern trähusteknik. Resultatet blir ett mycket energieffektivt boende med bland annat solceller på taket.

Välkomnande entréplan

Nytänkandet märks direkt vid entrén. Via den imponerande entrén välkomnas du in i en hall med direkt anslutning till kök och matplats. Entréplan består av husets sociala ytor, med ett påkostat kök och ett härligt vardagsrum. Matplatsen har öppet upp i tak till plan 1 med stort ljusinsläpp genom fönster som sträcker sig genom två våningsplan.
På entréplan finner du även badrum, tvätt och teknikrum.

En egen atriumgård

I bortre änden av entréplanet ligger atriumgården. En spektakulär uteplats helt skyddad från insyn, med himlen som tak. En oas som gjord för sköna utemöbler, stämningsfull belysning, gröna växter och långa sommarkvällar.

19 extra kvm

På andra sidan atriumgården ligger gästhuset. Eller tonårslägenheten? Eller hemmakontoret? Eller möjligheten att hyra ut, kanske via Airbnb? Ett rum och kök med egen toalett och dusch. Och härlig utsikt mot bäcken. Allt samlat på 19 smarta kvm.

Barnens våning

En trappa upp väntar två sovrum och ett allrum som har ordentligt med plats för lek med kompisarna, tv-spel och fredagsmys. I hallen vid trappan finns en yta med plats för skrivbord, perfekt för skolarbete eller hemmakontor?

Lyxig walk in closet

Nästa våning är en vuxenavdelning med det mesta som går att önska. Ett rymligt ”master bedroom” med egen terrass i söderläge. Bredvid finns en väl tilltagen ”walk in closet”. Badrummet är rymligt och smakfullt inrett med kommod och pardusch.

Det trygga och bekväma köpet

Det finns många fördelar med att köpa nyckelfärdigt av Riksbyggen. Glöm allt krångel med bygglov och tidskrävande kontakter med entreprenörer. Dessutom vet du vad det kostar från början, inga överraskningar kommer att dyka upp.

ATON, sammanfattning

 • Arkitektritade och unika radhus
 • Nytänkande boende
 • Fokus på hållbarhet
 • Ett mycket energieffektivt boende som ger låga driftkostnader
 • Solceller på taket
 • Påkostade materialval
 • Boende med smarta hem-funktioner
 • Nyckelfärdigt, enkelt sätt att köpa nybyggt
 • Terrass, uteplats och atriumgård
 • Gratis medlemskap i bilpool de fem första åren
 • En spännande och innovativ stadsdel
 • Närheten till Linköpings centrum
 • Mjärdevi Science Park på promenadavstånd
 • Härliga naturupplevelser i området
 • Andel i felleshus, perfekt för fest eller barnkalas
 • Bra kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik
 • Nära dagis och skola

Arkitektens egna tankar och ord

– Riksbyggen var tydliga från början, vårt uppdrag var att skapa ett attraktivt och unikt radhusprojekt med stark miljö- och teknikprägel. Husen kommer att vara byggda i trä, ha solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar. Trä är ett utmärkt byggmaterial då det binder koldioxid i byggnaden och produceras lokalt i Sverige. Det finns flera lite ovanliga kvaliteter i husen men för att nämna några; den trappande byggnadsvolymen, den dubbelhöga matplatsen och den muromgärdade atriumgården med det egna gårdshuset. Husen är ritade för att kunna följa en familj genom olika stadier av livet. Jag tycker vi har lyckats ge husen en speciell karaktär som jag tror och hoppas att de boende kommer uppskatta. Ett hus som är omtyckt och tas väl om hand kan få ett långt liv. Det är hållbart.

//Marcus Hahn, arkitekt BHHA Linköping AB

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

 • Planerad

  Mars 2020
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

   

En överraskande och hållbar stadsdel

Bara tre kilometer öster om Linköpings innerstad, granne med universitet, ligger Vallastaden. En ny stadsdel som väckt uppmärksamhet i hela landet men också internationellt, mycket tack vare arkitekturen, det sociala och ur ett hållbarhetsperspektiv.

På de gåendes villkor

Bilar är tillåtna i området, men allt sker på de gåendes villkor. Gatorna är uppdelade i boulevarder, kvartersgator och gårdsgator. Boulevarderna kantas av gång- och cykelbanor, kvartersgatorna är oftast enkelriktade och gårdsgatorna är precis lika mycket en mötesplats som en väg.

En grönare stadsdel

Parkeringshus finns för boende och besökande, självklart med tillhörande laddstationer. För de som inte har egen bil finns en bilpool. För boende i ATON, ingår medlemskapet i bilpoolen de fem första åren.
Alla ledningar för vatten, el, fjärrvärme och avlopp har samlats i en kulvert under marken. Tack vare det skapas mer utrymme för trädens rötter att växa vilket ger en grönare stadsdel.

Möten mellan människor

Hela stadsdelen är skapad för att bejaka möten mellan människor. Ett så kallat felleshus kommer till exempel att byggas strax intill ATON, en inglasad gemensam lokal som fylls med passande innehåll. En samlingsplats som blir tillgänglig för alla boende i kvarteret. Självklart finns det mataffär, pizzeria, frisör och kemtvätt i området.

Bra kommunikationer

Att ta sig fram med kollektivtrafiken i Linköping är enkelt. Pendeltåg går regelbundet mellan Norrköping – Linköping – Mjölby – Tranås – Motala. Linköping ligger också perfekt längs den södra stambanan mellan Stockholm och Malmö. Ska resan gå ännu längre trafikerar KLM Linköping City Airport med flera turer varje dag till Amsterdam för vidare färd ut i världen.

Nybyggd skola

Vallastadens nybyggda skola erbjuder förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1–6. En modern och stimulerande lärmiljö. För högstadiet finns det ett 20-tal skolor i Linköping att välja mellan.

Om Vallastaden

Anmäl intresse till Vallastaden

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.