Aktuellt
Aktuellt

Vallastaden

8 950 000–8 950 000 kr

Vallastaden i Linköping är något så ovanligt som en ny stadsdel. De 1000 bostäder som har skapats hittills har byggts av 40 olika aktörer. Resultatet har blivit en internationellt omskriven stadsdel med byggnader som tillåtits ta ut svängarna, allt med ett hållbarhetsfokus i grunden. Och nu är det dags för oss på Riksbyggen att kliva in. Projektet som vi gör det med har vi valt att kalla ATON, tre extraordinära townhouse med äganderätt. Välkommen till en arkitektritad verklighet.

Bostadsfakta

Pris 8 950 000 kr
Rum 6 rum och kök
Area 171 kvm
Bostäder 3
Status Försäljning pågår

Välkommen att boka privat visning!

Välkommen att boka privat visning med mäklaren. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Ett boende utöver det vanliga i Linköping

Riksbyggen planerar för att bygga tre exklusiva townhouse med var sitt eget gårdshus i Vallastaden, Linköping. Stort fokus har varit på att skapa ett boende med fokus på miljö och teknik. Kort sagt, en extraordinär bostad i ett område som sjuder av liv, rörelse och innovationer.

 • Säljstart september 2021
 • Byggstart hösten 2021
 • Inflyttning beräknad till 2023
 • Fast pris 8.950.000 kronor

Tre unika bostäder

ATON består av tre townhouse i form av äganderätter. Stilen är modern med en väl genomtänkt planlösning med stora ljusa och luftiga ytor. Allt fördelat på tre välplanerade våningsplan, om cirka 150 kvm plus ett eget gårdshus på cirka 20 kvm.

Fokus på miljö och teknik

Bostäderna kommer att utformas med fokus på miljö och teknik, vilket betyder att de kommer att byggas med modern trähusteknik. Resultatet blir ett mycket energieffektivt boende med bland annat smarta hem-funktioner och solceller på taket.

Välkomnande entréplan

Nytänkandet märks direkt vid entrén. Via den imponerande entrén välkomnas du in i en hall med direkt anslutning till vardagsrum, kök och matplats. Entréplan består av husets sociala ytor, med ett påkostat kök och ett härligt vardagsrum. Vardagsrummet har öppet upp i tak till plan ett med stort ljusinsläpp genom fönster som sträcker sig genom två våningsplan. På entréplan finner du även badrum, tvätt och förvaring.

Barnens våning

En trappa upp väntar två sovrum och ett allrum som har ordentligt med plats för lek med kompisarna, tv-spel och fredagsmys. Det finns också en yta med plats för två arbetsplatser, perfekt för hemmakontoret eller skolarbete?

Lyxig walk in closet

Nästa våning är en vuxenavdelning med det mesta som går att önska. Ett rymligt ”master bedroom” med egen terrass i söderläge. Bredvid finns en väl tilltagen ”walk in closet”. Badrummet är spatiöst och smakfullt inrett med dubbelkommod och pardusch.

En egen atriumgård

En spektakulär uteplats helt skyddad från insyn, med himlen som tak. En oas som gjord för socialt umgänge, stämningsfull belysning, gröna växter och långa sommarkvällar.

20 extra kvm

Mot gatan ligger gårdshuset. Eller hemmakontoret? Eller gästhuset? Eller tonåringens bostad? Eller möjligheten att hyra ut till student eller kanske via Airbnb? Ett rum och kök – ”smart living” på 20 kvm.

Det trygga och bekväma köpet

Det finns många fördelar med att köpa nyckelfärdigt av Riksbyggen. Glöm allt krångel med bygglov och tidskrävande kontakter med entreprenörer. Dessutom vet du vad det kostar från början, inga överraskningar kommer att dyka upp.

