Kommande
Kommande

Terrasslunden

Anmäl intresse

16 kedjehus, med äganderätt och takterrass, byggs i första etappen på Björlanda Ängar. Säljstart sker preliminärt innan sommaren 2023 och husen beräknas vara klara för inflyttning under första halvan av 2025. Här bor du i sobra trähus på en lugn gata i ett tryggt, nybyggt område nära kusten. Välkommen till en havsnära verklighet.

Fakta

Bostäder 16
Status Kommande
Planering pågår
2022
Säljstart
Prel. 2023
Byggstart
Prel. höst 2023
Upplåtelse
Inflyttningsklart
2025

Kedjehus med äganderätt i Björlanda, Göteborg

Kedjehusen med stora terrasser är enfamiljshus om drygt 150 kvm fördelat på två plan plus vind och en stor terrass på andra våning. Bostäderna har egen tomt med färdig, anlagd trädgård med perenna växter. Husen har hög standard och genomtänkt design i modern tappning, inspirerat av klassiska trähus.
Priser och planlösningsblad kommer att presenteras i god tid innan säljstarten. Interiör- och exteriörbilderna ovan är exempelbilder med tillval.

Kedjehus mellan stad och hav

Björlanda Ängar är ett område i naturen, med havet nära och storstadens centrum på precis lagom avstånd. Här är det läge för det enkla livet med närhet till det du behöver. Du bor på en lugn gata i ditt gemytliga gårdskvarter, i ett hem som kräver mindre jobb och ger dig mer tid till umgänge och fritid.

Det byggs ett nytt närcentrum med utbyggd kollektivtrafik, pendelparkering, butiker och serviceställen nära till hands. Centrumets torg ska bli en trygg mötesplats som skapar känslan av genuin småstad. Kedjehusen placeras en bit från torget, idylliskt med skogen intill, alldeles naturnära. Området runt ängarna expanderar dessutom framåt med friidrottsarena, apotek och planerat äldreboende. Här finns redan barnomsorg och skola för F-9, med bibliotek och idrottshall.

Harmoniska materialval 

Kedjehusen är något för dig som drömmer om att leva ett tryggt liv i ett hem som gör vardagen lite enklare, anpassningsbar och mer funktionell. Husen är välplanerade med fokus lika mycket på interiören som ytorna utomhus. Här genomsyras såväl materialval som planlösning av sober harmoni, med möjlighet för dig att själv vara med och påverka slutresultatet genom tillval och alternativa planlösningar.

Entréplan
Här finns plats för mysig samvaro med öppna, sociala ytor. Med genomgående luftig takhöjd på 2,60, och öppet till andra våning vid matplatsen ges bottenplan en härlig rymd.

Huvudentrén leder till en rymlig hall med platsbyggda garderober. I anslutning till hallen ligger ett av husets tre badrum, en detalj som gör vardagslivet lite enklare. Hallen är placerad så att du bara passerar den på väg in och ut, vilket gör att den får husera allt det som hör en hall till och lämnar resten av huset precis så inbjudande och välkomnande som man drömmer om.

Det kvalitativa köket är från Vedum, modernt och stilrent i en grön färg som knyter an fint mot platsen och husets naturnära läge. Det finns möjlighet att göra personliga tillval efter hushållets behov och stil, som exempelvis att addera en köksö.

Kökets generösa glasparti ger dig en fin kontakt med framsidans uteplats som, inramad med en häck i bok, är perfekt för en stunds avkoppling i lugn och ro. Entréplanets stora fönsterpartier och skjutdörrar mot skogen på baksidan skapar en känsla av att inne och ute flyter samman. I kombination med altanerna på såväl fram- som baksida växer rummen ihop med utemiljön, som att fasaden flyttas ut, och gör att det känns naturligt att ta klivet ut för frukost, lek och umgänge.

Andra våningen
På andra våning, fortsatt med den generösa takhöjden, finns två sovrum och ett badrum med tvättmaskin och torktumlare. Husets kronjuvel är den rymliga takterrassen som ligger placerad ovanför carporten i bästa läge för många timmars sol. Terrassen rymmer generöst med plats för umgänge och lek. 

