Hyresrätter i Kalmar, Fredriksskans

På det attraktivt belägna området Fredriksskans i centrala Kalmar kommer Riksbyggen uppföra 42 nya hyreslägenheter samt två nya bostadsrättsföreningar. Hyreslägenheterna beräknas stå klara för inflyttning under 2023. Området Fredriksskans ligger på ett fantastiskt läge intill vattnet och vackra promenadstråk med Kalmars stadspuls bara en kort promenad bort. Välkommen till din nya verklighet!

Intresseanmälan

Än så länge kan du inte anmäla ditt intresse. Vi planerar att öppna upp för intresseanmälningar under år 2022. Mer information kommer.

Riksbyggens uthyrningsregler

Bostadsfakta

Rum 1-4 rum och kök

Hyreslägenheterna i Kalmar

Tidsplan
Tidsplan för de planerade hyreslägenheterna på Fredriksskans i Kalmar:

  • 2020 – Kommunen blev klar med saneringen av området och byggnationen påbörjades
  • 2021 – Byggnation pågår
  • 2022 – Intressekön planeras att öppna
  • 2023 – Sommaren detta året planeras inflyttning att ske

Om området

Fredriksskans är beläget mitt i centrala Kalmar på en vacker plats intill vattnet. Här ges man som boende möjlighet att njuta av ett bekymmersfritt stadsliv med allt som kan önskas på bekvämt gångavstånd; vackra promenadstråk längs med vattnet, grönskande parker, historiska byggnader, mysiga kullerstensgator och badplatser.

Samtidigt finns ett stort utbud av restauranger, caféer, pubar, livsmedelsbutiker och affärer på Kvarnholmen som är belägen bara ett par hundra meter bort.

Riksbyggens bostadsrätter i Kalmar

I Kalmar finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.