Referensprojekt

Kvarteret Åsikten i Uppsala riktar sig till en bred målgrupp med lägenheter på mellan ett till fem rum och kök och med en bostadsyta på mellan 35-128 kvadratmeter.

Huset på sju våningar har ett centralt läge och en attraktiv adress vid Östra Ågatan i Uppsala. I föreningen finns det lägenheter på mellan ett till fem rum och kök  med en bostadsyta på mellan 35-128 kvadratmeter.

Lägenheterna har helkaklade badrum med tvättmaskin och kondenstumlare.  Planlösningarna är utformade för en flexibel användning. De allra flesta av familjelägenheterna har en extra wc/dusch. Innergård med lekvänliga ytor.

Garaget är en gemensamhetsanläggning som delas mellan HSB, Riksbyggen och Bonum. Cykelställ finns i begränsad omfattning. Möjlighet till cykelförvaring finns också i källaren. Huset har kommersiella lokaler.

Husen byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Husen är via en undercentral i källaren anslutna till fjärrvärmenätet. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element). Luftbehandlingssystemet utförs som ett till- och frånluftssystem med värmeväxling (FTX- system).

Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen kan teckna ett förmånligt avtal med en elleverantör för samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter förses med individuell mätare för el och vatten.

Byggtid från byggstart till inflyttning var 31 månader.