Vindsvåningen
På husets översta plan finns två mindre sovrum, WC + dusch och ett allrum. Här går planlösningen att anpassa efter familjens behov, allrummet kan utgöra sovrum och de två mindre rummen kan slås samman till ett stort.

Kedjehus med anlagd trädgård

Vid inflyttning har kedjehusen en anlagd trädgård med planteringar och sammanhängande markbeläggning på fram- och baksida. Planteringarna görs med en variation av växter som blommar under lång tid och återspeglar årstidernas skiftningar. Genom marktegel och betongplattor blir tomtens markytor lättskötta och snygga att se på.

Med uteplatsen på framsidan och större altan på baksidan finns, tillsammans med takterrassen, platser att sitta på för alla tillfällen. Här kan du grilla, leka med barnen eller luta dig tillbaka med en bok. De genomtänkta valen av material gör att tomten och uteplatserna känns som egna rum, designade med känsla, redo att möbleras i din stil.

Naturen som angränsar till husen har fina kvalitéer, en bergknalle, lummiga skogspartier och en porlande bäck. Det är en lekfull yta och plats för barn, som en förlängning av- och komplettering till den egna tomten.

Familjeliv och aktiv vardag

Kedjehusen är en funktionell bostad för aktiv vardag. Det rymliga förrådet har plats för tillbehören till fritidsaktiviteterna och från carporten i anslutning till entrén kan du smidigt gå in direkt från bilen när du kommer hem från träningen eller storhandlingen.

Husen är flexibla och passar många olika familjekonstellationer. Med olika planlösningar finns möjligheter för familjer med både små och större barn att hitta sin form i huset. Tre badrum och den genomgående höga standarden gör också livet lite lättare att leva och enklare att njuta av. Det blir aldrig kö till duschen och de mest vardagliga aktiviteter får en fräsch guldkant av ytskikten i toppkvalité.

Den egna tomten har villakvalitéer men med mindre skötsel vilket ger dig mer tid att göra det du tycker om. Har du ett trädgårdsintresse så finns plats för dig att odla, men tomtens trädgård är fin som den är, även utan extra omsorger.

Energi och hållbarhet

Riksbyggen har alltid miljö- och hållbarhet högt upp på den dagliga agendan och kedjehusen kommer klassificeras enligt Svanen.

En rad olika insatser kommer att genomföras på Björlanda Ängar utifrån ett hållbarhetsperspektiv; kedjehusen byggs energisnåla med låg förbrukning för uppvärmning och värms upp med bergvärme via vattenburen golvvärme i varje plan. Genom att fokusera på var energin går åt har vi ritat hus som byggs kompakt och prioriterat att ha öppningar där de gör mest nytta, och inte släpper ut energi i onödan. Dessutom kommer lösningar för elbilsladdning att finnas i husets carport. Husen byggs med stomme och fasad i trä, ett hållbart alternativ med en fasad som dessutom blir relativt underhållsfri genom att den inte målas utan i stället värmebehandlas eller oljas in.

Arkitektens kommentar

Anna Ekholm på White arkitektbyrå berättar: ”Björlanda Ängar är ett område där det ska vara enkelt att leva. Som boende i kedjehusen ska man känna att standarden är hög och genomgående hållbar. Boendet är modernt och stilrent samtidigt som omgivningarna bidrar med sin mer lantliga karaktär. Den kompakta trevåningsvolymen med trädäcket en våning upp är unik och ger husen sin karaktär

Hållbarhetsåtgärder

  • Bergvärme
  • Laddstolpar
  • Trähus
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Bergvärme
  • Laddstolpar
  • Trähus
Om vårt hållbarhetsarbete

Anmäl intresse till Terrasslunden

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Carina  Ekenram Hagh
Carina Ekenram Hagh
Kundrelationsansvarig 031-17 56 36
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper äganderätt

Vårt Trygghetslöfte för äganderätt ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostad med äganderätt.

Trygghetslofte NY.jpg

Riksbyggens Trygghetslöfte för äganderätt

Vad är äganderätt?

Här får du svar på vad äganderätt är till skillnad mot bostadsrätt. Den vanligaste formen av äganderätt är småhus.

Rosa hus.jpg

Det här är äganderätt