ATON, sammanfattning

 • Arkitektritat unikt radhus
 • Äganderätt med eget gårdshus
 • Energieffektivt boende som ger låga driftkostnader
 • Integrerade solceller på taket
 • Aircondition
 • Exklusiva materialval
 • Larm från Verisure med smarta hem-funktioner
 • Nyckelfärdigt, enkelt sätt att köpa nybyggt
 • Terrass och atriumgård
 • Fem år gratis medlemskap i M bilpool
 • En spännande och innovativ stadsdel
 • Närheten till Linköpings universitet
 • Mjärdevi Science Park på promenadavstånd
 • Härliga naturupplevelser i närområdet
 • Andel i felleshus, perfekt för fest eller barnkalas
 • Bra kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik
 • Nära förskola och skola

Arkitektens egna tankar och ord

– Riksbyggen var tydliga från början, vårt uppdrag var att skapa ett attraktivt och unikt radhusprojekt med stark miljö- och teknikprägel. Husen kommer att vara byggda i trä, ha solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar. Trä är ett utmärkt byggmaterial då det binder koldioxid i byggnaden och produceras lokalt i Sverige. Det finns flera lite ovanliga kvaliteter i husen men för att nämna några; den trappande byggnadsvolymen, det dubbelhöga vardagsrummet och den muromgärdade atriumgården med det egna gårdshuset. Husen är ritade för att kunna följa en familj genom olika stadier av livet. Jag tycker vi har lyckats ge husen en speciell karaktär som jag tror och hoppas att de boende kommer uppskatta. Ett hus som är omtyckt och tas väl om hand kan få ett långt liv. Det är hållbart.

//Marcus Hahn, arkitekt BHHA Linköping AB

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Hållbarhetsåtgärder för Vallastaden

 • Solceller
 • Bilpool

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumrärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

  Mars 2020
 • Säljstart

  September 2021
 • Byggstart

  November 2021
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  2023

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Pris
Status

En överraskande och hållbar stadsdel

Bara tre kilometer öster om Linköpings innerstad, granne med universitet, ligger Vallastaden. En ny stadsdel som väckt uppmärksamhet i hela landet men också internationellt, mycket tack vare arkitekturen, det sociala och ur ett hållbarhetsperspektiv.

På de gåendes villkor

Bilar är tillåtna i området, men allt sker på de gåendes villkor. Gatorna är uppdelade i boulevarder, kvartersgator och gårdsgator. Boulevarderna kantas av gång- och cykelbanor, kvartersgatorna är oftast enkelriktade och gårdsgatorna är precis lika mycket en mötesplats som en väg.

En grönare stadsdel

Parkeringshus finns för boende och besökande, självklart med tillhörande laddstationer. För de som inte har egen bil finns en bilpool. För boende i ATON, ingår medlemskapet i bilpoolen de fem första åren.
Alla ledningar för vatten, el, fjärrvärme och avlopp har samlats i en kulvert under marken. Tack vare det skapas mer utrymme för trädens rötter att växa vilket ger en grönare stadsdel.

Möten mellan människor

Hela stadsdelen är skapad för att bejaka möten mellan människor. Ett så kallat felleshus kommer till exempel att byggas strax intill ATON, en inglasad gemensam lokal som fylls med passande innehåll. En samlingsplats som blir tillgänglig för alla boende i kvarteret. Självklart finns det mataffär, pizzeria, frisör och kemtvätt i området.

Bra kommunikationer

Att ta sig fram med kollektivtrafiken i Linköping är enkelt. Pendeltåg går regelbundet mellan Norrköping – Linköping – Mjölby – Tranås – Motala. Linköping ligger också perfekt längs den södra stambanan mellan Stockholm och Malmö. Ska resan gå ännu längre trafikerar KLM Linköping City Airport med flera turer varje dag till Amsterdam för vidare färd ut i världen.

Nybyggd skola

Vallastadens nybyggda skola erbjuder förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1–6. En modern och stimulerande lärmiljö. För högstadiet finns det ett 20-tal skolor i Linköping att välja mellan.

Om Vallastaden

Anmäl intresse till Vallastaden

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.