KHF Trygga Hem i Fagersta

Att bo bra ska vara en självklarhet. I centrala Fagersta planerar vi för 47 moderna lägenheter där alla bekvämligheter finns, och med alla möjligheter att leva ett aktivt och socialt liv.

Kooperativa hyresrätter - gemenskap och frihet för den som fyllt 65

I Fagersta planerar vi för 47 bekväma och moderna lägenheter för den som fyllt 65 år. Lägenheterna är välplanerade ettor till treor anpassade för en till två personer.

Trygghetsboendet i Fagersta byggs som en kooperativ hyresrättsförening. Den som bor här blir medlem i föreningen och medlemsavgiften är 100 kronor.

Att bo i en kooperativ hyresrätt ger den boende möjlighet att påverka sitt boende – varje år hålls en medlemsstämma där alla i huset medverkar och utser styrelse. En annan fördel är möjligheten att få flytta in i en modern och bekväm lägenhet utan att behöva satsa något kapital. Kostnaden för boendet är en vanlig månadshyra.

Trygghetsvärdens jobb handlar om de boendes fritid

Boule, kortspel, promenader, bakning och trädgårdsarbete. Att träffas och göra saker tillsammans är det bästa sättet att lära känna varandra. I trygghetsboendet finns en trygghetsvärd som jobbar för att skapa förutsättningar för en meningsfull fritid för de boende. Trygghetsvärdens jobb handlar alltså om de boendes fritid; det som händer utanför de enskilda lägen­heterna.

Men att flytta in i ett trygghetsboende innebär inte att du måste göra saker ihop med dina grannar varje vecka. Bara vetskapen om att det finns några man gillar att träffa i huset kan göra att den självvalda ensamheten känns lättare.

Här kan du läsa om trygghetsboende i Fagersta kommun.

   

Trygghetsboendet i korthet

  • 47 hyreslägenheter med apotek, gym, service och kommunikationer inom räckhåll.
  • Tillgänglighetsanpassat med exempelvis hiss, stora badrum och handtag i duschen
  • Gemensamhetslokal med kök, TV och många sittplatser.
  • Fin vinterträdgård på entréplan. 
  • Aktiviteter som skapar social gemenskap. 
  • En trygghetsvärd arrangerar och närvarar på en rad olika aktiviteter. 
  • Den kooperativa hyresrättsföreningen ger möjlighet till inflytande 
  • Föreningen är stiftad av Fagersta kommun och Riksbyggen.