Kooperativa hyreslägenheter och bostadsrätter i Göteborg

Här kombinerar vi olika boendetyper, hållbart boende och skön gemenskap för alla åldrar, i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. Nära vattnet, naturen och övriga delar av centrala stan bygger vi närmare 200 lägenheter. Vi erbjuder både bostadsrätter och kooperativa hyresrätter. Försäljningen är igång. Vilken del av Futura väljer du?

Hur vill du bo?

Det är på Hisingen det händer. Närmare bestämt vid Lindholmshamnen. Mitt emellan områdets småbåtshamn och Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende i kvarteret Futura. Här kombinerar vi olika boendeformer för alla åldrar och gör en särskild satsning på att ge fler unga vuxna en möjlighet att flytta hemifrån och skapa ett eget hem. Inflyttningen påbörjas i början av 2024.

Bostadsrätt

I den första etappen, Futura Lindholmsallén, bygger vi 91  lägenheter på 1-4 rum och kök och inflyttning i början av 2024. I nästa etapp, Futura Götaverksgatan, som har preliminär inflyttning sommaren 2024, finns det 66 lägenheter mellan 1-4 rum och kök. 
Anmäl ditt intresse idag och se fram emot ett högkvalitativt och hållbart boende i en av Göteborgs mest dynamiska stadsdelar, ett stenkast från vattnet. Ta del av en unik och dynamisk gemenskap, grönskande innergård, stor gemensamhetslokal och cykelverkstad samt övernattningsrum.

Kooperativ hyresrätt

I kvarteret uppför Riksbyggen även föreningen Futura Clara med 40 st kooperativa hyresrätter varav åtta är i co-living format. Boendeformen är ett mellanting mellan en bostadsrätt och en hyresrätt. Insatsen är betydligt lägre än för en bostadsrätt. När du tecknar dig för en kooperativ hyresrätt blir du medlem i föreningen och får ett stort inflytande över ditt boende. Den kooperativa hyresrätten kan inte säljas, istället får du tillbaka din insats om du väljer att flytta.

Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Gemenskap ute och inne

Att det ska vara enkelt att träffas och umgås är en av grundtankarna med hela kvarteret Futura. Mellan husen blir det en grönskande innergård som alla boende kan nyttja. Detsamma gäller kvarterets gemensamhetslokal och cykelfixarrum. För långväga gäster finns övernattningslägenhet att hyra.

Centralt läge vid vattnet

Kvarteret Futura ligger ett stenkast från Lindholmshamnen på Norra Älvstranden i Göteborg. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur och goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska. Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en ungdomlig, internationell miljö.

Fram till 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur. I området ligger även Lindholmen Science Park, som är ett världsledande centrum för forskning och utveckling med fokus på mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. De är en tillväxtmotor för många företag i området som till exempel Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT med flera andra.

Hållbart med Riksbyggen

Att tänka hållbart och långsiktigt är en självklar del i alla Riksbyggens projekt. Vi är miljöcertifierade enligt ISO14001 vilket betyder att vi uppfyller alla legala grundkrav inom miljöområdet. Det gäller både när vi utvecklar nya bostäder och i arbetet med vår fastighetsförvaltning. I kvarteret Futura har vi också lagt särskild vikt vid social hållbarhet både i valet av boendeformer, bostädernas utformning och kringmiljö. Vår ambition är att skapa möjligheter för fler – i synnerhet unga vuxna – att skaffa en bra bostad i ett tryggt och trivsamt kvarter präglat av delaktighet och fin gemenskap.

Anna Salinas

Vill du veta mer

Kontakta vår fastighetsmäklare Anna Salinas om du vill veta mer.

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp