Hyreslägenheter i Helsingborg

Sundsutsikten ligger i kvarteret Spårvagnshallarna mellan Helsingborgs stadskärna och Råås pittoreska kvarter. Här bor du nära natur, hav och stad. Husen har 17 våningar och de flesta lägenheterna har en fantastisk utsikt. Området ligger där de gamla buss- och spårvagnshallarna tidigare låg. Uthyrningen beräknas starta under mars 2020. Inflyttning preliminärt hösten/vintern 2020. Anmäl intresse om du vill hyra en lägenhet i Helsingborg.

Välkommen på visning

22 oktober kl. 16-17.30, anmälan krävs.

29 oktober kl. 16-17.30, anmälan krävs.

Plats: Polettgatan 10, Helsingborg

Anmäl dig till Kundcenter i Helsingborg kundcenterhbg@riksbyggen.se
eller 042-186605 om du vill komma på visning.

Se lediga lägenheter och anmäl intresse

Riksbyggens köregler

 

 

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Bostadsfakta

Rum 1–4 rum och kök
Area cirka 30–130 kvm
Hyra 6 059 kr — 16 204 kr/månaden
Tv & bredband Basutbud tv, öppet fiber som gör att varje hyresgäst kan välja sitt eget internet.
Varmvatten Individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning och den kommer att synas på din hyresavi.
El Individuell mätning och debitering av el.

Hyreslägenheter med fantastisk utsikt

Sundsutsikten erbjuder bostäder med stora fönsterpartier som verkligen bjuder in ljuset. Det finns ett brett spann på lägenhetsstorlekar. Vi erbjuder 188 moderna, attraktiva hyreslägenheter, från den lilla yteffektiva ettan till den större fyran för den växande familjen. Du får en alldeles ny bostad med plats för dig och din familj att skapa just er vardag på bästa sätt.

Lägenheten är inredd med vackra hållbara material och modern utrustning. Golv av ekparkett, i köket finns varmluftsugn, spishäll, mikro och diskmaskin. Energieffektiv kyl och frys är installerad. Smarta, genomtänkta arbetsytor väntar på att du ska bre ut dig och göra verklighet av alla dina matidéer. I Sundsutsikten ligger kök och vardagsrum i öppet samband och skapar genomsikt som låter dig njuta av utsikten även från köket. 

Fakta om huset

Första etappen inleddes våren 2018 med två 17-våningars flerfamiljshus med totalt 188 ljusa och attraktiva hyresrätter. Nästan alla lägenheter kommer att ha utsikt mot Sundet, Danmark och Ven. De som bor på västra sidan får 180 graders havsutsikt.

Gemensamhetslokal och bastu

I husets entréplan finns en gemensamhetslokal i varje hus. Lokalerna är utrustad med både pentry och wc och kan användas till både privata fester och gemensamma aktiviteter. I ett av husen hittar du gemensam dusch och bastu. I entréplanet finns också postfack, cykelparkering och miljöstation.

Parkering

Söder om husen, i den gamla båghallen som ska omvandlas till garage i två plan, kommer det att finnas parkeringsplatser. Det kommer även att finns markparkeringsplatser. På entréplanet i bostadshusen finns även cykelparkering.

Balkonger

Generösa balkonger, ofta med en inglasad del.

Förvaring

Här finns gott om plats för förvaring i form av garderober och klädkammare. Flyttar du in i en av de större lägenheter får du en walk in closet eller en extra klädkammare i anslutning till det större sovrummet. Det finns också ett förråd i källaren.

Parkering

Söder om husen, i den gamla båghallen som ska omvandlas till garage i två plan, kommer det att finnas parkeringsplatser. Det kommer även att finns markparkeringsplatser. På entréplanet i bostadshusen finns även cykelparkering.

Balkonger

Generösa balkonger, ofta med en inglasad del.

Förvaring

Här finns gott om plats för förvaring i form av garderober och klädkammare. Flyttar du in i en av de större lägenheter får du en walk in closet eller en extra klädkammare i anslutning till det större sovrummet. Det finns också ett förråd i källaren.

