Kommande
Kommande

Kopparlunden – Verkstaden 20

I historiska Kopparlunden i Västerås kommer vi på Riksbyggen att skapa ett helt nytt bostadsområde i flera etapper. Hållbara och moderna bostäder i olika storlekar och utföranden i en vacker miljö – med olika upplåtelseformer.

Fakta

Lägenheter 900
Status Kommande
Bostad

Brf Kopparvalvet

Med väl genomtänkt utformning och ett fantastiskt läge välkomnar vi dig till vår första etapp i Kopparlunden; Brf Kopparvalvet - 63 moderna bostadsrätter med gemensamma takterrasser med milsvid utsikt i flera väderstreck över Västerås.

Anmäl intresse till Brf Kopparvalvet

Framtiden i Kopparlunden

Kopparlunden bär en viktig del av Västerås historia. Se filmen från Västerås stad om Kopparlundens historia - och framtid!

Se filmen

Nyproducerade bostäder i Kopparlunden

Längtar du också efter en förändring? Med stadspulsen inom räckhåll och med kulturhistoria utanför dörren?
I den yttersta kärnan av Kopparlunden inom detaljplan Norr kommer vi kommer vi på Riksbyggen att skapa ett helt nytt bostadsområde i flera etapper. Här kommer vi bygga såväl bostadsrätter som hyresrätter – med olika karaktärer, lägen och inflyttningsdatum.

I våra kommande byggnationer vill vi inte bara inspireras av den forna industribebyggelsen utan här vill vi också införliva delar av vårt nedmonterade tegel från den tidigare NetOnNet fastigheten. Genom återbruk av teglet ser vi till att materialet får stanna kvar på platsen.

Vår första etapp i området är Brf Kopparvalvet. Kvarteret består av ca. 63 bostadsrätter. Läs mer och se lediga bostäder här Brf Kopparvalvet.

Industrihistorisk bebyggelse bevaras

Bebyggelsen i Kopparlunden kommer ske varsamt och här finns flera industribyggnader som är typiska representanter för sin tids industriarkitektur och som har ett högt kulturhistoriskt värde. I vårt kvarter ligger Linverket som kännetecknas av sitt karaktäristiska sågtandstak och som är en av de befintliga byggnaderna som kommer att utvecklas och bevaras.

Historiens vingslag

I Kopparlunden har Västerås stolta industrihistoria vuxit fram och området har en central plats i stadens industrihistoria och den välbevarade industrimiljön är ett riksintresse. Omvandlingen av det slutna industriområdet till en stadsdel påbörjades i mitten av 1990-talet.

Här kommer vi på Riksbyggen ha vår bostadsproduktion i Västerås under många år framöver och vi här kommer vi bygga mer för fler. För unga, barnfamiljer, seniorer, hundälskare, kattmänniskor, soffpotatisar, träningsfreaks – och allt där emellan.

Utvecklingen av Kopparlunden kommer att bidra till att Västerås får en mer levande innerstad och målet är att området ska bli attraktivt och spännande för såväl dagens som framtidens Västeråsare likväl som för besökare. Läs mer om Kopparlundens detaljplan här.

Läs mer om Kopparlundens detaljplan här.

Kopparlunden - där historia och framtid möts.

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Bil- och cykelpool, samt cykelverkstad
  • Gröna och varierande innergårdar
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Bil- och cykelpool, samt cykelverkstad
  • Gröna och varierande innergårdar
Om vårt hållbarhetsarbete

Centralt i Västerås

Kopparlunden har ett bra läge ur kommunikationssynpunkt med närhet till såväl busshållplats, Västerås Resecentrum och E18. Området avgränsas av E18, järnvägen, Pilgatan, Östra Ringvägen och Kopparbergsvägen. Området gränsar i nordväst till Karlsdal, i nordost till Emaus, i sydost till Ängsgärdet, i söder till Kungsängen och i väst till Östermalm.

Kullersten och folkliv

I närliggande kvarter finns redan nu restauranger, bageri, vårdcentral, padelhall, gym, gymnasieskolor och Culturen, ett stort kulturhus med bland annat Elektra Bio.

Linverket

Linverket byggdes av Svenska Metallverken 1950 när företaget fick en stor order från Brasilianska staten på kraftöverföringslina (s.k. ferallinor som används för kraftöverföring).

Det var bråttom och då Svenska Metallverkens dåvarande tråddrageri var alldeles för litet bestämdes det att snabbt bygga upp en ny tråddragarverkstad. Detta då man inte ville tacka nej till ordern som avsåg många och väldigt långa linor. På bara 7 veckor restes stålstommen till byggnaden och produktionen påbörjades samtidigt som murare byggde väggarna och bara golvet och taket fanns. Linverket utvecklades sedan vidare i etapper fram till slutet av 60-talet då man började göra kopparrör i lokalen.

Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp