Kommande
Kommande

Brf Callmare Fästning

På Fredriksskans med sitt enastående läge i Kalmar planerar vi nu för 31 mindre, kvadratsmarta lägenheter. Bostäderna blir utformade som 1–3 rum och kök på ca 27-66,5 kvm. Brf Callmare Fästning kommer bjuda på väldisponerade planlösningar med stilren inredning. Se exempel på planlösningar under dokument. Planerad säljstart hösten 2022.

Bostadsfakta

Lägenheter 31
Status Kommande

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Bostadsrätter centralt i Kalmar

Alldeles intill Fredriksskansarenan i Kalmar och mitt emot Brf Fredriks Udde planerar vi nu för ett nytt hus med 31 bostadsrätter. I fokus har vi kvadratsmarta lägenheter mellan ett till tre rum och kök, alla med attraktiva planlösningar. De flesta lägenheterna kommer att ha balkong eller uteplats med olika utblick och lägen. Här kan du bland annat välja att njuta av härlig kvällssol, soligt söderläge eller vilsam utsikt mot vackra Malmfjärden.

Thomas Sandell är husets arkitekt

Brf Callmare Fästning kommer att bestå av en enda huskropp, ritad av arkitekten Thomas Sandell från arkitektfirman Sandellsandberg. Huset uppförs i samklang med befintliga byggnader och bidrar till en vacker siluett mot Kalmar stad. Lägenheterna på markplan kommer att ha mysiga uteplatser. Vissa av dem mot den vackra befintliga mur som redan står på platsen idag, och vissa mot den grönskande innergården. Högst upp i huset placeras bostäder med rymliga terrasser som gjorda för sköna sommarkvällar. Här skapas något för alla behov och önskemål.

Grönskande och mysig innergård

Innergården sammanfattar vi i ett ord; mysig!
Här skapas olika delar för möjlighet att umgås med nära och kära under årets varmare månader. En pergola i ena hörnet och en uteplats i andra. Mellan dessa tillförs grönska, odlingslådor och välplacerade utelampor som kommer att bidra till en härlig och mysig stämning.

En smart cykelparkering och en förrådslänga blir bekvämt och funktionellt placerade mot arenan. Dessa ramar in innergården och skapar en privat känsla även på de gemensamma uteplatserna.

Lägenheterna

En av de mest spännande sakerna med att köpa en nyproducerad bostad är att du får möjlighet att påverka din inredning. Till din hjälp har våra inredningsexperter tagit fram ett flertal stilpaket för kök och badrum som du kommer att kunna välja bland i form av tillval. Det stilpaket som ingår i lägenheterna kallar vi för Harmoni. Det är en stil som håller väl över tid med stilrena materialval och neutrala färgtoner.

I de flesta lägenheterna om ett rum och kök kommer det finnas en avgränsande sovalkov i form av en modern glasvägg i industristil. Denna vägg är inte bara snygg utan skapar även avskiljande yta mellan sov- och vardagsrum och kök.

Lägenheterna om två rum och kök kommer att ha ett rymligt sovrum med en stilren skjutdörr samt ett härligt kök i vinkel.

Alla lägenheter om tre rum och kök kommer att ha två lättmöblerade sovrum och vardagsrummet kommer att vara välplanerat för sällskapsyta.

Gemensamt för samtliga lägenheter är den sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum samt klinkers i hall. Samtliga badrum blir givetvis helkaklade och kommer att ha en egen tvätt-del med plats för förvaring.

Anmäl ditt intresse redan nu för att få löpande information och för att öka dina chanser att få välja just din drömbostad. Genom att bli medlem i Riksbyggen Förtur ökar du dina chanser ännu mer.

Hållbarhetsåtgärder för Brf Callmare Fästning

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Bil- och cykelpool

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Höst 2022
 • Byggstart

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Höst 2024

Kvadratsmarta bostadsrätter på unikt läge

På Fredriksskans har du nära till allt som Kalmar stad har att erbjuda. Kvarnholmen med sina mysiga kullerstensgator, där finner du utbud såsom butiker, mataffär, pubar, caféer, apotek, vårdcentraler och mycket mer. Dessutom har du nära till vackra promenadstråk, härliga picknickställen och badplatser. Linnéuniversitetet och tågstationen ligger också inom gångavstånd.

Anmäl intresse till Brf Callmare Fästning

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till