Lantmännen valde Riksbyggen som förvaltare

När Lantmännen Fastigheter letade efter en förvaltningspartner till en av sina fastigheter i Falkenberg föll valet på Riksbyggen.


”Riksbyggen kändes som ett tryggt val och deras erbjudande passade oss bäst.”

Lantmännens Viktoria Salivonik

Förra året skickade Lantmännen Fastigheter ut en förfrågan angående förvaltningstjänster till olika aktörer, för att hitta en förvaltningspartner till deras Coopbutik i Falkenberg. Viktoria Salivonik, som är fastighetsförvaltare för området Falkenberg/Varberg, berättar att de letade efter en lokal samarbetspartner som kunde sköta den dagliga driften av fastigheten.
— Eftersom vi inte är stationerade i Falkenberg behövde vi en självgående aktör med en egen driftorganisation som kunde fungera som vår förlängda arm. Av de anbud vi fick in tyckte vi att Riksbyggen hade mest att erbjuda och att de kändes som en trygg samarbetspartner. De kom med bra input, och det var tydligt att de hade haft hand om den här typen av fastigheter tidigare.

Delar värdegrund

Det var Oscar Stefansson, Riksbyggens leveranschef, och hans team som hade den första kontakten med Viktoria Salivonik.
— Redan vid första mötet kände vi att vi snabbt passade in. Liksom Riksbyggen, är Lantmännen och Coop kooperativa företag. Vi har en liknande värdegrund när det kommer till bland annat hållbarhet, arbetsmiljö och leverantörsbedömningar. Samtidigt finns ett stort fokus på helhetslösningar och kvalitet, säger han.

Vill utöka samarbetet

Riksbyggens personal tar hand om yttre skötsel och underhåll av Coopbutiken. De bevakar även myndighetskontroller och följer upp garantiärenden, så när garantiavtalet går ut kommer de att hjälpa Lantmännen Fastigheter att teckna nya serviceavtal.
— Både Lantmännen Fastigheter och vår hyresgäst Coop är väldigt nöjda med samarbetet och tycker att Riksbyggen är närvarande och kommer med bra förslag. Allt har skötts enligt de önskemål vi haft. Eftersom vi har fler fastigheter i området som kräver lokal närvaro hoppas vi kunna utöka samarbetet med Riksbyggen framöver, säger Viktoria Salivonik.

Ta ett hållbart grepp om förvaltningen

Utifrån era behov sätter vi ihop en långsiktig helhetslösning. Med en kontaktperson blir det dessutom enkelt och bekvämt.

Vår förvaltningstjänst