Om området

Sundsutsikten ligger i den västligaste delen av stadsdelen Miatorp. Mellan bostäderna skapas grönytor och mötesplatser med plats för umgänge och lek. Området kommer också att få plats för butiker och verksamheter, i första hand i anslutning till Industrigatan i väster.

Nära till aktiviteter för alla åldrar

I kv. Spårvagnshallarna bor du med nära tillgång till Helsingborgs hela utbud av kultur och aktiviteter. En kort cykel- eller busstur tar dig in till stadens centrum där du kan uppleva utställningar och evenemang på Dunkers kulturhus eller se en bra film på bio.

I det direkta närområdet kan du också ägna dig åt aktiviteter som padel och tennis, här finns en rolig trampolinpark som barnen älskar och många föreningar med aktiviteter för stora som små.

Friluftsvännen och naturälskaren har många pärlor att upptäcka. Granne med Spårvagnshallarna ligger Triangelsko-gen och Talldungen. Dessa sammanbinds genom vandringsleden Tallskogsleden, som sträcker sig cirka fem kilometer från Råå vallar i söder till Raus plantering strax norr om Miatorp. Här kan du promenera eller jogga året runt. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, två markerade löpslingor, flera grillplatser, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. I Talldungen kan du utmana dig själv i ett av Helsingborgs så kallade Bootcamp-utegym och en en km lång löpslinga mellan tallarna. Vill du testa dina gränser ytterligare kan du prova den militära hinderbanan på Hedens friidrottsarena. Där hittar du också både löpar- och fotbollsplaner. Här kan idrottsintresserade i olika åldrar träna friidrott med IFK Helsingborg eller fotboll med Ramlösa Södra IF.

Skola och förskola

Det finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten av kvarteret. Närmast ligger Lussebäckens, Pinjens och Nallens förskola. Akvarellen förskola och Förskolan Högasten är andra som ligger bra till. Önskar du välja förskola med montessoripedagogik som inriktning så finns Dibber i Ramlösa och Montessoriskolan Kärnhuset i Råå. I Raus Planterings Skola, ett kvarter från Spårvagnshallarna, finns årskurs F-6. På Högastensskolan kan du gå hela vägen från F–9. Högstadieskola finns också på Rönnowska skolan som ligger på gångavstånd. För ungdomarna finns de flesta av Helsingborgs kommunala och enskilda gymnasieskolor inom bekvämt avstånd med buss eller cykel.

Service och kommunikationer

I kv. Spårvagnshallarna görs plats för framtida handel och service på nära håll. Redan i dag finns bra livsmedelsbutiker inom bekvämt räckhåll. På andra sidan Hästhagsvägen ligger ett välsorterat Willys och vid Lussebäcken finns ytterligare en större livsmedelsbutik.

Spårvagnshallarna ligger strategiskt bra till för att ta dig vart du vill. Här finns bra cykelvägar i alla riktningar och vill du istället åka kollektivt kan du välja mellan ett flertal busslinjer med täta avgångar från hållplatser i närheten. Önskar du ta tåget hittar du Ramlösa station en knapp kilometer, eller några minuter med cykel, från din nya bostad. Härifrån går tåg mot Lund/Malmö eller till Helsingborg C där de flesta förbindelser med omvärlden strålar samman; båt, tåg, buss, taxi och flygbuss. Till Helsingør går färjor över Sundet dygnet runt. Till Ängelholms flygplats tar det endast 30 minuter.

H22 City Expo

Väljer du att bo här så kommer du vara med i den stora områdesmässan H22 som fokuserar på nytänkande stadsutveckling och innovation.

Besök H22 City Expo

Kv. Spårvagnshallarna

Sedan förra sekelskiftets början har det varit en samlingspunkt för stadens bussar och spårvagnar. Vi vill ta historien med oss in i framtiden och väljer att kalla vårt nya stadskvarter för Spårvagnshallarna.

Om Spårvagnshallarna