Sista dag för inrednings-val är 26/1
Sista dag för inrednings-val är 26/1

Brf Fredriks Udde

1 680 000–7 990 000 kr

Nu kan du förverkliga drömmen om ett boende på ett av Kalmars absolut bästa lägen, Fredriksskans. Här bor du med omedelbar närhet till vatten, city och vackra promenadstråk. Brf Fredriks Udde består av 76 bostadsrätter om 1-5 rum och kök i varierade storlekar och utformningar. Inflyttning hösten/vintern år 2023. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Pris 1 680 000– 7 990 000 kr
Rum 1–5 rum och kök
Area 40–150 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fast avgift för vatten (ej förbrukning)
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • bostadsrättstillägget på din hemförsäkring
 • medlemskap i elbil- samt elcykelpool
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

Tillkommande driftskostnader är förbrukning av hushållsel, förbrukning av varmt och kallt vatten och hemförsäkring. Abonnemang för TV/bredband/telefoni är tecknat kollektivt av bostadsrättsföreningen och kommer som en post på avgiftsfakturan. Se schablon för respektive bostad i kostnadskalkylen.

Vad används avgiften till

 

2 879–8 293 kr/mån
Våningar 3–5
Lägenheter 76
Status Försäljning pågår

Kom och träffa oss!

Boka privat möte.

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Brf Fredriks Udde. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Besök inredningsportalen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter på Kalmars bästa läge

Har du som många andra drömt om att bo centralt men ändå i lugna omgivningar — med direkt närhet till både vatten, vackra promenadstråk, butiker, restauranger och caféer? Nu ger vi dig möjligheten.

På Fredriksskans uppför Riksbyggen 76 ljusa bostadsrätter i modern tappning med många bekvämligheter. Bostäderna blir ljusa med öppna och sociala planlösningar. I stort sett alla lägenheter får en trevlig balkong eller uteplats och en del får till och med flera stycken. 

Intresserad av en bostad i Brf Fredriks Udde?

Kontakta gärna vår säljare Josefine om du har frågor eller önskar boka ett privat möte. Lite längre ner på denna sida kan du följa försäljningen och se vilka lägenheter som är lediga och sålda. Även i bostadsväljaren längre ner kan du se vilka som är lediga och sålda. I broschyren Säljbroschyr Brf Fredriks Udde kan du kan läsa mer om lägenheterna och området samt förhoppningsvis få svar på många av dina frågor. 

Brf Fredriks Udde – föreningen med det lilla extra

Brf Fredriks Udde i Kalmar består av totalt fyra huskroppar och är ritade av ingen mindre än arkitekten Thomas Sandell på arkitektfirman Sandellsandberg. Samtliga huskroppar får sin egen unika karaktär i form av olika och noga utvalda färg- och materialval, vilket kommer ge liv till platsen.

I föreningen skapas fina mervärden så som bil- och cykelpool. Alla boende i föreningen får dessutom ta del av trevliga gemensamma utrymmen så som en gemensamhetslokal för fest och kalas och en grönskande gård med pergola och en mindre lekplats för de små. Det kommer även finnas en fin övernattningslägenhet för era långväga gäster. Givetvis blir det hiss hela vägen från garage/källare och samtliga lägenheter får tillgång till ett separat förråd i källare.

Bostädernas inredning

En av de bästa sakerna med att köpa en nyproducerad bostad är möjligheten att påverka inredningen. Våra inredningsexperter på Riksbyggen har tagit fram ett flertal stilpaket för kök och badrum som ni kommer kunna välja bland i form av tillval. Det stilpaket som ingår i lägenheterna kallar vi Harmoni, vilket är en klassisk och tidlös inredning. Med andra ord en stil som håller väl över tid. Valperioden för inredningsvalen på Fredriks Udde är just nu i full gång och vi har byggt upp en utställning i Kalmar dit vi välkomnar våra köpare att komma och kika på de valmöjligheter som finns tillgängliga. Bläddra gärna i det digitala inredningsmagasin  som nu finns tillgängligt för Fredriks Udde. Du kan även spana in våra stilpaket och börja fantisera om hur ditt framtida hem kommer se ut i vår digitala visningslägenhet nedan. Sista dagen att registrera inredningsval/tillval kommer att vara den 26 januari 2022.

Månadsavgift

I Brf Fredriks Udde betalar du bara för det du själv förbrukar – smart va! I månadsavgiften ingår nämligen värme, bostadsrättstillägg på din hemförsäkring samt de fasta avgifterna för vatten och hushållsel. De driftskostnader som tillkommer är förbrukning av hushållsel, varmt och kallt vatten samt hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Tele2 för abonnemang av TV, bredband och telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på din månadsavi.

För oss är din trygghet A och O

Vi vet också att när man köper en lägenhet i nyproduktion så är det en tid till inflyttning. Livet står inte stilla och mycket kan hända längs med vägen, därför ingår vår Trygghetsfilosofin när du köper en bostad i Brf Fredriks Udde. Detta för att du som köpare ska kunna känna dig trygg när du köper en bostad, även om livet tar vändningar som man inte kan råda över.

Hållbara bostäder

Vi tänker mycket på miljön när vi bygger nya bostäder, vilket vi kommer göra även på Fredriksskans då byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom cykel- och bilpool. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området Fredriksskans ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

Fakta om bostäderna

Kök
3-stavs mattlackad ekparkett från Kärhs. Vitmålade väggar. Stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva i laminat. Induktionshäll och inbyggnadsugn från Electrolux. Vitvaror i rostfritt samt integrerad diskmaskin. Marbodalkök med ljusgrå luckor. Fullutdragslådor med dämpning. Belysning och eluttag under väggskåp. Fönsterbänkar i natursten.

Bad
Helkaklade väggar i vitgrå nyans och klinkers i grått. Tvättmaskin och torktumlare (alt. kombimaskin) från Electrolux. Kommod med utdragbara lådor, spegel med belysning, raka duschdörrar i klarglas, vägghängd WC i vitt porslin samt handdukstork. Ovan tvättmaskin och torktumlare finns bänkskiva i laminat samt väggskåp med bänkbelysning och eluttag.

WC
Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Kakel över tvättställ. Handfat samt spegel med belysning. Golvstående WC i vitt porslin.

Rum
3-stavs mattlackad ekparkett från Kährs. Vitmålade väggar och tak. Fönsterbänkar i natursten.

Hall
3-stavs mattlackad ekparkett från Kährs samt vitmålade väggar och tak.

Klädkammare
3-stavs mattlackad ekparkett från Kährs samt vitmålade väggar och tak. Inredning bestående av hylla med stång.

Balkong
Golv av omålad betong. Tak av målad betong i kulör likt byggnaden. Skärmar i trä mellan de balkonger som sitter ihop. Eluttag på vägg.

Uteplats
Plattor av betong, häck som avgränsar mot gård. Skärmar i trä mellan de uteplatser som sitter ihop. Eluttag på vägg.

Internet
Föreningen har gruppavtal med Tele2 som innefattar Bredband 100/100, Basutbud TV (19 kanaler) och anslutning till IP-telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på din månadsavi.

Bilparkering
42 bilparkeringsplatser finns i garage i källare. Kostnad 1500kr/mån.

Fördelningen efter turordning enligt tidpunkt för avtalstecknande. Garaget är inrättat som gemensamhetsanläggning och kommer förvaltas av en samfällighetsförening. Förhyrning sker via samfällighetsföreningen.

Bil- och cykelpool
Som boende i Brf Fredriks Udde blir du också medlem i bil- och cykelpool. Medlemskapet ingår i månadsavgiften och förbrukningskostnaden betalas av den som hyr bilen/cykeln.

Gemensamma utrymmen
Övernattningslägenhet samt gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Fakta om bostäderna

Kök
3-stavs mattlackad ekparkett från Kärhs. Vitmålade väggar. Stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva i laminat. Induktionshäll och inbyggnadsugn från Electrolux. Vitvaror i rostfritt samt integrerad diskmaskin. Marbodalkök med ljusgrå luckor. Fullutdragslådor med dämpning. Belysning och eluttag under väggskåp. Fönsterbänkar i natursten.

Bad
Helkaklade väggar i vitgrå nyans och klinkers i grått. Tvättmaskin och torktumlare (alt. kombimaskin) från Electrolux. Kommod med utdragbara lådor, spegel med belysning, raka duschdörrar i klarglas, vägghängd WC i vitt porslin samt handdukstork. Ovan tvättmaskin och torktumlare finns bänkskiva i laminat samt väggskåp med bänkbelysning och eluttag.

WC
Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Kakel över tvättställ. Handfat samt spegel med belysning. Golvstående WC i vitt porslin.

Rum
3-stavs mattlackad ekparkett från Kährs. Vitmålade väggar och tak. Fönsterbänkar i natursten.

Hall
3-stavs mattlackad ekparkett från Kährs samt vitmålade väggar och tak.

Klädkammare
3-stavs mattlackad ekparkett från Kährs samt vitmålade väggar och tak. Inredning bestående av hylla med stång.

Balkong
Golv av omålad betong. Tak av målad betong i kulör likt byggnaden. Skärmar i trä mellan de balkonger som sitter ihop. Eluttag på vägg.

Uteplats
Plattor av betong, häck som avgränsar mot gård. Skärmar i trä mellan de uteplatser som sitter ihop. Eluttag på vägg.

Internet
Föreningen har gruppavtal med Tele2 som innefattar Bredband 100/100, Basutbud TV (19 kanaler) och anslutning till IP-telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på din månadsavi.

Bilparkering
42 bilparkeringsplatser finns i garage i källare. Kostnad 1500kr/mån.

Fördelningen efter turordning enligt tidpunkt för avtalstecknande. Garaget är inrättat som gemensamhetsanläggning och kommer förvaltas av en samfällighetsförening. Förhyrning sker via samfällighetsföreningen.

Bil- och cykelpool
Som boende i Brf Fredriks Udde blir du också medlem i bil- och cykelpool. Medlemskapet ingår i månadsavgiften och förbrukningskostnaden betalas av den som hyr bilen/cykeln.

Gemensamma utrymmen
Övernattningslägenhet samt gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Hållbarhetsåtgärder för Brf Fredriks udde

 • Miljöbyggnad Silver
 • Bil- och cykelpool med laddstolpar
 • Sedumtak

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Byggstart

   
 • Säljstart

  2020
 • Inredningsval

  Sista valdag 26/1 2022
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Höst/vinter 2023

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
 • Solljuset under dagen
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Nya bostadsrätter på unikt läge

På Fredriksskans kommer Riksbyggen uppföra 76 ljusa bostadsrätter. Detta blir boendet för dig som inte vill behöva välja mellan stadsliv och natur. Från Fredriksskans finns allt på bekvämt gångavstånd; Historiska byggnader, mysiga kullerstensgator, badplatser, vackra promenadstråk längs med vattnet och grönskande parker. Samtidigt finns ett stort utbud av restauranger, caféer, pubar och butiker på Kvarnholmen som bara är belägen ett par hundra meter bort.

Anmäl intresse till Brf Fredriks Udde

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till