Kommande
Kommande

Brf Norrskenet

I samband med pågående samhällsomvandling presenterar vi Brf Norrskenet—vår andra etapp av nyproducerade lägenheter i det nya Gällivare. Det är på före detta Granngårdentomten, längs Norskavägen, som vi planerar att uppföra nya bostadsrätter i varierande storlek med tilltalande läge nära både natur och centrumkärna. Preliminär säljstart år 2021.

Bostadsfakta

Lägenheter 45
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljaren för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Bostadsrätter i Gällivare

Anmäl ditt intresse redan idag för att få löpande information om bostadsprojektet och uppdateringar fram till säljstart. Datumet för anmälan styr till viss del även turordningen att få välja lägenhet.

Vi är fortfarande i planeringsskedet och har inte satt alla detaljer kring bostäderna ännu. Vi ber därför om din hjälp att utforma projektet. Borde vi satsa på skoterparkering? Inglasade balkonger? Vitt eller grått? Gå gärna in och medverka i vår enkätundersökning så har du chansen att vara med och påverka din nya drömbostad.

Till undersökningen

Även om vi är i planeringsskedet vet vi redan nu att Brf Norrskenet kommer att bestå av moderna och välplanerade lägenheter där varje kvadratmeter kommer till användning och där hiss är en självklarhet. Bostäderna kommer att ha hög standard och vara utrustade med många bekvämligheter. Det kommer även att bjudas på fin utsikt mot Dundret från flera lägenheter.

City- eller naturnära? Varför inte både och?

Längs Norskavägen planerar vi för välplanerade bostadsrätter granne med både centrumkärna och natur. Väster om tomten ligger vackra Vassaraträsk som erbjuder badplats och fiskemöjligheter under sommaren och pimpelfiske under vintertid. I området finns även skoteranslutningar till fina skoterleder. För att trygga möjlighet för skotertrafik att ta sig från området till skoterleden finns inom planerad parkeringsyta bestämmelser som säger att marken får användas för skotertrafik vintertid.

Det råder goda kommunikationsmöjligheter från området som ligger omedelbart nordväst om Gällivare resecenter, knutpunkten för länstrafikens bussar och järnvägstrafiken. Även det kommunala busslinjenätet knyts ihop vid Gällivare resecentrum.

Turordning i Brf Norrskenet

Vid säljstarten kommer fördelningen av lägenheterna ske enligt följande turordning:

1. Bostadsrättshavare i Riksbyggens andelsägande föreningar och som direkt påverkas av stadsomvandlingen. Turordningen styrs av anmälningsdatum till bostadsprojektet.

2. Medlemmar i Riksbyggen Förtur. Turordningen styrs efter antal poäng.

3. Övriga kunder. Turordningen styrs av anmälningsdatum till bostadsprojektet

placeholder

 • Planerad

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inflyttning

   

Gällivare och samhällsomvandlingen

När Malmberget flyttas och två samhällen ska bli ett är målet tydligt när det nya Gällivare ska växa fram. Här ska det skapas en arktisk småstad i världsklass dit människor vill flytta och där människor vill stanna.

Gällivare är känd för sin vackra natur, gnistrande vintrar, fina fiskevatten och ljusa sommarnätter. Under vinterhalvåret kan man vid klart väder se norrsken som dansar på himlen som ett magiskt skådespel.

Tre kilometer från Gällivare centrum ligger Dundret, ett strålande val för alpin skidåkning. Här finns även goda möjligheter för längdskidåkning och den som vill testa tävlingsspåren hittar dem på Hellnerstadion, i direkt anslutning till skidliftarna. Är man sugen på lättare spår finns cirka sex mil fina motionsspår runt om i Gällivare, alla i anslutning till spåren på Dundret. I Gällivare finns goda förutsättningar för ett aktivt liv.

Anmäl intresse till Brf Norrskenet

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till