Kommande
Kommande

Västerport

Nybyggda bostadsrätter så nära stad och hav du kan komma i Varberg centrum. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 50
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta sälj- och marknadsansvarig för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i centrala Varberg

Välkommen att köpa en nyproducerad bostadsrätt mitt i centrala Varberg. Mellan havet och staden ska Varbergs nya stadsdel Västerport växa fram. Här bygger Riksbyggen 45 moderna lägenheter med hållbarhet i fokus. Det blir en urban oas för dig som vill ha nära till precis allt. Huset ramas in av grönskande gårdar och från de rymliga balkongerna kan du se solen gå ned i havet.

Nyproducerade bostadsrätter i Västerport

I Västerport är det enkelt att leva ett härligt liv. Och kanske är det nu du börjar leva ditt liv som du verkligen vill ha det? Tänk att vakna en helt vanlig tisdag, sno på sig badrocken och knalla ner till Kallbadhuset för ett svalkande morgondopp. För att sedan slappna av i en varm och skön bastu med utsikt över Kattegatt. När du kommer hem från jobbet plockar du upp din favorithämtmat som du dukar upp på balkongen som vetter mot havet. Och varje dag funderar du på om du någonsin kommer tröttna på att se himlen bli rosa innan solen går ner i vattnet.

Här finns allt – och lite till

Huset kommer att uppföras som en förlängning av Varberg centrum med ett levande gatuliv, med affärer, caféer och service precis utanför dörren. Är du intresserad av att köpa lägenhet på denna unika plats, skicka in en intresseanmälan via formuläret längst ner.

Riksbyggen Förtur

Som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder i bostads- och äganderätt samt hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Anmäl intresse

Riksbyggen Förtur

Som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder i bostads- och äganderätt samt hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Anmäl intresse

placeholder

 • Planerad

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

   

Om området

Västerport - Varbergs nya stadsdel vid havet. Stadsdelen kommer att präglas av strandpromenad, mycket kontakt med havet, många mötesplatser och vacker bebyggelser där olika sorters människor möts. I Västerport kommer extra omsorg att läggas på de offentliga miljöerna. Det nya kajstråket, parken, torget och gatorna kommer tillhöra alla Varbergsbor och göras till trevliga mötesplatser, precis som Strandpromenaden och området kring gästhamn och fästning gör idag.

Anmäl intresse till Västerport

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur