Hyreslägenheter i Västerås, Fredriksberg

Vid gamla Stenkumlaskolan intill lummig Råbyskogen utvecklas 120 hyreslägenheter med inflyttning i tre etapper med start från andra kvartalet 2022. Välkommen till en ny verklighet i Kvarter Kornknarren.

Bostadsfakta

Rum 1-4 rum och kök
Area 34-86 kvm
Antal 120
Hiss Ja
Hyra Ej fastställt ännu
Tvättstuga Ja, en i respektive bostadshus
Balkong Ja, till flertalet av lägenheterna
Terrass Ja, till en 2:a och en 4;a i respektive bostadshus
Uteplats Ja, till ett fåtal 1:or, 2:or och 3:or
Uthyrning Startar under vinter 2021/2022
Inflyttning etapp 1 Hus 2, 6 våningar, 32 lgh från v 18 2022
Inflyttning etapp 2 Hus 1, 7 våningar, 38 lgh från v 25 2022
Inflyttning etapp 3 Hus 3, 9 våningar, 50 lgh från v 35 2022

Hyreslägenheterna i Västerås

Där gamla Stenkumlaskolan tidigare låg, intill lummiga Råbyskogen i Fredriksberg mellan Vetterstorp och Råby, bygger vi 120 hyreslägenheter med inflyttning i tre etapper med start från andra kvartalet 2022. Ett bekymmersfritt boende med hiss från 1–4 rum och kök om 34–86 kvadratmeter med vacker utsikt mot naturen. Lägenheterna har balkong, uteplats eller fransk balkong och två lägenheter i respektive huskropp har även egen terrass. Varje hus är försedd med gemensam tvättstuga och mellan husen finns grönytor.

Kv. Kornknarren består av tre huskroppar om 6, 7 respektive 9 våningar.

Lägenhetsinformation

Lägenheterna i Kv. Kornknarren är välplanerade och här dominerar ljus och vacker utsikt mot naturen. Flertalet av lägenheterna har öppna planlösningar som erbjuder stora sociala ytor och många möbleringsalternativ. Moderna bostäder med vitt kök från Vedum, kakel ovan arbetsbänk/diskbänk, vita vitvaror från Electrolux med diskmaskin, spis med keramikhäll, kyl/frys i de mindre lägenheterna och dubbla kyl/frys i 3–4 rum och kök. Ljust målade väggar, mattlackad parkett och helkaklade badrum med dusch, spegelskåp, tvättställ och wc. I våra fyror har du utöver den gemensamma tvättstugan tillgång till egen tvättmaskin och torktumlare och våra fyror har även två toaletter.

Parkering

I anslutning till husen finns parkeringsplatser att hyra i mån av plats, samt tre platser som är ämnade för bilpool och tre platser som är anpassade för rörelsehindrade.

Inflyttning i tre etapper

Hus 2 – 32 lägenheter med planerad inflyttning andra kvartalet 2022
I 6-våningshuset med fint hörnläge mot gatan kommer vi erbjuda 32 lägenheter med adress Stenkumlagatan 8.
10 lägenheter om 1 rum och kök från 34–36 kvm och 21 lägenheter om 2 rum och kök från 41–60 kvm och en 4:a om 86 kvm. Högst upp finns två unika lägenheter, en 4:a på 86 kvm med privat takterrass och två balkonger och en 2:a på 50 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till privat takterrass och balkong. I det här huset finns även en kommersiell lokal om 59 kvm i entréplan och på källarplanet finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.

Hus 1 – 38 lägenheter med planerad inflyttning tredje kvartalet 2022
I 7-våningshuset med fint läge mot skogen kommer vi erbjuda 38 lägenheter med adress Stenkumlagatan 6.
11 lägenheter om 1 rum och kök från 34–36 kvm och 25 lägenheter om 2 rum och kök från 41–60 kvm, en 3 rum och kök på 76 kvm och en 4:a på 86 kvm. Högst upp finns två unika lägenheter, en 4:a på 86 kvm med privat takterrass och två balkonger och en 2:a på 50 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till privat takterrass och balkong. I det här huset finns cykelrum, gemensam tvättstuga och förråd i källarplanet.

Hus 3 – 50 lägenheter med planerad inflyttning tredje kvartalet 2022
I 9-våningshuset uppåt gatan kommer vi erbjuda 50 lägenheter med adress Stenkumlagatan 12.
16 lägenheter om 1 rum och kök från 34–36 kvm och 33 lägenheter om 2 rum och kök från 41–60 kvm och en 4:a på 86 kvm. Högst upp finns två unika lägenheter, en 4:a på 86 kvm med privat takterrass och två balkonger och en 2:a på 50 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till privat takterrass och balkong. I det här huset finns gemensamma tvättstuga på entréplan och lägenhetsförråd i källarplan.

Kvarteret Kornknarren

De nya hyreslägenheterna byggs i kvarteret Kornknarren, ett område som utvecklas av Riksbyggen i samarbete med Hemsö. Inom ramarna för bostadsprojektet kommer även ombyggnad/förlängning av befintlig lokalgata och gång- och cykelbanor att göras.

Husen kommer byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med solpaneler på taken för produktion av egen el. I planerna finns även bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil, samt förberedelse för laddplatser av elbilar.

Fredriksberg — gröna områden och närhet till service

Fredriksberg har stora grönområden som ger hela området parkkaraktär. Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym, padelhall och med motionsspår inpå knuten. Råby motionsspår är en 2,5 km kuperad bana i Råbyskogen mellan stadsdelarna Hammarby och Råby. Banan utgår från Råby idrottsplats och här finns även ett utegym. Fotbollsklubben IK Franke har sin hemvist på Råby IP.  

Från Kvarteret Kornknarren är det cirka fyra kilometer till centrala Västerås. Med buss, bil eller cykel når du Västerås centrum på cirka 10-15 minuter och med bil tar du dig snabbt till Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. I Bäckby och Råby centrum strax intill finns butiker, allaktivitetshus, bibliotek och restauranger.

Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Följ vad som händer i området på kommunens hemsida.

Riksbyggens bostadsrätter i Västerås

I Västerås finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.