Kvarteret Åsikten i Uppsala - referensprojekt

Kvarteret Åsikten i Uppsala riktar sig till en bred målgrupp med lägenheter på ett till fem rum och kök, med en bostadsyta på 35-128 kvm. Vi är stolta över att vara med att förlänga en av Uppsalas finaste gator, Östra Ågatan, och omvandla ett före detta industriområde till ett kvarter med liv och rörelse.

Huset är sju våningar högt och har ett centralt läge vid Östra Ågatan i Uppsala. I föreningen finns det lägenheter på ett till fem rum och kök, med en bostadsyta på 35-128 kvm. Huset har modern arkitektur med stora, glasade och upplysta entréer och hissar med generös takhöjd.

Lägenheterna har helkaklade badrum med tvättmaskin och kondenstumlare.  Planlösningarna är utformade för en flexibel användning. De allra flesta av familjelägenheterna har en extra wc/dusch.

Garaget är en gemensamhetsanläggning som delas mellan HSB, Riksbyggen och Bonum. Cykelställ finns i begränsad omfattning. Möjlighet till cykelförvaring finns också i källaren. Det finns en innergård med lekvänliga ytor. Huset har även kommersiella lokaler.

Hållbarhet

Husen byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Husen är via en undercentral i källaren anslutna till fjärrvärmenätet. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element). Luftbehandlingssystemet utförs som ett till- och frånluftssystem med värmeväxling (FTX- system).

Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen kan teckna ett förmånligt avtal med en elleverantör för samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter förses med individuell mätare för el och vatten.

Fakta om Åsikten

Tre föreningar: Brf Åsikten Södra 1, Brf Åsikten Södra 2, Brf Åsikten Södra 3
Antal lägenheter: 80
Lägenheter: 1-5 rok på 35-128 kvm
Byggtid: Från byggstart till inflyttning 31 månader